reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Hmmm..Jaskółka dobre pytanie :-D ja wiem,że chcę kupić ok. 20 tetrowych pieluszek,a pampersy to od razu jakąś dużą pakę tylko nie wiem jak to z tą numeracją :-D

reklama
To może ja pomogę.
Przed porodem kupiłam jedną paczkę Pampersów New Born 1,używałam ich 2-3 m-c-ale tylko dlatego,że Córcia miała małą pupkę.
Ja jestem za Pampersami-i tylko takich używamy.Kupiłam ostatnio chrzestniakowi Huggies 2 i tez są ładne i małe.
Moja Córa była uczulona na inne pieluszki-próbowaliśmy innych firm.
Teraz tez kupię Jedynki,ale tylko 1 góra 2 paczki.

Ja dla swojej córci też kupowałam Pampersy 1, moja też miała małą pupkę i jakiś czas ich używałam;-) Myślę, że kilka paczek można kupić. Dwójki moim zdaniem będą za duże na początek, no chyba że dziecko będzie ważyło ponad 4,5kg, to wtedy sama nie wiem:szok:

To ja tu też się wypowiem :-) Ja kupiłam paczkę Pampersów Newborn, ale okazały się nie wypałem bo mały miał wiecznie plecy mokre :confused:, nie wiem czemu mimo częstego przewijania przelewały się. Więc kupiliśmy HUGGIES Newborn 1 Pieluchy 2-5 kg 27 szt. i okazały się rewelacją dla nas. Używaliśmy do numerka 4+ i było wszystko ok, ale z miesiąc temu zaczęliśmy mieć problem bo mały zaczął je przelewać i nie pomógł większy rozmiar. Wypróbowaliśmy Pampers i jest ok. Podsumowując co matka to opinia, nie zapominajmy też o tym, że dzieci mają czasem uczulenie na pieluchy. Moim zdaniem jak się nie ma doświadczenia lepiej zakupić po najmniejszej paczce różnego rodzaju i zobaczyć co maluszkowi i mamie pasuje. Ja zamierzam mimo doświadczenia tak zrobić :-)

też uważam że lepiej nie kupować dużych zapasów zanim samamu się nie spróbuje danej marki

przy synku użyuwałam tylko Pampersów , mi Huggisy nie pasowały
natomiast Ulcia od papmersów ma czerwoną pukę i koleżanki poleciły mi biedronkowe DADY i powiem Wam że jestem nimi zachwycona, cena przystępna a bardzo fajne

ja uważam ze można na początek kupić jedną paczke tzw newbornów i zobaczyć
można tez sie wymianiać po jednej pieluszce z innymi mamami - aby porównać marki bez konieczności kupowania całej paczki
na porodówce założe się ze co mama to inne pieluszki :-)
ja wymieniałam się pieluszkami z mamami na osiedlu i tak własnie trafiłam na biedronkowe :-),

Ja jednak raczej będę musiała zrobić troszkę większy zapas, ponieważ daleko mam do większych sklepów a w tych, które mam nieco bliżej jest okropna drożyzna. Myślę,że Kupię jeden karton newbornów 1 i ze 2-3 rozmiaru 2. W razie czego mniejsze się jakoś dokupi.

Widzę,że mamy nowy temacik "pampersowy".Ja mojej Wice kupowałam pampersy ale póżnij przeszłam na "DUCK" takie z kaczuszką na opakowaniu Polskie pieluszki. 11 lat temu były dwa rodzaje jedne z powłoką ceratową ,których nie polecam a drugie z powłoką papierową takie jak pampersy -były super ,tanie i bardzo się sprawdzały w praktyce.Kupowałam je w sklepie z dziecięcymi artykułami.

reklama
ja też używałam tych newborn pampersów 'bardzo długo', bo Li ma małą pupę (zresztą urodziła się z wagą 3kg). Potem chwilę 2 i 3. Ale szlag mnie trafiał, bo ciągle kupa była na plecach(czy to rozmiar do wagi, czy większy), albo były 'przesikane' po nocy. Więc zaczęłam testować. I zakochałam się w wickies flexi&comfort z Kauflandu (w jakichś badaniach były na 1 miejscu z pampersami). Są tak samo zbudowane jak pampersy - mają te gąsieniczki po boku, falbanki, zapięcie na rzepy, są bardzo elastyczne i cienkie(tyłeczek wygląda zgrabnie). Oczywiście Li nie ma żadnych odparzeń i jeszcze nie spotkałam się, żeby któraś dziewczyna miała z nimi jakieś problemy. Jedynie są dwie różnice. 1. są na plecach nieco dłuższe niż pampersy więc kupy nigdy nie było na plecach i ciuszkach(nawet jak była'luźna'), 2. cena - paczka kosztuje jakoś 27 zł(50 pare sztuk). Na początku cenowo wychodzą prawie jak pampersy, ale im większy rozmiar, to pampers wychodzi coraz drożej, a te pozostają bez zmian.
Specjalnie dla nich przejeżdżam cały Poznań - bo po prostu warto;). I nawet jak jest super promocja w selgrosie na 'pampersy -pampersy', to wolę jechać do Kauflandu po wickies.

Do góry