reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Hmmm..Jaskółka dobre pytanie :-D ja wiem,że chcę kupić ok. 20 tetrowych pieluszek,a pampersy to od razu jakąś dużą pakę tylko nie wiem jak to z tą numeracją :-D

reklama
To może ja pomogę.
Przed porodem kupiłam jedną paczkę Pampersów New Born 1,używałam ich 2-3 m-c-ale tylko dlatego,że Córcia miała małą pupkę.
Ja jestem za Pampersami-i tylko takich używamy.Kupiłam ostatnio chrzestniakowi Huggies 2 i tez są ładne i małe.
Moja Córa była uczulona na inne pieluszki-próbowaliśmy innych firm.
Teraz tez kupię Jedynki,ale tylko 1 góra 2 paczki.

Ja dla swojej córci też kupowałam Pampersy 1, moja też miała małą pupkę i jakiś czas ich używałam;-) Myślę, że kilka paczek można kupić. Dwójki moim zdaniem będą za duże na początek, no chyba że dziecko będzie ważyło ponad 4,5kg, to wtedy sama nie wiem:szok:

To ja tu też się wypowiem :-) Ja kupiłam paczkę Pampersów Newborn, ale okazały się nie wypałem bo mały miał wiecznie plecy mokre :confused:, nie wiem czemu mimo częstego przewijania przelewały się. Więc kupiliśmy HUGGIES Newborn 1 Pieluchy 2-5 kg 27 szt. i okazały się rewelacją dla nas. Używaliśmy do numerka 4+ i było wszystko ok, ale z miesiąc temu zaczęliśmy mieć problem bo mały zaczął je przelewać i nie pomógł większy rozmiar. Wypróbowaliśmy Pampers i jest ok. Podsumowując co matka to opinia, nie zapominajmy też o tym, że dzieci mają czasem uczulenie na pieluchy. Moim zdaniem jak się nie ma doświadczenia lepiej zakupić po najmniejszej paczce różnego rodzaju i zobaczyć co maluszkowi i mamie pasuje. Ja zamierzam mimo doświadczenia tak zrobić :-)

też uważam że lepiej nie kupować dużych zapasów zanim samamu się nie spróbuje danej marki

przy synku użyuwałam tylko Pampersów , mi Huggisy nie pasowały
natomiast Ulcia od papmersów ma czerwoną pukę i koleżanki poleciły mi biedronkowe DADY i powiem Wam że jestem nimi zachwycona, cena przystępna a bardzo fajne

ja uważam ze można na początek kupić jedną paczke tzw newbornów i zobaczyć
można tez sie wymianiać po jednej pieluszce z innymi mamami - aby porównać marki bez konieczności kupowania całej paczki
na porodówce założe się ze co mama to inne pieluszki :-)
ja wymieniałam się pieluszkami z mamami na osiedlu i tak własnie trafiłam na biedronkowe :-),

Ja jednak raczej będę musiała zrobić troszkę większy zapas, ponieważ daleko mam do większych sklepów a w tych, które mam nieco bliżej jest okropna drożyzna. Myślę,że Kupię jeden karton newbornów 1 i ze 2-3 rozmiaru 2. W razie czego mniejsze się jakoś dokupi.

Widzę,że mamy nowy temacik "pampersowy".Ja mojej Wice kupowałam pampersy ale póżnij przeszłam na "DUCK" takie z kaczuszką na opakowaniu Polskie pieluszki. 11 lat temu były dwa rodzaje jedne z powłoką ceratową ,których nie polecam a drugie z powłoką papierową takie jak pampersy -były super ,tanie i bardzo się sprawdzały w praktyce.Kupowałam je w sklepie z dziecięcymi artykułami.

reklama
ja też używałam tych newborn pampersów 'bardzo długo', bo Li ma małą pupę (zresztą urodziła się z wagą 3kg). Potem chwilę 2 i 3. Ale szlag mnie trafiał, bo ciągle kupa była na plecach(czy to rozmiar do wagi, czy większy), albo były 'przesikane' po nocy. Więc zaczęłam testować. I zakochałam się w wickies flexi&comfort z Kauflandu (w jakichś badaniach były na 1 miejscu z pampersami). Są tak samo zbudowane jak pampersy - mają te gąsieniczki po boku, falbanki, zapięcie na rzepy, są bardzo elastyczne i cienkie(tyłeczek wygląda zgrabnie). Oczywiście Li nie ma żadnych odparzeń i jeszcze nie spotkałam się, żeby któraś dziewczyna miała z nimi jakieś problemy. Jedynie są dwie różnice. 1. są na plecach nieco dłuższe niż pampersy więc kupy nigdy nie było na plecach i ciuszkach(nawet jak była'luźna'), 2. cena - paczka kosztuje jakoś 27 zł(50 pare sztuk). Na początku cenowo wychodzą prawie jak pampersy, ale im większy rozmiar, to pampers wychodzi coraz drożej, a te pozostają bez zmian.
Specjalnie dla nich przejeżdżam cały Poznań - bo po prostu warto;). I nawet jak jest super promocja w selgrosie na 'pampersy -pampersy', to wolę jechać do Kauflandu po wickies.

Do góry