reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
zdecydowaliśmy się na wózek 2 w 1 i fotelik chcemy lepszy jakiś kupić bo ten przy wózku mnie nie przekonuje. My mamy daleko jednych i drugich rodziców - do moich ponad 20 km do teściów 400 km i wolę mieć jakiś z tych bezpieczniejszych. Ten ma 5 punktowe pasy bezpieczeństwa, lepiej podtrzymuje głowkę maluszka, i pasy przesuwają się wraz ze wzrostem dziecka.

maxi cosi nie mają - przynajmniej z tych co ja oglądałam 5-punktowych pasów, też bym wolała maxi cosi bo wpina się do wózka który wybrałam ;-)

W czoraj jak wracaliśmy z mężem od gina to zaparkowaliśmy pod pepko i kupiliśmy fajne kolorowe pieluszki flanelowe ,chciałam jeszcze tetrowe też takie kolorowe ale nie było -przydatne sa do ulewania czy do wytarcia dla bobaska,są mięciutkie,miłe w dotyku i ślicznie kolorowe.Kupiłam też zestaw 3 -pak frotkowych skarpetuszek i drugi 3-pak cieńszych i jeszce jedne cieniutkie:-) a w rossmanie córa kupiła mi 4-pak.promocyjny chusteczek nawilżających. Matko jeszce tyle rzeczy do kupienia ,a już tyle kupiłam .Ciuszki to mam już do rozm.68-ale gdzie kosmetyki ,akcesoria ,wózek ,łóżeczko ,pościel,kocyki.........:szok:
Zastanawiałm się ostatnio nad kupnem pościeli z baldachimem-moskitierą i stwierdziłam ,że jednak kupuję bez,ponieważ to tylko ładnie wyglada a w zasadzie to zbieranina kurzu i po krótkim czasie i tak trzeba go ściągnąć,bo dzidzia zaczyna chwytać takie wiszące obok przedmioty.Decyzja taka,że kupię 2 zestawy pościeli 3 -częś.dokupię prześcieradełka ,kołderke z podusią(wypełnienie) i dokompletuję torbę na pampersy wieszana na łóżeczko aby pasowała do tych 2-zestawów.Upatrzyłam juz kilka kompletów na allegro:-)

Lana poszukaj na allegro zestawow bez baldachimow, sa takie i wychodzi taniej jakbys kupowala osobno. Ja wybralam z baladachimem teraz po opinii dziewczyn mysle ze nie potrzebnie. Mam dzisiaj dostac przesylke :) i sie okaze jak to wyglada w realu... wzor poscieli. Mam juz 10pieluch tetrowych, 5 flanalowych, pare bodziakow na k. rekaw, cieniutki czapeczki, skarpetki i mam pytanie czy na dlugi rekaw na sam poczatek tez kupujecie? i jak z rampersikami? czy pod nie zaklada sie body?? Pytanie moze byc banalne dla Was, dla mnie nie jest. Spodziewamy sie 1 dziecka i dla mnie jest to wszystko nowe.

aankaa84-wcale nie zadajesz banalnych pytań -to Twoja pierwsza dzidzia więc z kąd masz wiedzieć.Urodzimy kochana latem -ale pogoda też może być różna jak to w Polsce raz 30 stopni a raz 15 :-D ja kupiła więcej bodziaków na krótki rękawek ale mam też parę na długi ale to w małych ilościach,nie ma co szaleć z ilością bo to jeszcze rampersiki jakieś bluzeczki itp.Pod rampersika nie ma sensu wkładać bodziaka kochana bo dzidzia Ci się zapoci,ajeśli będzie chłodniej to wystarczy założyć pajacyka.Mam nadzieję ,że troszkę pomogłam:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry