reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Ja też wzięłam lek na zatrzymanie laktacji - poezja. Ale nie ten co poleca Szuszu, tylko jakiś inny. bo ten na B.. to trzeba chyba 2 tygodnie czy ileś brać i odciągać(nie wiem czy laktacja samoistnie nie zaniknęłaby przez ten okres?). A ja dostałam receptę na taki, co są dwie tabletki, bierze się przez dwa dni po pół i nie ma ani kropli mleka. Co prawda są drogie - bo te dwie tabletki kosztują prawie 100 zł, ale wtedy uznałam że warto bo się nic a nic nie męczyłam.
I ponoć nie musi być recepta od ginekologa, może być od rodzinnego :-).

reklama
Łojej jakie fajne zakupy. Nie pamiętam co która kupiła ale super rzeczy i ja się powoli zbieram za zakupy. Dzisiaj poukładałam ciuszki według rozmiaru i dla dzidziusia mam wszystko od 0-3 i bardzo dużo d 3-6 więc kłopot jeden z głowy. Dzisiaj wieczorem może wyhaftuję kocyki jakieś fajne:D
Mój Ł. zabiera się za remonty a jak dojdzie do składania mebli w przyszłym pokoju Wiktora zamówię łóżeczko i inne tego typu pierdołki. Wcześniej muszę skompletować torbę do szpitala. Przydałaby mi się lista, wydrukowałabym i odhaczała tylko.
oczywiście nie mogłam się wczoraj oprzeć i kupiłam kilka ciuszków- wklejam zdjęcia. A wiecie , że do niedzieli w H&M kupując 2 rzeczy na wyprzedaży 3 macie za darmo- najtańszą oczywiście.
P1060170 (Large).jpgP1060167 (Large).jpgP1060169 (Large).jpg
A ten koleś od materacy to sobie w kulki leci!! Co za dupek

Akutan - przestań kusić tymi pięknymi perełkami,bo aż i ja mam ochotę zamówić coś dla synusia żeby poprawić sobie humor :-( U mnie najbliższy H&M to 200 km :-( i ogólnie oni mają wysokie ceny ubranek,prawda?
Masz rację - niepoważny koleś,ale spokojnie... niech mi odda pieniądze to już mam namiary na sklep gdzie mogę kupić podobny... :-)

taycia- no co ty, u nas h&m szczegolnie w czasie wyprzedazy to prawie jak lumpeks:p
akatun- ciuszki swietne i dzieki za info o promocji, dziaj podejde moze jeszcze cos dokupie :p

Taycia- dokładnie jak napisała Devi- w H&M podczas wyprzedaży to serio nie wychodzi tak drogo-te 2-3 paki kupowałam po 20 zł a teraz bodziaki z uśmiechem po 10 a skarpety po 5. Większość rzeczy mam z ciucholandu ale kilka właśnie kupiłam nowych i u nich się opłacało bardzo.
Ogólnie to nie wiem jak dla was ale dla mnie ceny ubranek dziecięcych to jakiś żart. Kosztują okropnie dużo. Materiału tyle co na rękaw koszulki mojego Ł. a cena taka sama!

dokładnie- no i smyk też nie należy do najtańszych- rozumiem już dla dzieci takich 2-3 latków koszulki za 20 zł ale dla noworodka?!

też lubię h&m dziecięcy :-). Bo mają w miarę ceny i jakościowo jeszcze się nie nacięłam. Wszystkie inne z C&A, Pepco (fajne bo tanie) po wielokrotnym praniu są średnie, a z H&M się trzyma..
Najgorsze było i tak kupienie płaszczyka na wiosnę dla Li - jak już widziałam coś godnego uwagi to kosztowało.. pod 200 zł :O Za tyle to ja sobie żałuję często gęsto. No ale na szczęście Chrzestny przez przypadek kupił w prezencie naprawdę zajebisty płaszczyk - ubolewam że z niego wyrasta powoli :-)

To i ja dołączę się do przerażonych cenowo mam-4 lata temu to nie było takich cen,a teraz to kosmos...
akutan dzięki za info-jak M dostanie dziś wypłatkę-to możne uda mi się wyskoczyć do H&M-po skarpetki :-D
Ja mam mnóstwo rzeczy dla Antka-póki co wystarczy,ale jakby coś się w promocji trafiło-to biorę ;-)

Muszę podładować baterie w aparacie i tez pochwalić się zakupami dla Maluszka,troszkę już tego mam.

Ja także stosowałam nakładki na piersi-niestety :-(Położne w szpitalu zwróciły mi uwagę,że nie hartowałam piersi,ale kto mi to powiedział.Używałam ich prawie 10 m-cy,stosowanie ich jest dość uciążliwe,no ale po jakimś czasie dochodzi się do wprawy.
Moja Ameczka bez nich nie uchwyciłaby cyca.
Teraz pierwsze co to je zakupiłam-ja mam Canpol Babies.

reklama
Tak?? no proszę,bo co patrzę na all to jedna sztuka bodziaków kosztuje 25-30 zł to według mnie mega dużo...:szok:
U Nas najdroższy to chyba NEXT dla dzieci... porażka cenowa... a najtańszy Early Days. Mothercare drożyzna także chyba,że akurat trafi się na coś z przeceny chociaż po przecenie i tak jest dosyć drogi :-D:-D
Najbardziej mi się śmiać chce jak np na ebay'u są wystawione bodziaki Timberlanda i ludzie nawet do 20 euro czasami licytują...i po co? dziecko zaraz wyrośnie :-)

Do góry