reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

To prawda, ze firmowe często lepszej jakości, ale też trzeba uważać, bo kiedyś w Mothercare kupiłam siostrze na wyprzedaży 7-paki bodziaków i strasznie na nie po kilku praniach narzekała. Tak więc wygląda na to, że niektóre firmy wyprzedają nam dużo niższą jakość.
Kusicie tymi wyprzedażami w H&M kusicie....a na mnie czeka u siostry worek (ale taki na 50kg ziemniaków) ciuchów i tak naprawdę nie powinnam już niczego na logikę kupować...
Może M. mi do rozumu przemówi jak mu wyjazd na zakupy zaproponuję :-D

reklama
Ja jeszcze prania nie robiłam,ale wydaje mi się,że w 1-2 pralkach się zmieszczę :-)

tak Ci się tylko wydaje.. ja też byłam pewna, że się zmieszcze w jednej góra 2.. a tu zonk..
pierwsza pralka to był mój ręcznik, moje dwie piżamy, dwie pościele, wszystkie ręczniki Pindzi i pralka zapchana.. no bo to rzeczy zajmujące dużo miejsca..

druga pralka to była większość bodziaków (parę sztuk 56, parę sztuk 62) z krótkim, to samo z długim, to samo pajace, to samo rampersy, to samo śpioszki i dupa pralka zapchana.. po czym się roz****ła i nic się nie wyprało i wróciło do kosza ale to inna bajka

W szufladach zostały mi skarpetki, doły śpioszków, parę kaftaników, parę komplecików, czapeczki, niedrapki.. więc to jest trzecia pralka no i pieluchy- zwykłe tetrowe i flanelowe- i nie jestem pewna czy to wszystko wejdzie do trzeciej pralki..

o 68 rozmiarze w ogóle nie piszę bo nie mam zamiaru teraz prać- ale na upartego to są kolejne pralki,.,

Ja w ogóle nie mam pościeli, bo słyszałam, ze się nie sprawdza. Najlepsze są śpiworki dla dzieci bo się nie mogą w nocy odkryć. A dla całkiem małego mam rożki (jak będzie za ciepło na rożek, to z niego zrobię kołderkę, albo z koca). Kupiłam tylko prześcieradła i ochraniacz na łóżeczko.

o prześcieradła też były w pierwszej pralce :) ja wkładów nie piorę Agulalula..

się wydaje, że malusie ciuszki to do jednej pralki wejdą.. a jak co do czego przyjdzie to dupa..

tonya ja na początek chcę kupić otulaczek, mam też rożek i śpiworek ale kołderkę kupili teściowie i się zastanawiam czy prać - jest tam opcja na metce, że można ją prać w pralce, ale sie zastanawiam czy trzeba.

moja się już 2 tyg wietrzy.. i będzie się wietrzyć dalej.. dziecko bezpośredniego kontaktu z nią nie ma, więc nie piorę..poza tym zawsze jest ryzyko, że ten wkład się zbije..albo coś.. jakoś tego bym się bardziej bała

reklama
Do góry