reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

To prawda, ze firmowe często lepszej jakości, ale też trzeba uważać, bo kiedyś w Mothercare kupiłam siostrze na wyprzedaży 7-paki bodziaków i strasznie na nie po kilku praniach narzekała. Tak więc wygląda na to, że niektóre firmy wyprzedają nam dużo niższą jakość.
Kusicie tymi wyprzedażami w H&M kusicie....a na mnie czeka u siostry worek (ale taki na 50kg ziemniaków) ciuchów i tak naprawdę nie powinnam już niczego na logikę kupować...
Może M. mi do rozumu przemówi jak mu wyjazd na zakupy zaproponuję :-D

reklama
Ja jeszcze prania nie robiłam,ale wydaje mi się,że w 1-2 pralkach się zmieszczę :-)

tak Ci się tylko wydaje.. ja też byłam pewna, że się zmieszcze w jednej góra 2.. a tu zonk..
pierwsza pralka to był mój ręcznik, moje dwie piżamy, dwie pościele, wszystkie ręczniki Pindzi i pralka zapchana.. no bo to rzeczy zajmujące dużo miejsca..

druga pralka to była większość bodziaków (parę sztuk 56, parę sztuk 62) z krótkim, to samo z długim, to samo pajace, to samo rampersy, to samo śpioszki i dupa pralka zapchana.. po czym się roz****ła i nic się nie wyprało i wróciło do kosza ale to inna bajka

W szufladach zostały mi skarpetki, doły śpioszków, parę kaftaników, parę komplecików, czapeczki, niedrapki.. więc to jest trzecia pralka no i pieluchy- zwykłe tetrowe i flanelowe- i nie jestem pewna czy to wszystko wejdzie do trzeciej pralki..

o 68 rozmiarze w ogóle nie piszę bo nie mam zamiaru teraz prać- ale na upartego to są kolejne pralki,.,

Ja w ogóle nie mam pościeli, bo słyszałam, ze się nie sprawdza. Najlepsze są śpiworki dla dzieci bo się nie mogą w nocy odkryć. A dla całkiem małego mam rożki (jak będzie za ciepło na rożek, to z niego zrobię kołderkę, albo z koca). Kupiłam tylko prześcieradła i ochraniacz na łóżeczko.

o prześcieradła też były w pierwszej pralce :) ja wkładów nie piorę Agulalula..

się wydaje, że malusie ciuszki to do jednej pralki wejdą.. a jak co do czego przyjdzie to dupa..

tonya ja na początek chcę kupić otulaczek, mam też rożek i śpiworek ale kołderkę kupili teściowie i się zastanawiam czy prać - jest tam opcja na metce, że można ją prać w pralce, ale sie zastanawiam czy trzeba.

moja się już 2 tyg wietrzy.. i będzie się wietrzyć dalej.. dziecko bezpośredniego kontaktu z nią nie ma, więc nie piorę..poza tym zawsze jest ryzyko, że ten wkład się zbije..albo coś.. jakoś tego bym się bardziej bała

reklama
Do góry