reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

dziewczyny.. gdzieś na innym wątku kilka z Was pisało, że ma wózek x-landera.. jako, że poprzedni wózek mam już nieco sfatygowany, to myślałam o zakupie nowego.. bardzo podobają mi się te x-landery z jednym pojedynczym kólkiem z przodu.. ma któraś z Was może taki? byłabym wdzięczna za wszelkie opinie na temat wózków tej firmy: czy dobrze się prowadzą, czy kółka zwrotne, czy nadaje się na tereny leśne (bo ja obok lasu mieszkam), czy ciężki bardzo, czy dziecko 2,5 letnie ma w nim wystarczjąco dużo miejsca np jak zaśnie (bo w tym obecnym wózku jak maciek zaśnie to nóżki mu tak głupio zwisają).

reklama
Hmmm..to chyba m.in ja rozpisywałam sie o x-landerze. Ja miałam tego XA czyli 4 koła,ale dwa przednie ciut mniejsze i obrotowe(z mozliwoscią blokowania oczywiscie). Wózek zasadniczo był świetny i teraz do blixniaków chyba tez x-lander bedzie jednak na początek,bo jak dla mnie są to fantastyczne wózki do prowadzenia. Wozek jest jak by dla mnie do mojej budowy zrobiony. Fantastycznie sie go prowadzi,jest zwrotny,swietnie pokonuje przeszkody,super sie podbija na krawęznikach. Wszystko cacy;-) poza budą(ale to tylko w modelu z 2009,ktory my mielismy),ktora była dosc mała i mało osłaniała dziecko. Nowsze modele mają juz budy wielkie,rozsuwane dodatkowo suwakami,takze problemu juz nie ma. Takze ja z naszego x byłam generalnie bardzo zadowolona:)

Wózek marzenie:

112904.jpg

3000zł :-(

mi też bardzo podobają się wózeczki retro no ale hmm ceny straszą a to tylko gondola a gdzie do tego fotelik a później spacerówka?
co do wózków mam do Was pytanie do którego miesiąca dziecko powinno jeździć w gondoli ? czy wózki bardzo różnią się długością gondoli? bo biorąc pod uwagę to że rodzimy w sierpniu pewnie całą zimę dzieciaczki będziemy wozić w gondolach ( ale mogę się mylić bo nie mam w tym temacie doświadczenia ) więc pewnie do 7 miesiąca i czy dziecko będzie miało wygodnie w gondoli która ma np. 75 cm?

Jaskółka śliczny wózek;) widziałam taki w sklepie w Tarnowskich Gorach;) spodobał mi sie odrazu ale cena szokuje... jak dla mnie;)

Wózki retro to istne cuda, jednak ja podziękuję. Nie stać mnie zwyczajnie. Swoją drogą widziałam takie 3w1. O cenę nawet nie pytajcie ;-)
co do wózków mam do Was pytanie do którego miesiąca dziecko powinno jeździć w gondoli
Jak zaczną siadać to przeskakujemy na spaceróweczkę, prawda? Więc całą zimę raczej w gondoli nie powozimy ;)

ja sie nie znam ;-) dlatego pytam - ale tak jak czytałam dziecko siadać zaczyna w około 6 miesiąca - 6 miesiąc wg statystyk to niby 68 cm a gondola ma np 75 cm to mi sie wydaje trochę mała. no i jak dzidzie nasze będą miały 6 miesięcy to będzie luty - jeśli luty będzie taki jak ten to jakoś tak zimno mi się wydaje na spacerówkę ale to może moje odczucia, że w gondoli cieplej ;-)

Moja córcia mając pół roku najzwyczajniej w świecie próbowała siadać w gondoli i dlatego szybko z niej zrezygnowaliśmy, poza tym było jej tam nudno, bo nie widziała otaczającego ją świata i bardzo się denerwowała..Także moim zdaniem gondola max. do 6 miesiąca;-)

Nasz syn urodził się w czerwcu, a w połowie września przerzuciliśmy się na spacerówkę. Nie wiem czemu złościł się w gondoli bardzo. A po przejściu na spacerówkę spacery stały się przyjemnością. Oczywiście rozłożona na maxa i miałam taką specjalną jeszcze wkładkę od śpiworka zimowego. Faktycznie te gondole są bardzo małe. P. urodził się 58 cm dość szybko zaczął wypełniać gondolę

reklama
Do góry