reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Co do fotelików polecam stronę fotelik.info tam są wyniki crash testów itd. Już prawie kliknęłam 'kup teraz'(muszę kupić większy fotelik), ale coś mnie tknęło, żeby poszukać informacji o bezpieczeństwie, i się dowiedziałam, że ten który chciałam kupić to bubel - podczas wypadku przy kilkudziesięciu km/h wyrywają się pasy z fotelika i dziecko fruwa:|.
Niestety- im lepszy fotelik tym niestety droższy i mam mega mętlik w głowie. Bo nie uśmiecha mi się wydawać 1000 zł na fotelik. Zwłaszcza, że muszę kupić dwa.
Czy któraś zna jakiś fotelik- w rozsądnej cenie i z 3-4 gwiazdkami bezpieczeństwa? (przedział 0-18kg)

A co do butelek tommee tippee, używam ich od początku (właściwie od urodzenia Li), moim zdaniem są rewelacyjne. Nie zauważyłam ani kolek z tego powodu, ani trudności z piciem, są bardzo ładne (w sumie nie za drogie- zwłaszcza na allegro), i przede wszystkim szerokie - dzięki czemu b. łatwo się myje. Niestety ich minusem jest to, że jeśli kupuje się podgrzewacz to raczej trzeba też tommee tippee (np. do podgrzewacza aventu wchodzi na słowo honoru), i tak jest z wieloma rzeczami - firma sie wycwaniła:D. Na szczęście pozostałe akcesoria nie kosztują fortuny. W ogóle używam akcesoriów do karmienia tylko tommee tippee i jestem b. zadowolona. Laktator ręczny też uważam super- szybko, nie boli, jest w przystępnej cenie, i pasuje chyba na każdy rozmiar biustu (mam dość mały, i spisał się rewelacyjnie)

Zapomniałam dodać, że jak już się któraś zdecyduje - zwróćcie uwagę na to, żeby skala była w czarnym kolorze, a nie 'wytłoczona' bezbarwna, bo ja mam takie dwie butelki, i co prawda już ogarnęłam na oko ile wlać, ale na początku myślałam że cholery dostanę, zwłaszcza w nocy (ten problem jest głównie przy butelkach 240ml)

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo ciekawe informacje tu zmieszczacie, ale obawiam się, że jak sie zabiorę na dobre do zakupów to już nie znajdę tych stronek z dobrymi radami. Mam więc propozycję żeby stowrzyć osobny wątek o tym co kupować a czego nie i na co zwracac uwagę i może udałoby się przekleić kilka postów z tego wątku, zeby były w jednym miejscu. Co Wy na to? Pobawić się?

Zapomniałam dodać, że jak już się któraś zdecyduje - zwróćcie uwagę na to, żeby skala była w czarnym kolorze, a nie 'wytłoczona' bezbarwna, bo ja mam takie dwie butelki, i co prawda już ogarnęłam na oko ile wlać, ale na początku myślałam że cholery dostanę, zwłaszcza w nocy (ten problem jest głównie przy butelkach 240ml)
to pewnie bardzo cenna rada, dzieki:)

Tonya-mozesz sie pobawic, na innych forach ciezraowke maja watek typu "Hity i Kity" i zwykle jeszcze oddzielny dotyczacy tylko wozkow
Tylko nie zmaknij nam ktorego watku przez przypadek;)

Ostatnia edycja:
No właśnie o coś takiego mi chodziło, żeby tam nie chwalić się tym co kupiłyśmy, bo na to mamy ten wątek, ale faktycznie zamieszać tylko dobre rady

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry