reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

a co myslicie o takich zestawach? Bo widzę,żę w komplecie taniej wychodzi niż kupowane pojedynczo?
PHILIPS AVENT zestaw startowy butelki smoczki w PL (1453955373) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Meggi ja miałam ten komplet i był super.
Rampersy to taki pajacyk z krótkim rękawem i nogawkami nphttp://www.agugu.com.pl/product_info.php?cPath=86_129&products_id=15847. Ja przyznam że Piotrek urodzony w czerwcu, chodził cały czas z krótkim rękawkiem na dworze przykryty tylko pieluszką tetrową. Nie wyobrażam sobie dziecka kisić z długimi rękawami jak po mnie pot z gorąca spływa. Pewnie ilość zależy też od tego czy termin na początku czy na końcu sierpnia.
Ja proponuję zakupienia też mleka modyfikowanego dla noworodka, tak mi poleciła koleżanka pediatra. W razie jakiegoś zapalenia piersi czy innych atrakcji mąż po nocy nie jeździł po aptekach. Ja miałam NAN i Enfamil zakupiony.

reklama
Monila - chyba nie spodziewasz się 10cioraczków ;)

jejku.. ja na początku miałam dla maćka chyba jedną czy dwie pary bucików z których i tak nie korzystałam.. w zasadzie jak maciek był malutki to na nóżki dawałam mu tylko skarpeteczki..

mucha_nie_siada - dzięki za info w sprawie butelek tommee tippe.. szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam, że są z tej firmy butelki z tą czarną skalą.. myślałam że są tylko te przezroczyste, bo tylko takie do tej pory oglądałam. A rzeczywiście taka skala się przydaje..

co do łóżeczek to chciałam napisać, że ja sobie chwalę tak zwane łóżeczko turystyczne.. dla maćka kupiliśmy z firmy coneco, w zestawie był nakładany przewijak na łóżeczko, a z boku łóżeczka dość pojemna kieszeń na różne przybory. Dla mnie dużym plusem było to, że jak jechaliśmy np. do moich rodziców na kilka dni to raz dwa i łóżeczko złożone i gotowe do przewiezienia. Poza tym jak maciek zaczął wstawać, a jeszcze nie umiał chodzić to bardzo dużo się wywracał.. no i plusem było to że łóżeczko dookoła ma materiał i siateczkę więc obyło się bez poobijania.

kochane to wszystko przywiózł mój mężuś jak był w UK..;) wiec nie bardzo miałam wplywu na to co kupil;p hihi tym bardizje ze wogole nie wiedzialam ze on ma zamiar kupic cos dla malenstwa ktorego jeszcze wtedy nie było..;)

atlaya ja tez mam zamiar maleństwu zakupić łóżeczko turystyczne z pełnym wypasem: wibracjami lampka pozytywna;)

Polecam takie łóżeczko turystyczne o jakim piszecie, mialam dla Niko i super sie sprawdzilo, nawet mialo plozy i mozna bylo kolysac jak byl malutki :) a w razie czego kolka pozwalaly na szybkie przetransportowanie do innego pokoju.Niko uwielbial wibraje :D:D

Monila - może akurat Wam się przydadzą te wszystkie bajery w łóżeczku ale my w zasadzie z nich nie korzystaliśmy. Zresztą z czasem (chyba z winy częstego składania i rozkładania bo dużo jeździliśmy) coś się popsuło i był problem o ile dobrze pamiętam z "wibracją".. tzn nie dało się jej wyłączyć więc musieliśmy na stałe wyciągnąć baterie..

EwaK - rzeczywiście kółka w tych łóżeczkach to super sprawa.. zabierałam dzięki temu maćka do kuchni i cały czas miałam na niego oko.. zwłaszcza jak potrafił juz sam wstawać i chodzić wkoło barierki :)

altaya wiem ze może się właśnie popsuć wibracja bo koleżance tez się popsuła...;) ale mimo to wole mieć wszystkie te wypasy:)z takimi wypasami łóżeczko nie jest zbyt drogie ;) a może akurat u nas wibracja się nie popsuje;) hihh noo i kołka i płozy do bujania to tez bardzo duzy plus;)ale jak to mowia wszytko wyjdzie w praktyce;)

Ja mam turystyczne łóżeczko, ale tylko na wyjazdy i u dziadków. Jakoś nie wyobrażam sobie mieć je normalnie. Mam wrażenie, że dla kręgosłupa to nie jest dobre rozwiązanie. Łóżeczka drewniane też można kupić z płozami i z kółkami, albo dokupić kółka. :-). Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie :-)

Oli.B - ale ja w nim mialam normalny materac gryka-kokos a nie ten co w zestawie (bo to praktycznie sama deska) wiec z kregoslupem malego jest wszystko w jak nalepszym porzadku. Nam sie wibracje nie zepsuly ale melodyki koszmarne byly :-D Niestety dla drugiego dziecka go nie bede miala bo Niko wykonczyl je osobiscie wiec teraz pora na nowe ale tez raczej turystyczne.

reklama
do łóżeczka turystycznego dokupilismy dodatkowy materacyk więc o kręgosłup nie ma co się martwić, a rzeczywiście ten materacyk co jest w komplecie z łóżeczkiem to raczej nie polecałabym, żeby dziecko bezpośrednio na nim spało..

Do góry