reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

no niestety często się płaci za firmę... Ale zestawik fajny:)

Ja się właśnie zastanawiam czy jest sens wydawać więcej np. na szczotki, termo opakowanie Tommee Tippee bo są 3 razy droższe od tych niefirmowych....

myszka ja mam newborny pampersa, 43 szt, dokupię jeszcze pampersy nr 1 i mała paczkę tych pieluszek DADA. Jak mi spasują to po co przepłacać....

reklama
maggie78 ja lubie mieć wszystko z jednej marki/kompletu i też długo oglądałam to termoopakowanie i przemyslałam że nie będę przepłacać! Tańsze firmy mają takie ładne wzory albo różowe i w niczym nie są gorsze:) i kosztują do 10zl wiec chyba nie ma sensu... Ja sie nie skusze. A te Pampers ja kupiłam nr 1 czyli new baby- za małe??? Bo ja sie nie znam.. Od 2-5kg chyba:baffled:

A widziałaś je?? Jakie malutkie:-D Ja rozpakowałam bo i tak kilkanascie wezmę do torby spakuje do szpitala. Faktycznie można też kupować te 3-6 bo i tak sie przydadzą prędzej czy pózniej;-)

Marcelinaa mi w sklepie powiedzieli że to termoopakowanie nie ma rozmiarów i powinny pasowac butelki od 150ml- 340ml z Tommee oczywiście:)

Sagaa - powiedz jaka ta pościel jest,bo sama się nad tym sprzedawcą zastanawiam :-)
LANA - mi też pozostał wózek, łóżeczko, materacyk...hahaha :-D:-D nawet przewijak... to z tych dużych rzeczy,a z mniejszych ogarnę przy jednych zakupach :-)

Dziewczyny, a jak ze stanikami do karmienia ? czy kupuje się rozmiar większy czy jak to jest?

a jak myslicie ile paczek bedzie tych papmersow potrzeba?? Ja pierwsze opakowanie tez stawiam pamapers 2-5kg ale zastanwiam sie jak dlugo takiego rozmiaru sie używa??

Co do biustonosza, to ponoc najlpeij kupowac ok 36-38 tygodnia i wtedy miseczka o jedna wiecej

reklama
Zależy chyba z jaką wagą sie urodzi i jaki bedzie miał apetyt:) zazwyczaj chłopcy maja wieksza wage ale to nie reguła, np. 3200g przeciętnie a pozniej ok kg na tydzien bedzie przybywał wiec ja sądze ze tak na 2 m-ce? To chyba bardzo indywidualna sprawa... devi o rozmiar albo i dwa:)

Do góry