reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Oli a to samo masz? Mnie korciło, żeby wziąć niby antykolkową, ale sama jedna butla 21 zł.. i w końcu kupiłam zestaw.. nie wiem czy wierzyć w te antykolkowce.. chyba jak mają być to będą..

reklama
Marcelinaa te butelki są naj. Ja tez kupiłam te co Ty bo poleciły mi je siostry i są świetne bo maja tą dziurke w smoczku i sie nie zapowietrzają a pozatym kształt też jest super. Bedziesz zadowolona na pewno:)

Oli a to samo masz? Mnie korciło, żeby wziąć niby antykolkową, ale sama jedna butla 21 zł.. i w końcu kupiłam zestaw.. nie wiem czy wierzyć w te antykolkowce.. chyba jak mają być to będą..

Tak ten sam zestaw kupiłam :-). Mój miał kolki i żadne cuda wianki nie pomagały :wściekła/y:, także nie sądzę żeby butelka coś pomogła w tej kwestii. Przeszło po 3 miesiącach

to ja Wam powiem tak, pokazałm Wam ta wanienike bo wczoraj pokazała i opowiadała nam o niej położna na szkole rodzenia i powiem Wam, że faktycznie może być fajna rzecz. Wanienka jest dobrze wykonan,ma korek, jest składana, ponoć można ja używać od urodzenia do 4 roku życia no i jak juz nie jest potrzebna mozna ja wykorzystac na np. pojemnik na zabawki. Piszecie, że moze jest za mała/za krótka..nie mam dowiadczenia ale położna sugerowała żeby kupować wanienki jak najkrótsze i z prostymi ściankami....my sie chyba nad nia zastanowimy

Hej, to my na bank chodzimy do szkoły rodzenia do tej samej położnej :) Jak przeczytałam o tej wanience to słowo w słowo, jakbym słyszała p. Agnieszkę Czajkowską :) Chodzę do EMC do 11 grupy, nie wiem czy ona jeszcze gdzieś takiej szkoły nie prowadzi, może przy swoim szpitalu... A nad wanienką właśnie intensywnie myślę i ta ma sporo zalet, głównie tą, że jest taka mała po złożeniu, tylko że do niej nie ma żadnego stalaża i nie bardzo wiem gdzie bym ją mogła stawiać żeby mi kręgosłup całkiem nie siadł bo łazienkę mam maciupką a gdzie indziej miejsca też mam tak sobie. Poza tym widziałam ją jeszcze raz dzisiaj w sklepie i zastanawiam się czy na pewno wygodnie w niej kąpać dziecko bo jest dosyć wąska.

Sagaa-pościel piękna :-)
Marcelina-ale zaszalałaś kochana:tak:,ale super rzeczy zakupiłaś.Ja te butelki Tomme Tippee kupiłam razem z laktatorem w komplecie i mam tam taką małą 150ml. i 2szt.260ml. a antykolkową dostane od przyjaciłki bo kupiła w komplecie 2szt. i jedną mi prześle:-).
Sama nie wiem czy one faktycznie coś dają w sprawie kolek ale okaże się w praktyce :tak:
Marzenixx-ja kupowałam ta poduchę rogala (mój mąż mówi na nią wąż :-D)tyle,że w sklepie w Szczecinie,poszukaj jeszcze może znajdziesz jakiegoś dobrego sprzedającego-powodzenia.
Mi też bardzo mało zostało do kupieniaprawie wszystko mam.Muszę jeszczekupić wózek 3w1 (największy wydatek :szok:)łóżeczko ,materacyk,cążki do pazurków,aspirator do noska,balsamik do ciałka i to wsio :-).

LANA dzieki za odpowiedz :)
no wlasnie tak sie waham bo tej firmy Motherhood jest po 119 zł a nasze polskie mozna dostac za 59 zł i to z poszewką na zamek czyli mozna ja prac, i tak sie zastanawiam czy jest sens wydawać kase dwa razy wiecej za samą firmę.....
a powiedz mi w sklepie z czym ja kupił mąż? Tzn w sklepie z artykułami dla dzieci i ciężanych czy gdzie?

reklama
Acha i mam pytanie... Jakie pieluszki kupiłyście bądz kupicie? Ja kupiłam paczke Pampers 43szt i mam zamiar kupic te z ze stonki Dada tak zeby wypróbować na początek. Też bedziecie eksperymentować czy skupiacie sie na jednej firmie?

Do góry