reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Oli a to samo masz? Mnie korciło, żeby wziąć niby antykolkową, ale sama jedna butla 21 zł.. i w końcu kupiłam zestaw.. nie wiem czy wierzyć w te antykolkowce.. chyba jak mają być to będą..

reklama
Marcelinaa te butelki są naj. Ja tez kupiłam te co Ty bo poleciły mi je siostry i są świetne bo maja tą dziurke w smoczku i sie nie zapowietrzają a pozatym kształt też jest super. Bedziesz zadowolona na pewno:)

Oli a to samo masz? Mnie korciło, żeby wziąć niby antykolkową, ale sama jedna butla 21 zł.. i w końcu kupiłam zestaw.. nie wiem czy wierzyć w te antykolkowce.. chyba jak mają być to będą..

Tak ten sam zestaw kupiłam :-). Mój miał kolki i żadne cuda wianki nie pomagały :wściekła/y:, także nie sądzę żeby butelka coś pomogła w tej kwestii. Przeszło po 3 miesiącach

to ja Wam powiem tak, pokazałm Wam ta wanienike bo wczoraj pokazała i opowiadała nam o niej położna na szkole rodzenia i powiem Wam, że faktycznie może być fajna rzecz. Wanienka jest dobrze wykonan,ma korek, jest składana, ponoć można ja używać od urodzenia do 4 roku życia no i jak juz nie jest potrzebna mozna ja wykorzystac na np. pojemnik na zabawki. Piszecie, że moze jest za mała/za krótka..nie mam dowiadczenia ale położna sugerowała żeby kupować wanienki jak najkrótsze i z prostymi ściankami....my sie chyba nad nia zastanowimy

Hej, to my na bank chodzimy do szkoły rodzenia do tej samej położnej :) Jak przeczytałam o tej wanience to słowo w słowo, jakbym słyszała p. Agnieszkę Czajkowską :) Chodzę do EMC do 11 grupy, nie wiem czy ona jeszcze gdzieś takiej szkoły nie prowadzi, może przy swoim szpitalu... A nad wanienką właśnie intensywnie myślę i ta ma sporo zalet, głównie tą, że jest taka mała po złożeniu, tylko że do niej nie ma żadnego stalaża i nie bardzo wiem gdzie bym ją mogła stawiać żeby mi kręgosłup całkiem nie siadł bo łazienkę mam maciupką a gdzie indziej miejsca też mam tak sobie. Poza tym widziałam ją jeszcze raz dzisiaj w sklepie i zastanawiam się czy na pewno wygodnie w niej kąpać dziecko bo jest dosyć wąska.

Sagaa-pościel piękna :-)
Marcelina-ale zaszalałaś kochana:tak:,ale super rzeczy zakupiłaś.Ja te butelki Tomme Tippee kupiłam razem z laktatorem w komplecie i mam tam taką małą 150ml. i 2szt.260ml. a antykolkową dostane od przyjaciłki bo kupiła w komplecie 2szt. i jedną mi prześle:-).
Sama nie wiem czy one faktycznie coś dają w sprawie kolek ale okaże się w praktyce :tak:
Marzenixx-ja kupowałam ta poduchę rogala (mój mąż mówi na nią wąż :-D)tyle,że w sklepie w Szczecinie,poszukaj jeszcze może znajdziesz jakiegoś dobrego sprzedającego-powodzenia.
Mi też bardzo mało zostało do kupieniaprawie wszystko mam.Muszę jeszczekupić wózek 3w1 (największy wydatek :szok:)łóżeczko ,materacyk,cążki do pazurków,aspirator do noska,balsamik do ciałka i to wsio :-).

LANA dzieki za odpowiedz :)
no wlasnie tak sie waham bo tej firmy Motherhood jest po 119 zł a nasze polskie mozna dostac za 59 zł i to z poszewką na zamek czyli mozna ja prac, i tak sie zastanawiam czy jest sens wydawać kase dwa razy wiecej za samą firmę.....
a powiedz mi w sklepie z czym ja kupił mąż? Tzn w sklepie z artykułami dla dzieci i ciężanych czy gdzie?

reklama
Acha i mam pytanie... Jakie pieluszki kupiłyście bądz kupicie? Ja kupiłam paczke Pampers 43szt i mam zamiar kupic te z ze stonki Dada tak zeby wypróbować na początek. Też bedziecie eksperymentować czy skupiacie sie na jednej firmie?

Do góry