reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
my mozna powiedziec że zaczynamy, bo jestesmy w trakcie licytacji fajowego wózka i nie musze wiedziec czy chopiec czy dziewczynka bo jest moim zdaniem uniwersalny. Taki też chciałam, mam zamiar juz rzeczy do łóżeczka kupic tez jakies uniwersalne a ubranka to bym zaczeła jak bedzie wiadomo co bedzie, bo to juz od kolorków duzo zależy.
Wrzuce link mojego wózka i stwierdzcie czy może być
Wózek wielofunkyjny MATTI- z Fotelikiem- PROMOCJA (1424364877) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadziej ze zadna mi go nie buchnie z przed nosa;-)

Kasica świetny ten wózek i oby taka cena sie utrzymała bo jak za ten wózek to grosze:). Strasznie mi sie podoba i kolor i jego funkcje-nic dodac nic ując! trzymam kciuki za wygraną aukcje!

ja jeszcze nic nie kupilam dla malenstwa
kuzynka przeslala mi wiadomosc ze jej kumpela chce sprzedac wozek widzialam zdjecia i nawet nawet , mam go obejrzec w sobote jak u niej bede, ale .... wszyscy mi mowia ze to za wczesnie zeby wozek i takie tam kupowac - ja juz sam nie wiem...
wozek mialby kosztowac 400zl, malo uzywany nie widzialam zeby byl zniszczony, tyle ze nie ma skretnych kolek( czy to jest bardzo wazne?) i kurcze szkoda by bylo jakby nam przeszedl kolo nosa tak sobie mysle...

a wy??

Karolap skrętne kółka jak dla mnie są bardzo ważne. Miałam porównanie z wózkiem parasolkę na szczęście kupiliśmy tanią za 200 zł bo szybko musieliśmy wymieniać na ze skrętnymi. Ale myślę że powinnaś spróbować poprowadzić nawet w sklepie ze skrętnymi i bez i sobie sama ocenić różnicę. Czy za wcześnie ??? Ja mam już dwie sukienki dla dziewczynki :-D a jeszcze nie wiemy kto mieszka u mnie w brzuchu.
Myślę że jak jest okazja i będzie Wam pasować to warto skorzystać.

a mój M. był ostatnio w sklepie sportowym i powiedział mi ,że chciał kupić deskę snowboardową dla Kubusia:) Tylko się opamiętał,że może trochę za wcześnie:) Ale widzę,że muszę urodzić chłopaka bo M. cały czas mówi tylko 'on':)

Co do zakupów dla maluszka to mimo iż jestem w ponad 15 tyg.to jeszcze nic nie kupujemy,ponieważ jak dla mnie to za wcześnie,ale odważyliśmy się z mężulkiem i narazie sporadycznie oglądaliśmy wózki w internecie i łóżeczka.Boję sie kupowac jakieś rzeczy może dlatego ,że rok temu poroniłam:-(.Myślę ,że przed nami jeszcze sporo czasu więc zdąże wszystko kupić.Córka już mnie dopytuje,czy jak 25 marca będziemy na nastepnych badaniach prenatalnych a będe wtedy już kończyć 5 miesiąc ciąży to kupimy coś dla bobaska:-)-myslę ,że chyba wtedy mogę powoli coś kupować:tak:

reklama
Myślę, że skrętne koła ułatwiają życie - wózek się kręci w miejscu. Jest to ważne np. w sklepach, jak jest mało miejsca, to łatwo wymanewrować. Do tego uważam, że koła powinny być duże i pompowane. Na śniegu inne (zwłaszcza małe) nie dają rady, na piasku też. My mamy wózek właśnie ze skrętnymi i pompowanymi dużymi, i czy szliśmy plażą nad oceanem, czy w śniegu i lodzie, i gdziekolwiek indziej, to byliśmy super zadowoleni. Ważne jest też blokowanie kół do jazdy na wprost(czyli zrobienie nieskrętnego) bo przy dużych śniegach, czy jakichś wyboistych leśnich ścieżkach, samoistne skręcanie się przednich kół może być upierd*iwe :)
Ja mam taki : TAKO JUMPER X NOWY STELAŻ 90xKOLOR+10 GRATISÓW ! (1430858995) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
I nie zamieniłabym go na żaden inny. Poza tym bardzo wygodna funkcja przypinania fotelika samochodowego na stelaż - to dla mnie było zbawienne jak mała spała a ja szłam gdzieś na chwilę i nie musiałam jej budzić.

Wybaczcie za taką reklamę, ale chciałabym trochę Wam pomóc - bo wiem co przechodziłam jak kompletowałam wyprawkę przy małej, dostawałam na głowę, a jeszcze bardziej, kiedy coś kupiłam i okazało się być zupełnie niepotrzebne albo trudne w użytkowaniu

Do góry