reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

LANA ja właśnie słyszałam, że jest bardzo dobry, aby rzeczy się nie rozciągały, ale sama nie miałam. Jak tylko wypróbujesz to zdaj relacje:tak:
A ja kupiłam przed chwilą PERWOLL BLACK MAGIC 4,5l za 19.99 w kauflandzie. Są dostępne wszystkie rodzaje. Super promocja, może któraś skorzysta...
A komplecik cudny, uwielbiam paseczki na tych małych ubrankach, mój maluch ma większość w paski. Ale Twoim jestem zauroczona...

taycia piękne body, tatuś będzie zadowolony;-)

reklama
Taycia, Lana piękne bodziaki:tak:

Co do płynu Dreft to nie mam doświadczeń, więc nie pomogę, ja do prania dla maluszka kupiłam lovellę, po zaciągnięciu porady u naszych doświadczonych Sierpnióweczek, są w płynie i proszku, udało mi się dostać w proszku do kolorów, a do białego kupię w płynie i zobaczę, który lepiej mi się sprawdza, osobiście jestem zwolenniczką płynów do prania, perwoll black świetna rzecz ;-)

Płacz usłyszymy ale bezdechu już nie. Więc niani elektronicznej nie będzie:)

akutan, bezdechu w ogóle nie jesteś w stanie usłyszeć. Mój mały otwierał szeroko buzię robił się bordowy i nie wydawał żadnego dźwięku. Dopiero jak załapał oddech to bardzo przeraźliwie płakał

Akutan ja tez ostatnio nabyłam ciuszki w sh, bylo tanio bo mieli mega cenę 10 i 15 zl za kilo, wybrałam sporo ladnych i prawie jak nowych bodziakow na rozmiar 0-3, 3-6 i dalej, wyszlo mi po ok 60 gr za szukę a sa naprawde jak nowe, jak uprałam i przeprasowalam to wyglądaja super. Do tego kupilam fajne sukieneczki, spodenki, spodniczki naprede full ciuszkow i wydalam naprawdę symboliczne pieniądze bo ok 30 zł, a ciuszki sa firmowe bo nawet Zara, H&M, United Color of Beneton czy Next. Jak jutro bede miala wiecej czasu rano to zrobie zdjatka i pokaże :)).
A ostatnio ogladalam program gdzie babeczka wypowiadala sie że warto kupować czy brac dla dziecka ciuszki uzywane od znajomych ipt, ponieważ wielokrotne pranie wyplukuje z ubranek srodki chemikalia (pestycydy -ktore moga uczulac malucha) ktorymi pryska sie plantacje bawełny, pozatym pranie usuwa z tkanin apreturę – środek, którym powlekane są tkaniny po uszyciu.
A co do rozmiaru to czasami trza sie sugerować ostatnimi wymiarami na USG przed porodem i wtedy ewentualnie dokupić malych ciuszków jesli dzieciaczek okaze sie mały, tak to nie polecam za duzo kupowania ciuszków w rozmiarze 56, u nas na odzdziale duzo rodzilo sie ostatnio dzieci dlugości 57-61 i wtedy babeczki wogole nie wykorzystaly ciuszkow 56, trza brac pod uwage że dzieci tez szybko rosna juz w pierwszym miesiacu przyrosnie 2-3 cm nawet ;))

Nasz Piter miał mieć ok 3 kg, a urodził się 3570 i 58 cm, ale te ciuszki na 56 są jakieś większe, bo używałam ich przez ok miesiąc

Oli wszystko zalezy pewnie od firmy niektore 56 sa dość małe a niektore starczaja na dluzej. A waga tez wiele nie mowi jaki będzie dzieciaczek, bo teraz jest tendencja że każde pokolenie jest ciut wyzsze, kiedys dzieciaczki malo ktore rodzily się takie długie teraz to już normalka. Zreszta sa dzieci szczuplejsze i dluzsze jak i teższe i krotsze. Pewnie i tak wiekszość zweryfikuje sie po porodzie :))
Zreszta waga na USG jest wyliczana prawdopodobnie z wymiarów dzieciaczka, a to nie gwarantuje przeciez że dłuzszy i węzszy noworodek bedzie lzejszy itd

Witajcie mamuski! Oto kilka z moich nabytkow:)
028.jpg032.jpg030.jpg031.jpg034.jpg033.jpg :) tylko dziecka brakuje do kompletu:) pozdrawiam was wszystkie!

Jejciu jakie cudeńka! A te bodziaki to już w ogóle fantastyczne, u nas takich jeszcze nigdzie nie widziałam.
Co do kupowania w second handach, też jak buszuje po takich sklepach to mam ochotę coś kupić dla maleństwa ale mój mąż jest niereformowalny i chyba by mnie z domu wyrzucił :crazy: Nawet rzeczy po moim chrześniaku nie chce, dziwny jest. Sytuacje materialną mamy nienajlepszą a on tak wydziwia. :wściekła/y:

reklama
Do góry