reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

A wogole ostatnio zakupilam tez kilka rzeczy na allegro z ciuszkow, i tak jak z dwoch sprzedawców jestem zadowolona, tak trzecie zakupy okazały sie normalnie pomyłką, ciuszki na zdjeciach wygladały super, opis tez był, ze sa w stanie idealnym a jak je dostalam okazalo sie ze sa koszmarne: przyniszczone, strasznie zmechacone wygladały okropnie, w dodatku w licytacji bylo napisane ze przesylka jest wysylana paczką i zaplacilam za to 11 zł czy jakos tak a babka wyslala wszystko zwykłym listem w kopercie za 5 zl zdzierstwo, ludzie zarabiac chca tez na przesyłce:no::szok:

reklama
A wogole ostatnio zakupilam tez kilka rzeczy na allegro z ciuszkow, i tak jak z dwoch sprzedawców jestem zadowolona, tak trzecie zakupy okazały sie normalnie pomyłką, ciuszki na zdjeciach wygladały super, opis tez był, ze sa w stanie idealnym a jak je dostalam okazalo sie ze sa koszmarne: przyniszczone, strasznie zmechacone wygladały okropnie, w dodatku w licytacji bylo napisane ze przesylka jest wysylana paczką i zaplacilam za to 11 zł czy jakos tak a babka wyslala wszystko zwykłym listem w kopercie za 5 zl zdzierstwo, ludzie zarabiac chca tez na przesyłce:no::szok:

Oj tak, trzeba uważać. Ja na jednej aukcji widziałam,że właśnie przesyłka body tylko kurierem za 12 zł!!!!!!!!!!!! przecież to szaleństwo :szok: ja już ubranek używanych na razie nie kupuję...chociaż to kupowanie ubranek najbardziej mi się podoba... :-D:-D
asia.i.mama - super koszyk i śliczne ubranka... dla mnie jednak koszyk dla dziecka odpada..musi być łóżeczko i koniec,chociaż w Irl. mega wybór tych koszyków i w miarę tanie :-)

ja mam kosz tez dla malenstwa na sam poczatek,bo nie bardzo bede miala gdzie na dole w domu wstawic duzy kojec:-Dno i wiadomo lepiej miec malenstwo na oku przez te pierwsze miesiace hehehhe a potem juz pewnie bedzie spalo na gorze w sypialni:tak:

moje dzieci mialy rozne wielkosci....57,59 ,61 a ostatnia tylko 50 cm:-D
moja kolezanka jest wysoka,maz 2 metry a dziecko urodzilo sie okolo 50 cm za to potem jak strzelilo to hoho:) wiec reguly raczej na to nie ma:)

No wlasnie taycia te przesylki to czasami cenowo z kosmosu:szok:, a co do uzywanych to wlaśnie czasami w sh wybiore cos nawet taniej i obejrze dokladnie w jakim jest stanie:tak:, no i ostatnio tez sa wyprrzedaze np w C&A bluzeczki były po 12 zł, a komplecik bluzeczka plus sukieneczka za 39 zł, no i przede wszystkim wybiore sobie to co chce, a w zestwach na allegro czasami okazuje sie ze jednak niektorych ciuszków moge wogole nie zalozyc, a wyglada to tylko tak ladnie, a sie okazuje nieprzydatne, bo juz np po co mi na dzieciaczka 0-3 dwie czy 3 pary spodni jeansowych kiedy to sie ubierze, a nie mówiąc że sa nieporeczne przy przewijaniu, a dziecku w tym wieku czesto zmienia sie pieluszki? w domu lepiej jak dzieciaczek lezy w wygodnych ciuszkach bez uwierajacych gumek czy szwow, a juz np nie kupilabym ogrodniczek na dziecko do 6 miesiaca nie rozpinanych w kroku, bo juz sobie wyobrazam zmienianie pieluszki i sciaganie calych spodenek i zakladanie na powrot, masakra

Ostatnia edycja:
Ja ze swojego doświadczenia wiem, że dzieciaczki do 3 miesiąca ubiera się tylko w śpioszki, body itd. Wydaje mi się, że maluchowi jest po prostu niewygodnie w jeansach, czy koszulach. Super to wygląda, ale wygoda mamy i brzdąca na I miejscu zawsze:-)

biedroneczka, szuszu... myślałam że jestem z kosmosu, że tak uważam, że najlepsze są pajace i body + rajstopy/półśpiochy na pierwsze miesiące. Sama młodą tak ubierałam, bo nie miałam sumienia założyć sukienki z guziczkami z tyłu, albo jakimś wiązaniem, miałam wrażenie, że będzie jej strasznie niewygodnie. I w ten oto sposób mam nieużywane pewne rzeczy:). A jak coś nie było rozpinane w kroku to w ogóle ubierałam jak już wszystko brudne było, bo to istny koszmar;).

A i zrobiłam postęp! :D Wczoraj byłam w h&m i zrobiłam małe zakupy(ciuszki bardziej wyjściowe) + przejrzałam ubrania Li i wybrałam dla młodego. Mam właściwie wszystko już, jeśli chodzi o ubranka na początek. I zauważyłam, że Li nie miała żadnych ciuszków 56, wszystko 62 (urodziła się 53) i nie odczuwałam z tego powodu dyskomfortu na początku, nooo.. jedynie dwa body z długim rękawem mają 56. Także teraz też 0 w rozmiarze 56 będzie.

W ogóle, rewolucyjny dzień wczoraj. W końcu po burzliwych rozmowach (ciągle komuś coś nie pasowało, w sensie moje typy:D) wybraliśmy imię.

dziewczynki jest mi niezmiernie milo, ze moj zakup pojazdu Wam sie podoba, a co do mebli to to ja mam jeszcze do nich taka witryne z mleczna szyba, ktorej nie widac na zdjeciu. Patrzac na to, ze nawet meble mamy identyczne, to wcale sie nie dziwie, ze kocyki tez niemalze takie same wybieramy :-) mamy ten gust, co ?? :-)
Wlasciwie to z zakupow mam juz wszystko, choc dalej kukam na allegro :-D powklejam troche fotek, ale dopiero po malowaniu, ktore juz mnie dobija, a dopiero sie zaczelo :crazy:

reklama
Mucha, szuszu wygoda maleństwa przede wszystkim:-), dokladnie body i pajace na poczatek najlepsze ewentualnie jakies bluzeczki czy inne wygodne latwo zakladane i z miekkiego materiału, na poczatek 100% bawełna. Trza pamietać że skora noworodka jest znacznie cieńsza niz doroslego, wszelkie guziczki z tyłu moga uwierać i byc przyczyna niewygody maleństwa, a nawet płaczu, wszelkie szwy i gumki na brzuszku moga uwierać, a jeans to niestety dość twardy material jak dla noworodka przynajmniej wg mnie. Ja nawet spiochy patrze czy w kroku rozpinane bo to wygoda dla mamy. Poza tym przy przebieraniu non stop, bo to albo sie uleje, albo z pieluszki moze cos wylecieć, to zmienianie takich ciuszkow może byc niewygodne. No i maleństwu na poczaku naprawde czesto zmienia sie pieluszki więc wygoda nasza przemawia by w domu było ubrane tak by mozna bylo to zrobic blyskawicznie, a nie jeszce męczyc maleństwo zakladaniem skomplikowanych ciuszkow. Fakt to wszystko ladnie wyglada, ale chyba tylko na tych lalkach na aukcjach. Może potem jak dziecko podrosnie to mozna sie bawic w bardziej wyszukane ubieranie
A co do rozmiarowki ja mam troche ciuszków w rozmiarze 0-3 takie 56/62 i wiecej w 62.
A wlasnie Mucha to co za imię wybraliscie

Do góry