reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

tak was czytam i znów jestem zielona
czy różnią się body od kaftaników, śpiochów i pajacyków?
body to wiem, że bez nogawek i zapinane w kroku, śpiochy to chyba długi rękaw i nogawka, zapinane przez długość brzuszka tak? pajacyk to wg mojej wiedzy to samo, tylko ładniejsze, bo na dzień, a nie na noc, a kaftanik to nie mam pojęcia.

ale jak coś pomotałam to mnie poprawcie.

reklama
tak was czytam i znów jestem zielona
czy różnią się body od kaftaników, śpiochów i pajacyków?
body to wiem, że bez nogawek i zapinane w kroku, śpiochy to chyba długi rękaw i nogawka, zapinane przez długość brzuszka tak? pajacyk to wg mojej wiedzy to samo, tylko ładniejsze, bo na dzień, a nie na noc, a kaftanik to nie mam pojęcia.

ale jak coś pomotałam to mnie poprawcie.

Body tak jak napisalas sa zapinane w kroku i w przeciwenstwie do kaftanikow nie sciagaja sie

kaftaniki to jak bluzeczka tylko wiazane na boku, moga byc na zatrzaski i cholernie sie sciasgaja nie warte kupowania lepsze bodziaki

spiochy sa bez rekawkow zaklada mozna na kaftaniki (i wtedy sie sciagaja) albo na body

pajace sa z rekawkami i duzo wygodniejsze od tych spiochow w/g mnie kaftaniki i spiochy to przezytek sredniowiecza. MOja tesciowa zawsze kupuowala mi spiochy z kaftanikiem i nigdy tego nie zakladalam no spiochy moze do spania na bodziaka zakladalam

wolalam na bodziaka zakladac polspiochy same spodenki ze stopkami wygodniejsze

Ja jestem mamą październikową i na pierwsze zimne pół roku polecam tylko :
- body krótki, długi rękaw (zależy jak bardzo zimny chów preferujecie)
- cieniutki bawełniany śpiworek do spania (najlepiej 2 na zmianę)
- pajacyki (małe rozmiary najczęściej mają wbudowane łapki, przydaje się na spacer) - cienkie bawełniane, tych grubasów welurowych nigdy nie założyłam
- ciepły śpiworek na spacery (nawet nie kombinezon tylko np polarowy śpiworek bo łatwiej się zakłada a gondole i tak są "zamykane" od góry nieprzemakalnym i nieprzewiewnym materiałem) + czapka
- cienka czapeczka na 5 min po kąpieli

Nic więcej nie trzeba.

Oczywiście szaleństwo nikogo nie ominie i cieszcie się tym ile tylko możecie. Złego słowa ode mnie nie usłyszycie bo wiem jaka to przyjemność kupować dla dziecka :-)

W kwestii rozmiarów to Lena miała 55 cm jak się urodziła i ubranek 56 używałyśmy dobre 4 miesiące i dłużej. Ja lubię jak ładnie przylega. Pieluchy też zmieniałam na rozmiar większe jako ostatnia z forumowych mam. Nie lubię jak zwisa po kolana. Nigdy nic mi nie przeciekało. Nie wiem co to kupa/siku na plecach.

Ostatnia edycja:
Popieram Le Mari, tylko nie zakladalam czapeczki na "po kąpieli", uzylam tez kilka razy cieply sweterek (zamiast kombinezonu jak bylo jeszcze w miare cieplo na poczatku listopada - ale rodzilam w Anglii). I ladne ubranko na swieta i w gosci :)

Popieram tez pajacyki z łapkami, my mielismy wiekszosc bez i te normalne lapki strasznie spadaly i nie spelnialy swojej funkcji.

Śliczne ;] Czapusia boska :-D

Mnie już szał zakupów pochłonął :-D i już mam sporo rzeczy ;]
teraz szukam półspiochow body na długi rękaw pajacy, spodni i bluz ;] bo śpioszki i kaftaniki odpadają ;] no kupie 2 lub 3 ;]

Ja jeszcze tak naprawdę nie wiem w co mam się zaopatrzyć. Na pewno nie w letnie rzeczy, bo wiadomo już będzie chłodno. Ale chłonę Wasze rady i spostrzeżenia jak gąbka :-D

o to co dziś znalazłam i najprawdopodobniej będzie moje :-D używane ale ładne i nie drogie ;)

Dresowe next rozmiar 62 cena 5 zł :-D spodnie-dresowe-next-rozmiar-62.jpg

2xJeansy H&M i Cherokee od 0 do 6 cena 12 zł 2xjeansy-hm-i-cherokee-od-0-do-6.jpg cuda <33

Ciepłe błekitne spodnie rozmiar 68 cieple-blekitne-spodenki.jpg

reklama
Do góry