reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

To masz jednak fajną rodzinkę. Ja to czasami zadrościłam koleżankom że dziadkowie kupowali zaraz wózki, łóżeczka na wyścigi. Ja zawsze na siebie musiałam liczyć. Za to mam wspaniałych przyjaciół o których pisałam już wcześniej i na nic nie narzekam.
A dziś byłam w moim sklepie - tam kupuję ciuszki moim dzieciom i byłam mile zaskoczona za bawełniane kaftaniki i śpioszki zapłaciłam po 8 zł. A są to już sprawdzone rzeczy - bo dla Ani kupowałam tam 6 lat temu i do dzisiaj z tej samej bawełny kupuję dzieciom milutkie pidżamki.

reklama
Kurcze Kobietki tak czytam Wasze posty i nie mogę się nadziwić, mnie nawet do głowy nie przyszło już wyprawkę robić;) Chyba jestem jeszcze na etapie oswajania się z ciążą, bo planowaliśmy zaraz po ślubie ale w snach najpiękniejszych mi nie wychodziło, że już w noc poślubną nam się uda:D
W każdym razie i tak myślałam, że w okolicach 6miesiąca zacznę powoli ciuszkowe zakupy robić...choć wózek już od dawna mam upatrzony;)

Cześć dziewczyny:) ja to jak Szczebiotka też jeszcze nic nie myśle o wyprawce dla dzidzi cały czas myśle że za wcześnie jeszcze i tak zwlekam

Gdyby to było moje pierwsze dziecko - też nie myślałabym jeszcze o wyprawce, ale teraz inaczej muszę rozkładać wydatki. We wrześniu czeka mnie wyprawka do szkoły i przedszkola na co pójdzie z 500-600 zł. Potem kurtki, buty zimowe dzieciakom trzeba kupić, Ani obiecaliśmy łyżwy. W grudniu święta (same wiecie). Powiększenie rodziny zrodziło konieczność wymiany samochodu na większy i zakupu zmywarki. Nie mogę sobie pozwolić na pozostawienie sobie zakupów na ostatnią chwilę, zwłaszcza że 4 miesiące przelecą migiem. Powoli kupuję więc już większość rzeczy które będą mi potrzebne, nie zakładam że będzie coś nie tak...

Damqelle no faktycznie u Ciebie inna sytuacja.
Ja w sumie teraz nawet jakbym chciała to nie zaszaleję bo dopiero po przeprowadzce jesteśmy i na to kupę kasy poszło.
Zresztą nawet jak nie uznaję tradycyjnego podziału chłopczyk-niebieskie, dziewczynka- różowe to i tak chciałabym znać najpierw płeć a potem może powolutku zacznę się rozglądać...już się nie mogę doczekać bo wydaję mi się, że wtedy to wszystko bardziej realne będzie:D

Mi dzisiaj przyszedł kombinezon jeszcze do tego pajacyk z kapturkiem niebieski więc fajnie :-)

już prawie mam w co ubrać maleństwo jak wyjdziemy ze szpitala :-)

To masz szczęście a gdzie to wygrałaś jeżeli można zapytać??

Ja bardzo dużo rzeczy na allegro zamawiam :), najczęściej licytacje 24h do końca i udaje się czasem cos fajnego upolować :D do tego staram się jednego sprzedawce żeby jedna była przesyłka;) mam masę rzeczy praktycznie nówki a kupione za grosze. Te 5 pajacy to 20zł do tego 8zł przesyłka a mam ciuszki kupione również za 1zł ;)

reklama
Ja bardzo dużo rzeczy na allegro zamawiam :), najczęściej licytacje 24h do końca i udaje się czasem cos fajnego upolować :D do tego staram się jednego sprzedawce żeby jedna była przesyłka;) mam masę rzeczy praktycznie nówki a kupione za grosze. Te 5 pajacy to 20zł do tego 8zł przesyłka a mam ciuszki kupione również za 1zł ;)

No proszę szczęściara z Ciebie, ja czekam na razie na to co dostanę.

Do góry