reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja jak wydawałam rzeczy po dziewczynkach to mówiłam, że absolutnie ich spowrotem nie chcę bo "JA BĘDĘ MIAŁA SYNA W PRZYSZŁOŚCI I KONIEC!!!". No i teraz jak tylko zaszłam w ciążę to moja siostra wszystko po Kacperku mi przywiozła... same chłopięce... No musiał być chłopiec :)

reklama
Ja jak wydawałam rzeczy po dziewczynkach to mówiłam, że absolutnie ich spowrotem nie chcę bo "JA BĘDĘ MIAŁA SYNA W PRZYSZŁOŚCI I KONIEC!!!". No i teraz jak tylko zaszłam w ciążę to moja siostra wszystko po Kacperku mi przywiozła... same chłopięce... No musiał być chłopiec :)
A ja sobie teraz z pozytywnym nastawieniem kupiłam na samym początku kilka różowych, bo była wyprzedaż i ładne były... i co? I psinco, sprzedałam na Allegro, nic moje nastawienie nie pomogło :-D

Hehe, mnie tez się przejadł róz, a jeszcze naszej Ali nie zczełam ubierać, ale jakos tak wyszło, ze mamy większość ubranek rózowych...Teraz jak wchodzimy do sklepu i chce kupic cos dla niej, to omijam szerokim łukiem wszytsko co różowe. Ostatnio chcieliśmy kupic kocyk dla niej i oczywiście na pólce kolor jaki różowy...w ostateczności nie kupiłam...W ogole jak dla mnie to przesadzają z tymi sztampowymi kolorami, dla dziewczynek tylko róż, a dla chłopców niebieski- maskara jakaś...

A co do zabawek to samo, same lalki w różu, za przeproszeniem rzygać się chce...Tez mi się łatwiej wybiera zabawki dla chłopców, może dlatego, że szwagierka ma 3 synów.

Ja juz sie chwaliłam na ogólnym matą, ale pokaże i tu jaką wygraliśmy na aukcji. Juz nie moge sie doczekac, kiedy Ala bedzie się na niej bawić:)
Mata Tiny Love Zoo Światło Dźwięk Dużo Zabawek (1365670745) - Aukcje internetowe Allegro

A ja sobie teraz z pozytywnym nastawieniem kupiłam na samym początku kilka różowych, bo była wyprzedaż i ładne były... i co? I psinco, sprzedałam na Allegro, nic moje nastawienie nie pomogło :-D
Miałam tak, jak zaszłam w ciąże nr 2 - wtedy już miał być chłopiec... Madzi na początku bardzo ładnie było w błękitach :)

Damqelle, ja całe dzieciństwo spędziłam albo z tatą w garażu, albo z kolegami na drzewach, poza tym mam dwóch braci, więc lalek zawsze było mniej, niż samochodów (żeby było śmieszniej, ja wolałam się bawić torami wyścigowymi, a moi bracia rwali się do Barbie :-D) więc może i córa pójdzie w ślady mamusi :-p

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie - czy jak prałyście rzeczy z lumpa to tylko w proszku dla dzieci i prasowałyście czy może najpierw w zwykłym proszku a dopiero drugi raz w tym dla maleństw? bo tak się teraz zastanawiam jak zrobić, czy wystarczy jak wypiorę je tylko raz?

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie - czy jak prałyście rzeczy z lumpa to tylko w proszku dla dzieci i prasowałyście czy może najpierw w zwykłym proszku a dopiero drugi raz w tym dla maleństw? bo tak się teraz zastanawiam jak zrobić, czy wystarczy jak wypiorę je tylko raz?

Ja najpierw prałam w Vizir dopiero potem w dzidziusiowym.

reklama
Do góry