reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

to musze dopytac mojej ginki czy w razie co 3 stycznia moge stawic sie w szpitalu nawet jak nic by sie nie dzialo i czy te dwa dodatkowe tygodnie beda liczyc od tej daty...bo mi tez sie wydaje ze najwazniejszy jest termin wg OM...a za dlugo przenosic ciazy tez nie mozna..wiec jakby mi liczyli dodatkowe 2 tyg od 10 stycznia bo w efekcie wyszlyby 3 tygodnie a to juz zdecydowanie za dlugo....porabane troche te tyg. ciazy:-/

reklama
to musze dopytac mojej ginki czy w razie co 3 stycznia moge stawic sie w szpitalu nawet jak nic by sie nie dzialo i czy te dwa dodatkowe tygodnie beda liczyc od tej daty...bo mi tez sie wydaje ze najwazniejszy jest termin wg OM...a za dlugo przenosic ciazy tez nie mozna..wiec jakby mi liczyli dodatkowe 2 tyg od 10 stycznia bo w efekcie wyszlyby 3 tygodnie a to juz zdecydowanie za dlugo....porabane troche te tyg. ciazy:-/
aniwar kochanie:) ale moze byc tak ze nie przenosisz, dziecko czasem wie kiedy ma wyjsc i moga ci odejsc wody albo zacznie sie akcja porodowa:) spokojnie..

Moncia sliczny kacik dla dzidzi masz przygotowany fajne łózeczko

Malta nam polozna mówiła ze najlepiej sprawdzaja sie termometry rteciowe albo na czoło....Jednak jesli chodzi o rteciowy jak sie mierzy w pupci to zawsze trzeba odjac około 5,5 stopni

Iwi sliczne ciuszki masz

Dziewczyny chciałam się zapytać jakiego proszku używacie do prania dziecięcych ciuszków? Zastanawiam się nad Dzidiusiem, ale widziałam też Bobasa, nie wspominając już o Lovelli. Czy używacie jakiegoś płynu zmiękczającego, jeśli tak to jakiego?

Tysia - zazdraszczam teściów ;-)

A ja, jak zapytałam podchwytliwie moją mamę, czy nie poprasowałaby trochę ciuszków dla najnowszego wnuka, w odpowiedzi dostałam w prezencie nowe żelazko :-D
Szkoda, że samo nie prasuje... ale i tak o niebo lepsze od mojego starego :-)

reklama
jeśli chodzi o termin porodu to ja wg OM mam na 18 stycznia, na usg połówkowym miałam na 15 stycznia, w 29 tyg na 25 stycznia, a w 33 na usg 4d pokryło mi się z OM. U gina byłam na wizycie w wtorek i sie okazało, ze mi sie szyjka skróciła juz;/ bardzo nie ale pow mi ze tak dwa tyg za wczesniej i mam lezec te dwa tyg co najmniej, bo mam też skurcze;/
a tak ogólnie to pow, ze jak na moje gabaryty ( mam 152 wzrostu a przed ciążą moja waga oscylowała miedzy 45 kg) dziecko jest spore bo ma juz ponad 2 kg i napiera już na szyjkę i stwierdził, że malo prawdopodobne bym do 40 tyg dotrwała, dlatego sie zaczynamy śpieszyć z dopinaniem wszystkiego
co do termometrów to mam elektryczny ale cos z nim nie tak bo nie raz pokazuje jakies herezje np 32 st, a nie jest najtańszy, napewno zaopatrze się w taki lekarski bezrtęciowy
a co myślicie o takich wkładkach wielorazowych?
AVENT wielorazowe wkładki laktacyjne 6szt. NOWE (1357007118) - Aukcje internetowe Allegro

napewno się je opłaca, ale czy są wydajne? jest ich tylko 3 pary i by trzeba było je prac często

Do góry