reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

hejka ja rowniez nie mam pojecia z kombinezonikiem... :-) mam dwa od siostry i pozniej sprawdze jakie to rozmiary:p Ale chyba nie ma sie co martwic, w razie czego kupi sie na szybkiego odpowiedni:tak: ale z ciekawosci pozniej sprawdze jakie to rozmiary mam :)

reklama
aniwar- Kochana ja mam w domu r.68 cienki kombinezonik taki na kwiecien/maj polarkowy i uwierz mi ze on jest na półroczne dziecko!! ma dlugie nogawki i w ogole jest długasny!
mam 56 i 62 inne grubsze- i jest tez roznica, niewielka ale jest! zatem smialo wez 62!

stokke-xplory-package-6-pushchair-carrycot-sleeping.jpg

Przepraszam ale nie znalazlam innego zdjecia a to jest chyba ogromniaste - ale ja mam wlasnie taki spiworek na zime jak ten czarny - tylko kolor zestawu mam oliwkowy i spiworek tez jest oliwkowy. innych spiworkow i kurteczki jeszcze nie kupilam. bo sama nie wiem czy w tym spiworku + dodatkowa kurtka nie bedzie dzidziulkowi za cieplo...
Jak myslicie?

klaudoos a w wolnej chwili zmierzysz ile ten 68 ma dł bez kaputrka a ile ten 62 ma dl bez kapturka??
Bo ten co ja chce zamowic to 62 bez kapturka ma 57 cm a 68 bez kapturka ma 61 cm wiec w dl te roznice w sumie nie sa takie duze....

Asia chyba normlany kombinezon+ ten co jest w wozku to nie bedzie za cieplo....

stokke-xplory-package-6-pushchair-carrycot-sleeping.jpg

Przepraszam ale nie znalazlam innego zdjecia a to jest chyba ogromniaste - ale ja mam wlasnie taki spiworek na zime jak ten czarny - tylko kolor zestawu mam oliwkowy i spiworek tez jest oliwkowy. innych spiworkow i kurteczki jeszcze nie kupilam. bo sama nie wiem czy w tym spiworku + dodatkowa kurtka nie bedzie dzidziulkowi za cieplo...
Jak myslicie?
a ja dzisiaj ogladalam te wozki na allegro :)

aniwar ten spiworek to strasznie gruby jest - taki jakis puchaty i miekki, w srodku to tak za duzo miejsca nie ma:-). Musze sie temu jeszcze dokladniej przyjrzec... bo nabralam teraz strasznych watpliwosci. Do fotelika mam spiworek zimowy tzw."mumie". Ten do gondoli to tez wersja zimowa :) ..myslalam, ze wystarczy

klaudoos polecam ten wozek - jest bardzo wygodny!

Ostatnia edycja:
wygodny moze i tak ale mnie przeraza wygladem- taki kosmos:)

aniwar- jutro jak nie zapomne zmierze i ci podam..
tu sa wymiary tego 56
[FONT=&quot]długość kombinezonu :51 cm
długość rękawka od szyjki :19 cm
długość rękawka od paszki: 9 cm
szerokość pod paszkami :32 cm
długość nogawki od kroku: 14 cm

ale nie wiem czy dlogosc z kapturem czy nie wiec zmierze osobiscie te 3 i ci podam

[/FONT]

Ostatnia edycja:
i wiecie dziewuszki ze co firma inna to co innego:)Ja się zastanawiam nad tym wójcikiem co wklejalam link i jest rozmiar 62...a z tego co czytałam to wójcik ma zawyżoną rozmiarówkę...i to 62 to duze 62...no zobaczę mam inną opcję jeszcze licytuje jak mnie przebiją to pewnie nabędę tego wójcika chociaż małż jak juz pisałam się krzywi...ale te chłopy takie są.. tak dla porównania rozmiar 62 wojcik dł rękawa zew bez rękawiczek-ok.15cm,dł dogawki wew bez bucikow ok.19cm,szerokość ok.31dł całkowita..ok 55 mierzona bez kaptura i bucików

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja dziś jestem przeszczęśliwa...:-) udało mi się wyciągnąc męża na zakupy do sklepu z dziecięcymi rzeczami z zamiarem obejrzenia łóżeczek i innych rzeczy by później porównać ceny z allegro i w końcu zamówić, bo wiadomo zamawiać w ciemno jak się czegoś nie widziało to ciężko.
A tymczasem w sklepie spodobało nam się jedno łóżeczko co prawda takie zwykłe, o którym wcześniej nawet nie myślałam (chciałam Radka VII) w kolorze białym transparentnym i nas urzekło (będzie pasowało do szafy i komody którą ma zrobić stolarz)i oboje stwierdziliśmy że lepiej kupić tańsze a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepszą pościel. Do tego kupiliśmy materac, wspomnianą już pościel - POŚCIEL 3 CZĘŚCIOWA FERETTI BAKTERIOSTATYCZNA ! (1340958369) - Aukcje internetowe Allegro w kolorze bella lime - na żywo wygląda naprawdę rewelacyjnie, wypełnienie, baldachim, butelki i kilka innych pierdół :-)
Najlepsze w tym wszystkim, że jak teraz sprawdzam ceny na all. i porównuję to widzę, że nie przepłaciliśmy a nawet zaoszczędziliśmy bo np. posciel wyszła 20-30 zł taniej niż zamawiając przez internet.

Teraz widzę, że nie ma co zadużo oglądać bo człowiek tylko traci niepotrzebnie czas, zawraca sobie głowę a jak było w moim przypadku i tak kupiłam co innego niż wcześniej zamierzałam. Szczególnie zadowolona jestem z tej pościeli bo miałą być całkiem inna ale jak zobaczyłam nowe wzory to się w nich zakochałam :-) a to co chciałam wcześniej nagle przestało mi się podobać (może dlatego że przez to ciągłe obserwowanie, oglądanie i potrzenie gdzie taniej upatrzyła mi się)

Zatem nieplanowane zakupy udały się rewelacyjnie!!!
Teraz do kupienia zostały mi kosmetyki, podkłady itp. ale to już przez all. i nieszczęsny kombinezon w rozmiarze mniejszym chociaż jak nie znajdę nic fajnego i tańszego to będę musiała sobie jakoś poradzić z tym co mam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry