reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja tam na początek kupię dwie małe paczki pieluch rozmiar 1 i bedę szukać 2 różnych firm :) a potem zobaczymy czy dalej 1 czy przesiądziuemy się na 2 i jakie;)

A co do butelek to mam trzy 125ml aventu i dwie 250 canpola smoczki te najmniejsze;)

reklama
ja naszczescie butelek nie musze kupowac.. mam nówki sztuki po Tomaszku.. któremu nie mozna było dogodzic.. i zadna mu nie odpowiadała.. moze teraz sie przydadzą... dokupie tylko smoczeek Tomee Tipee najmniejszy do Butielki z kótrej Tomus kiedys pił wode.. wogotuje i bedzie jak znalazł jak inne nie beda dla drugiego księciunia pasowac...

... dziewczyny po porodzie bedzie trzeba sobie załozyc wątek.. Handelek... i bedziemy miedzy sobą sprzedawaci i sie wymieniac... na to co akurat naszym dzieciakom podpasowało a co niee...:)

Ja właśnie też myślę , że jedna butelka to może być mało...
Ale nie wiem czy tylko jedną dokupywać czy więcej

Jesli chodzi o pieluchy to ja tez powoli kupuje- ale narazie glownie pampersy. Narazie mam jedno opakowanie tych najmniejszych , ze trzy opakowania dwojek i dwa opakowania trojek. napewno jeszcze dokupie te w rozmiarze 2. Teraz mysle zeby kupic kilka paczek chusteczek mokrych bo tego tez podobno bardzo duzo idzie ;)
Butelek jeszcze nie mam wiec narazie tylko podczytuje Wasze rady ;)
Martusia ja tez jestem zainteresowana Twoja opinia na temat poscieli bo na zdjeciach wyglada super.

Najlepsza pościel - to od teściowej hehehe
znajdzie materiał i zrobi ... już mi prześcieradełko robi z gumeczką - kobieta anioł

Jeśli chodzi o pieluchy to ja mam 1 opkanowanie 1 z pampersów i 2 opakowania 2, tez mam kilka paczek chusteczek, ale z różnych firm, mam nadzieję, że nie bedą uczulające...

A butelkę mam jedna z Tomme Tippe, bo nie wiem czy się spawdzi. Najwyżej mąż podjedzie i dokupi jakąś...

Biala- zgadzam się z Twoim pomyslem, bo sama sie zastanawiałam, co bed robic np. z pieluchami, które sie nie sprawdza...

ja naszczescie butelek nie musze kupowac.. mam nówki sztuki po Tomaszku.. któremu nie mozna było dogodzic.. i zadna mu nie odpowiadała.. moze teraz sie przydadzą... dokupie tylko smoczeek Tomee Tipee najmniejszy do Butielki z kótrej Tomus kiedys pił wode.. wogotuje i bedzie jak znalazł jak inne nie beda dla drugiego księciunia pasowac...

... dziewczyny po porodzie bedzie trzeba sobie załozyc wątek.. Handelek... i bedziemy miedzy sobą sprzedawaci i sie wymieniac... na to co akurat naszym dzieciakom podpasowało a co niee...:)

Tak tak kochana
dobry pomysł z tym wątkiem, zawsze może nam coś zostać, co innej się przyda :-)

Ja sobie kupiłam w Ikei milutką kołderkę no i teraz muszę sobie uszyć pościel. Kupiłam dużo miękkiej flaneli, starczy i na pościel i na podusię, jeszcze parę flanelowych pieluch wyjdzie. Zresztą i tak zamierzałam wyjąć maszynę bo chcę uszyć becik do wózka, taki z falbaneczkami :)

Dziewczyny my dla Fabianka używaliśmy na początku różnych pieluszek.Ale wygrały dada z biedronki.Cena świetna,a pieluszki naprawdę bardzo dobre.Używaliśmy ich od samego początku,nigdy nie odparzały ani nic takiego.Jedyne co-muszą pasować rozmiarowo,bo 1 są dosyć duże.Na szczęście na Fabianka pasowały:tak: Chusteczki nawilżane z dady są najlepszymi jakie mieliśmy.Idealnie wilgotne,pachnące,nie rwą sie.Genialne.My używamy zielonych.Dla maluszka też wypróbujemy najpierw dada.

reklama
Dziewczyny my dla Fabianka używaliśmy na początku różnych pieluszek.Ale wygrały dada z biedronki.Cena świetna,a pieluszki naprawdę bardzo dobre.Używaliśmy ich od samego początku,nigdy nie odparzały ani nic takiego.Jedyne co-muszą pasować rozmiarowo,bo 1 są dosyć duże.Na szczęście na Fabianka pasowały:tak: Chusteczki nawilżane z dady są najlepszymi jakie mieliśmy.Idealnie wilgotne,pachnące,nie rwą sie.Genialne.My używamy zielonych.Dla maluszka też wypróbujemy najpierw dada.

Dużo dziewczyn poleca DADA
a chusteczek też używam sama dla siebie i jestem bardzo zadowolona...
Dobrze, że jest taki wybór cenowy w sklepach i można potestować

Do góry