reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

te s szufladami calkiem, calkiem...

No fajne są

a do castoramy jeszcze będzie spacerek i tak

Chcę kupić podkładki pod łóżeczko żeby mi paneli nie rysowało

a też zastanawiam się nad kółkami do łóżeczka, żebym je mogła "przewieźć" np do dużego pokoju jak tam będę coś robić :-)
a kółka też tanie bo w castoramie do 5 zł za sztukę a zawsze je można wykręcić

reklama
Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za wszystkie porady w mojej sprawie. Jeszcze nie jestem zdecydowana do końca co z tym fantem zrobić, bo w sumie to mam dwa wyjścia, albo wystawić i sprzedać albo walczyć z babką. Jak tylko zdecyduje na pewno was poinformuję co i jak.

A dzisiaj ciąg dalszy pokoiku:-)

Na ścianie misiaczki o których wspominałam i komoda, którą udało mi się wyrwać za niewielkie pieniążki jeszcze jak nie byłam w ciąży. (I z kolorkiem się trafiło świetnie):-D

półeczka i pierwsze misiaczki podarowane od Weroniczki dla braciszka:-)
a to z Kubusiem to lampka, przeceniona ze 119 zł na 20 zł w practikerze a przeceniona dlatego że nie miała zasilacza. A zasilacz dokupiłam za 15 zł w sklepie elektrycznym:-)

pierwszy rysunek dla braciszka:-)

no i firaneczka mojego wykonania, może nie arcydzieło ale jestem z siebie dumna że sobie z nią poradziłam. Dodam że to był mój pierwszy raz z maszyną do szycia:-D:-D

Mam pytanie jakie dokładnie pampersy są na początek dla noworodka i jakie chusteczki nawilżające, jest dużo rodzajów a ja nie wiem jakie kupić

Skrzynia jest fajna
mi się by przydała, tylko są teraz ważniejsze wydatki

claudia pampersy na poczatek rozmiar 1 najlepiej chyba /ewentualnie 2/ , ale ponoc jedynki lepiej chlona pierwsze kupki ;)
A jesli chodzi o firme, to od Ciebie zalezy jakie kupisz, po urodzeniu okaze sie ktore najlepsze beda ;) Ja zaczynalam od oryginalnych Pampersow i przez pol roku ich uzywalismy, pozniej pieluszki Dada kupowalam.
Natomiast chusteczki tak samo, od Ciebie zalezy, ja uzywalam tez z Pampersa Sensitive, byly bezzapachowe /niektorzy twierdza ze az smierdza/ ale przynajmniej zapachy nie dusily ;)
Na poczatku tez warto sama woda przemywac pupe, wacikiem :)

madzia sliczny pokoik, widac ze sie napracowaliscie :)

Skrzynia tez mi sie podoba! :)

Ja też zacznę od pampersów firmy PAMPERS i chusteczki też firmy PAMPERS tylko chodziło mi o rodzaj, bo różne są i nie wiem które najlepsze dla noworodka

A chusteczki DADA są fajne, mam je i są dość nawilżone i ładnie pachną, tak samo pieluszki DADA podobno są ok, więc tez potem na nie przejdę :-)

Madzia-zdolna bestia z Ciebie :) Jak bym miala oddzielny pokoik to bym Ciebie zatrudnila...super!
Claudia-Ja kupuję 1 pampers New baby(te zółto ziel) 1 paczkę i z rossmana 1-ki tez jedną paczkę,dziewczyny zachwalają,porównam,te rossmana wychodzą połowę taniej jak pampersa prawie więc pewnie się przerzucę na nie jak bedą ok,a róznicę wolę wydać na bejbika:) coś mu kupię..he he.
chusteczki natomiast dzidziusia turkusowe...kupowałam mega paki i paczka wychodziła mi prawie 4 zł.Teraz jest gdzieś na promocji w markecie 4 paczki chusteczek huggies za 16 zł,ale nie wiem gdzie moze w carfeurze bo wczoraj przeglądałam gazetki promocyjne w necie i straciłam wątek gdzie ja to widziałam

madzia - cudo!!
gdyby nie moje antytalencie, to chętnie tez bym się zabrała za dekoracje pokoiku dla malca :-D

claudia - ja zakupiłam 2 paczki Pampersów New born oraz chusteczki do pupy NIvea z leżącym misiem (te z siedzacym misiem są dla nieco starszych bobasków); jeżeli chodzi o noworodka to lepiej wybierać te chusteczki Sensitive chyba (takie jest moje zdanie)

reklama
witajcie,
ja już w pracy, zazdroszczę leniuchowania.
my pieluch nie kupujemy jednorazowych, zdecydowaliśmy się na wielorazowe i tego będę się trzymać póki co.
do szpitala kupimy tylko paczkę pampersów, chociaż mamy trochę reklamówek i może nawet wystarczy.
co do chusteczek mam zamiar używać wacików i przegotowanej wody, chusteczki nawilżane tylko na wyjścia.
do buzi i pupy w razie odparzeń maść z witamina A, sudocrem na początek jest za gęsty i może sklejać u dziewczynek dlatego położna nie polecała.
doszliśmy z mężem do wniosku, że komuś zaufać trzeba, więc niech to będzie położna z SR, bo 27 lat doświadczenia jest dla mnie wyznacznikiem wiedzy.

Do góry