reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

te s szufladami calkiem, calkiem...

No fajne są

a do castoramy jeszcze będzie spacerek i tak

Chcę kupić podkładki pod łóżeczko żeby mi paneli nie rysowało

a też zastanawiam się nad kółkami do łóżeczka, żebym je mogła "przewieźć" np do dużego pokoju jak tam będę coś robić :-)
a kółka też tanie bo w castoramie do 5 zł za sztukę a zawsze je można wykręcić

reklama
Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za wszystkie porady w mojej sprawie. Jeszcze nie jestem zdecydowana do końca co z tym fantem zrobić, bo w sumie to mam dwa wyjścia, albo wystawić i sprzedać albo walczyć z babką. Jak tylko zdecyduje na pewno was poinformuję co i jak.

A dzisiaj ciąg dalszy pokoiku:-)

Na ścianie misiaczki o których wspominałam i komoda, którą udało mi się wyrwać za niewielkie pieniążki jeszcze jak nie byłam w ciąży. (I z kolorkiem się trafiło świetnie):-D

półeczka i pierwsze misiaczki podarowane od Weroniczki dla braciszka:-)
a to z Kubusiem to lampka, przeceniona ze 119 zł na 20 zł w practikerze a przeceniona dlatego że nie miała zasilacza. A zasilacz dokupiłam za 15 zł w sklepie elektrycznym:-)

pierwszy rysunek dla braciszka:-)

no i firaneczka mojego wykonania, może nie arcydzieło ale jestem z siebie dumna że sobie z nią poradziłam. Dodam że to był mój pierwszy raz z maszyną do szycia:-D:-D

Mam pytanie jakie dokładnie pampersy są na początek dla noworodka i jakie chusteczki nawilżające, jest dużo rodzajów a ja nie wiem jakie kupić

Skrzynia jest fajna
mi się by przydała, tylko są teraz ważniejsze wydatki

claudia pampersy na poczatek rozmiar 1 najlepiej chyba /ewentualnie 2/ , ale ponoc jedynki lepiej chlona pierwsze kupki ;)
A jesli chodzi o firme, to od Ciebie zalezy jakie kupisz, po urodzeniu okaze sie ktore najlepsze beda ;) Ja zaczynalam od oryginalnych Pampersow i przez pol roku ich uzywalismy, pozniej pieluszki Dada kupowalam.
Natomiast chusteczki tak samo, od Ciebie zalezy, ja uzywalam tez z Pampersa Sensitive, byly bezzapachowe /niektorzy twierdza ze az smierdza/ ale przynajmniej zapachy nie dusily ;)
Na poczatku tez warto sama woda przemywac pupe, wacikiem :)

madzia sliczny pokoik, widac ze sie napracowaliscie :)

Skrzynia tez mi sie podoba! :)

Ja też zacznę od pampersów firmy PAMPERS i chusteczki też firmy PAMPERS tylko chodziło mi o rodzaj, bo różne są i nie wiem które najlepsze dla noworodka

A chusteczki DADA są fajne, mam je i są dość nawilżone i ładnie pachną, tak samo pieluszki DADA podobno są ok, więc tez potem na nie przejdę :-)

Madzia-zdolna bestia z Ciebie :) Jak bym miala oddzielny pokoik to bym Ciebie zatrudnila...super!
Claudia-Ja kupuję 1 pampers New baby(te zółto ziel) 1 paczkę i z rossmana 1-ki tez jedną paczkę,dziewczyny zachwalają,porównam,te rossmana wychodzą połowę taniej jak pampersa prawie więc pewnie się przerzucę na nie jak bedą ok,a róznicę wolę wydać na bejbika:) coś mu kupię..he he.
chusteczki natomiast dzidziusia turkusowe...kupowałam mega paki i paczka wychodziła mi prawie 4 zł.Teraz jest gdzieś na promocji w markecie 4 paczki chusteczek huggies za 16 zł,ale nie wiem gdzie moze w carfeurze bo wczoraj przeglądałam gazetki promocyjne w necie i straciłam wątek gdzie ja to widziałam

madzia - cudo!!
gdyby nie moje antytalencie, to chętnie tez bym się zabrała za dekoracje pokoiku dla malca :-D

claudia - ja zakupiłam 2 paczki Pampersów New born oraz chusteczki do pupy NIvea z leżącym misiem (te z siedzacym misiem są dla nieco starszych bobasków); jeżeli chodzi o noworodka to lepiej wybierać te chusteczki Sensitive chyba (takie jest moje zdanie)

reklama
witajcie,
ja już w pracy, zazdroszczę leniuchowania.
my pieluch nie kupujemy jednorazowych, zdecydowaliśmy się na wielorazowe i tego będę się trzymać póki co.
do szpitala kupimy tylko paczkę pampersów, chociaż mamy trochę reklamówek i może nawet wystarczy.
co do chusteczek mam zamiar używać wacików i przegotowanej wody, chusteczki nawilżane tylko na wyjścia.
do buzi i pupy w razie odparzeń maść z witamina A, sudocrem na początek jest za gęsty i może sklejać u dziewczynek dlatego położna nie polecała.
doszliśmy z mężem do wniosku, że komuś zaufać trzeba, więc niech to będzie położna z SR, bo 27 lat doświadczenia jest dla mnie wyznacznikiem wiedzy.

Do góry