reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

w maju to i śnieg padał ( maj 2011r.) więc taki pluszowy kombinezon się przyda...
co do przewijaków to odradzam te z Żyrawką z Klupsia. - strasznie kiepska jakość, po miesiącu się rozlatują, widziałam na własne oczy, cerata też się kruszy i pęka. dobrej jakości są te pozostałe z allegro, takie kolorowe z przeróżnymi słodkimi obrazkami (zapomniałam jaka to firma ale najwięcej ich tam jest) miś spiący na księżycu, spiace krasnoludki itp.. na pewno widziałyście je...

reklama
Szuszunia jasne, ze bywało w maju zimno, ale jak chciałam ostatnio kupować sweterek dla maluszka to wszyscy na mnie dziwnie patrzyli, a przecież w tamtym roku w Wielkanoc śnieg leżał i majówka zimna była. Różnie bywa z pogodą. Mam 2 kombinezony, jeden typowo zimowy a drugi z takiego misia po synku kuzynki, więc w razie czego coś będę mogła Wiktorkowi ubrać, ale ciuszki chyba muszę cieplejsze też kupić. Dzięki za radę z przewijakami, kojarzę te z misiami na księżycu, chyba zaraz zamówię ;-)

Odnośnie przewijaka, który kupiłam- właśnie ten z żyrafką myślę że nie jest aż tak tragiczny:tak: Osobiście tak czy siak i tak będę zakładać na niego pokrowce frotte - też już kupiłam... wiadomo na samej ceratce nie będę dziecka kłaść...a i kupiłam jeszcze takie podkłady do przewijania więc też jakoś będę ich używać i pewnie nimi zabezpieczać resztę :-) Przynajmniej na początku mam taką teorię bo maluchy lubią podczas przewijania zaskoczyć:-D Moim zdaniem dość solidny ten przewijak i masywny...kiedyś oglądałam w sklepie z akcesoriami dla dzieci właśnie taki kolorowy i w sumie niczym się nie różnił oprócz nadruku;-)

oj różnią się... nie wiem jak u koleżanki ale szwagierka uzywala z pokrowcem a i tak cerata się dosłownie połamała... te kolorowe mają ją jakby bardziej miękką...
ja miałam ten kolorowy i nic się z nim nie działo. koleżance po dwóch razach żyrawka zeszła - poważnie :) po przetarciu czy odkażeniu nie wiem.... :)

Jejka jakie wy szybkie dziewczyny jestescie ;) ja to jeszcze nie zaczelam zakupow ;D nawet jakos ...wczoraj kupilam szczoteczke i grzebyk noi 3 tetrowki ....ubranka wsumie mam na start wystarczy jedna szuflada bo dzidzia szybko rosnie albo na biezaco sie dokupi...ale nie mam wozka ani lozeczka nic....

Jaranti ja jeszcze w ciąży kupiłam sobie takie najzwyklejsze u chińczyka po 10zł bawełniane i nawet były ok. Nie chciałam inwestować przed czasem, bo nie zawsze udaje się z karmieniem, a takie biustonosze to i 60-100zł potrafią kosztować. Może po miesiącu znalazłam na allegro za ok 30 zł i jak się dobrze pomierzyłam to pasowały super. Uzywałam ich ok roku bo karmiłam 13 m-cy.
Z przewijakami ja miałam tylko taki miękki, jak kołderka a wszytą folią ale i tak kładłam na niego podklad z apteki taki 60x90 złożony na pół. Przewijaki zakładane na łóżeczko wydają mi się mało praktyczne, szczególnie, że dziecko szybko rośnie. Mój był na takim jakby dużym biurku które bylo w segmence mebli. Teraz nie mam już miejsca na pzrewijak. Jeszcze nie wiem jak teraz to zorganizuję.
Stojaka na wanienkę nie miałam, kąpalam na dywanie i było mi super wygodnie, zaraz obok kladłam ręcznik i ubranka.

Kurczę czuję się jakaś zacofana z tymi zakupami, z tym, żę sporo mam po córce i ciągle wydaje mi się, żę jeszcze dużo czasu.

Dziewczyny które mają już dzieci: jakiej firmy pieluszki tetrowe są najlepsze? ja nie pamiętam a wiem że miałam dwa różne zestawy i jedne były beznadziejne... kurczyły się i jakieś takie niekształtne się robiły po praniu...

reklama
Do góry