reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

reklama
Normalnie szaleństwo zakupowe mnie ogarnia, ale musze się powstrzymać ponieważ w weekend byłam u kuzynki która ma 4 letniego synka ale większość fantów, ubranek, bucików, pościeli itp zachomikowała i obdarowała nas 5 worami gadżetów- ale dziś byłam w lumpie i kupiłam za 6zł dres Adidasa na 3 mies - mama mnie siłą wyciągała bym nic już nie kupowała z ciuszków bo tego nie sposób znoscić :) a i dorwałam przy okzaji super miekki beżowy kocyk z misiem za 3zł :-)
DSC_0205.jpg

Załączniki

• DSC_0205.jpg
    DSC_0205.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 74
struss wieeeeeem! mam to samo. Tylko, że ja co chwilę przeglądam sklepy internetowe i allegro...
Bronie się jak mogę, a tu ciągle coś ładnego....:szok::-)
Fajny komplecik :-)

Oj dziewczyny mam to samo, mnóstwo ciuszków, mój lubi mówi że zwariowałam, ale jak weszliśmy ostatnio do h&m to sam zaczął szaleć, w szoku byłam bo cały czas mi powtarzał że to za szybko. Teraz przerzuciłam się na kupowanie łóżeczka, materacyka, pościeli itp. Tzn już zamówiłam, czekam na kuriera :tak:
Moja mama szaleje równie intensywnie, prawie codziennie dzwoni z informacją co ładnego upolowała dla wnuka. Nawet pampersy już kupiła, bo niby w promocji były ;-)

Naprawdę zbyt słodkie są te ciuszki by ich nie kupić :-)
Ja też powoli szukam łóżeczka, chcę z szufladą i 3stopniami regulacji wysokości.
Nidługo trzeba będzie przysiąść do listy rzeczy potrzebnych, takich jak chusteczki, octenisept, fridy i inne fanty - szczerze Wam powiem, że pytam koleżanek po fachu co potrzeba maluchowi i nam by niczego nie zabrakło i trochę tego jeszcze do kupienia jest.

Struss mi też zależało na szufladzie i nie chciałam żeby krótsze boki łóżeczka były całe zabudowane, bo właśnie krótszą stroną będzie zwrócone do naszego łóżka i chciałabym widzieć synka, bez wstawania. Oczywiście 3-stopniowa regulacja wysokości i wyjmowane szczebelki też musiały być. Znalazłam na Allegro. Ale podobno nie samo łóżeczko jest najważniejsze co materacyk, a wszędzie proponują niby w gratisie materac gryka- lateks- kokos. Ja takiego nie chciałam, znalazłam tylko lateksowy, taki jak chciałam, kosztował prawie tyle co łóżeczko, ale najważniejsze ze jest dobry :tak: Powodzenia w poszukiwaniach :)

Ja sporo rzeczy mam po córce. Ubranek totalny brak, jak zlitują się znajome po swoich synkach to ok a jak nie to allegro. Łóżeczko zostaje po Natalce bo ona i tak już w nim nie śpi. Materac mam gryka-pianka-kokos i jest ok. Tylko pościel bardziej męską dokupię. Śpiworki na początek też są. Rożek zobaczymy, bo córki nie bardzo w nim nosiłam. Na pewno muszę się rozejrzeć za chustą, bo przy starszej się przyda mieć wolne ręce.
Laktator kupiłam jak mała miała 5 miesięcy, więc moim zdaniem z jego zakupem nie ma co się spieszyć.
Zamiast octeniseptu zwykły spiryrus salicylowy sprawdza się super.

Ja również prawie wszystko mam. Z "grubszych" rzeczy brakuje mi tylko przewijaka na łóżeczko, bo mój synuś zrobił sobie z niego zjeżdżalnię i się zniszczył.
Co do laktatora, to ja używałam już w 5 dobie po porodzie, bo piersi w nocy miałam jak balony napuchnięte i bolały, a Oskar smacznie spał i nie myślał o jedzeniu. Na szczęście laktator też mam, więc ten wydatek też odpada.

Jak czytam o Waszych zakupach ciuszkowych, to trochę zazdroszczę,bo po pierworodnym mi cała wyprawka została (niektóre ciuszki nowiutkie, bo tyle wtedy nakupiłam, że nie zdążyłam dziecku założyć).

reklama
Do góry