reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Oj, ja też nakupowałam becików, pościeli, mam kupione już łóżeczko Klupś Piccolo dostawne, materacyk, jeszcze tylko milion rzeczy do kupienia.

Polecam Wam fajny blog o kosmetykach i proszkach do prania na przykład - ja wyciągnęłam sporo wniosków, zwłaszcza nt. chusteczek nawilżanych i proszków do prania - dziewczyna świetnie analizuje skład, możecie sporo się dowiedzieć (np. że najbardziej naturalne są najtańsze chusteczki z Reala - TiP, a te najdroższe firmowo markowe z logo sratytaty mają tyle chemii, że możnaby nią całą Wisłę od Bałtyku aż do Tatr skazić...

oto adres: Sroka o....: analiza

Polecałam Wam już sklep www.patryczek.com.pl ? Jak nie, to zapraszam - kupiłam tam większą część tej pierwszofazowej wyprawki, babcia mama moja też swoje dołożyła - np. fajny pajac z tekstem "Moja babcia jest królową świata" - to najważniejsze ;) Bardzoi tanie ubranka, kilka zł / szt.

Ja z tych, które szukają bardzo tanich a naturalnych rzeczy... i przedkładam funkcjonalność nad wygląd, aczkolwiek całkiem fajne te ubranka. Są bodziaki czy pajace rozpinane na całej długości, także warto zajrzeć.

Doszłam też do wniosku że komody wanienkowe z przewijakiem 2 w 1 jak ta:
http://image.ceneo.pl/data/products/13610168/i-ceba-komoda-kapielowa-dla-noworodka.jpg
nie są jednak funkcjonalne - cholewcia, jak będę musiała sama dziecko z wanny wyjąć i położyć na ręczniku na przewijaku to nie wiem chyba nogą ten przewijak będę przekładać... co za tym idzie kupuję stół do przewijania osobno i wannę osobno na stojaku z suszarką (taką malutką, np na tetrówkę, czy ręczniczek).
Ot taki wnioseczek :)

reklama
mycha05 śliczne rzeczy i jak starannie ułożone :) Tez miałam kupic ten kocyk w lewki z hm ale wydał mi sie taki malutki.

Alex_Wa fajna ta stronka "analiza". Dzieki.

Mycha slicznee :p ale ty juz duzo rzeczy masz. Ja poza skarpetami nic nie mam. No po niki tyle o ile. Ja postanowialm ze bede uzywac olitum jakbyscie na promocji widzialy dajcie znac. :) no ten zestaw do kapania to rzeczywiscie bez sensu. W dwie osoby to jeszcze. Ja zamowilam z neta pare ubranek. Ale czekam do kwietnia wtedy szal macicy dostane i bede miala kase. A tu wozek musze kupic w rozowy nie wsadze:(

Maja a w kappahl czy jakos tak widzialas jakie ciuszki. Pisze bo lubimy takie same :d
:-D
:tak:

no i nie pofarbowaly ci te kolorowe od siebie? Ja sie boje ze jak wrzuce np granat z żółtym to ten żółty sie zafarbuje. Dlatego tez pomyslalam o tych sciereczkach co wciągają kolory i zapobiegają farbowaniu ale nie ma na nich info czy mozna stosować dla noworodków. A boje sie troche zaryzykować, bo nie chciałabym zeby mały przez moją dbałość o ubrania dostał wysypki :)
Dosc sie nie pofarbowalo - sama sie strasznie balam - zoltych z ostro czerwonymnaprzyklad prac. Ale ktos mi wlasnie poradzil zeby pierwsze zrobic zwykle pukanie - i zadzialalo :D

A co do chusteczek to niewiem nic na temat 'twpich' ale ja w swojej wyprawce dla niemowlaka [takie cos jak w polsce pudelko sie dostaje z probkami] dostalam kilka takich chusteczek. Ale NIEWIEM czy to sie tyczy wszystkich czy zalezy od firmy - pozatym to byla irlandia a oni tam 'lekko' podchodza do tematu :D

Maja a w kappahl czy jakos tak widzialas jakie ciuszki. Pisze bo lubimy takie same :d
:-D
:tak:

jeszcze tam nie dotarłam ;-) ale oglądałam na stronie i mają kupę fajnych tyle ze troche drogie. Wklejam ci link :)
Newbie (44-74) - Baby (44-104) - Kategorie - Dzieci - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci

Reserved ma tez fajne ale to na potem ;)
Znalazłam fajne trampki converse ale nawet nie chce znać ceny :-p
W h&m podoba mi sie kurtka i spodnie ale to tez na potem :tak:
Ps. mi ubrań to chyba juz wystarczy. Moze dokupie jakies pajace (piżamki) na 56 w mothercare bo chce wypróbować .

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Ja na face polubilam grupy z ciuszkami . Ale ja sie zakochalam w next jeju boskieee ale cena dosc wysoka. Szukam na allegro taniej . Kuzynka w holandii mi sie rozejrzy . Kaira a co to?

kaira24 :***

Ja dziś kupiłam troche pierdół na Allegro. Wklejam foto :)
I w końcu zamowilam smoczek...ten turkusowy z kapeluszem i wąsem ;-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 72
  • image.jpg
    image.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 72
Mycha super wyprawka, ja po wyplacie tez dokupie juz reszte, jednak widze ze meza poruszyl moj szpital i widzi jak srednio sie czuje to zaczal mnie poganiac do ostatecznych zakupow i ogarniecia ciuszkow zebym pozniej tylko lezala do gory brzuchem i nic mnie nie obchodzilo. Milo :-) ja tez bede spokojna jak spakuje mnie i Mala na wszelki wypadek.

reklama
Do góry