reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Maja ja mam duzo ciuchów z siecioówek dla małej h&m głownie i moge stwierdzić ze tam też szajs sprzedają jak wszędzie.Wszędzie sie zdarzy nawej w Chanel:-D
no wiadomo! jak ze wszystkim :) A tak na marginesie...my się w Polsce jaramy h&m (np. ja bardzo lubię) a w Anglii uważają ten sklep za szmateks ;-)

DZIEWCZYNY:confused::confused::confused:
w rossmanie są ściereczki do prania różnokolorowych rzeczy takie przeciwko farbowaniu. Mam je sprawdzone na moich ubraniach i naprawde działają.
Jak myślicie????? czy mozna użyć tych ściereczek do prania niemowlecych rzeczy czy lepiej nie ryzykować?? Moze któraś z was miała z nimi doświadczenie.:confused:

reklama
skodzia I tu się z Toba zgodze, bo mi tez sie podoba skandynawskie wychowanie. Mieszkam tu ponad 5 lat, urodzilam tu Lenke i powiem Ci ze nie wyobrazam sobie teraz wychowywac dzieci tak, jak to duzo ludzi robi w PL. Tak jak piszesz w skandynawi nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie. Tu dzieci maja tak przystosowane ubranie, ze nie ma takiej pogody aby na dwor nie wyszly. Na deszcz komplety przeciwdeszczowe kurtka i spodnie, na wietrzna pogode termo komplety i zima kombinezony jednoczesciowe i czapka cos ala kominiarka widac tylko oczy, nosek i buzie dziecka, reszta razem z szyja jest zakryta. Na poczatku jak zobaczylam te ciuchy, to powiedzialam Boze moje dziecko nigdy nie bedzie chodzilo tak ubrane, a teraz nie wyobrazam sobie czegos innego niz takie ciuchy. Lena mi nie choruje, codziennie jest na dworze, nie zaleznie od pogody, a skandynawska pogoda nie rozpieszcza.;-)

Otoz to! Bede googlowac w domu w tym skandynawskim modelu opieki nad dziecmi ;-)

no wiadomo! jak ze wszystkim :) A tak na marginesie...my się w Polsce jaramy h&m (np. ja bardzo lubię) a w Anglii uważają ten sklep za szmateks ;-)

DZIEWCZYNY:confused::confused::confused:
w rossmanie są ściereczki do prania różnokolorowych rzeczy takie przeciwko farbowaniu. Mam je sprawdzone na moich ubraniach i naprawde działają.
Jak myślicie????? czy mozna użyć tych ściereczek do prania niemowlecych rzeczy czy lepiej nie ryzykować?? Moze któraś z was miała z nimi doświadczenie.:confused:
I sama sobie chyba odpowiedziałaś na ten temat;-)
ja wszyskie rzeczy dziecka prałam razem, starałam sie nie wkładać kolorowego sztruksu lub jeansu nowego z se zklepu bo zawsze farbił.
Szczerze najlepsze ciuchy jakościowe są właśnie z Angielskich firm.I to można wyszukać albo na necie albo w lumpkach.

Dokladnie, ja mam z pepco 2 koszulki i jedna po praniu kompletnie zmechacona a druga po 30 praniach nic a nic... Z h&m to samo, jedna pizamka po 3 praniach wygladala jak psu z gardla ale tez duzo rzeczy na plus. Jakosciowo nie nacielam sie chyba tylko na rzeczy z next, kupilam pare na allegro i mimo ze uzywane to nadal piekne. Aaaa no i kappahl. Carters ma tez swietne ciuszki szczegolnie jesli chodzi o kroj- na chudzinki:)

W stradi bershce itp to ja kupuje tylko na wyprzedarzach bo wtedy cena wzgledem jakosci jest nawet ok, online mozna sporo nakupic:)

Maja wlasciwie to pierwsze ciuchy i tak musisz wyprac przed uzyciem wiec wtedy nsjwiecej brawnikow ci zlezie,
ja biale pralam poprostu na 40 stopni [o ile pamietam dobrze] A kolorowe [mialam pelno bardzo kolorowych zywych kolorow] wiec je wrzucalam na plukanie 'zimne' i pierwsze co mialo zejsc to zeszlo, a pozniej na 40 stopni tak jak biale.

^^ to odnonie pierwszego prania - pozniej juz wszystko razem wrzucalam biale i kolory na 40 stopni
[40 stopni albo na 'szybkie pranie 30 minut - w 40 stopniach]

Z pepco mam sporo rzeczy po siostrzenicy i po noszeniu wyglądają jak te z hm, Reserved czy cubusa. Więc patrząc na stosunek ceny do jakości to nie ma tragedii. Emilce kupuję głównie w kappahl lub Next, jak ktoś od nas jest w uk. Ostatnio kupiłam małej kilka ciuchów w C&a i póki co jestem zadowolona.

Maja wlasciwie to pierwsze ciuchy i tak musisz wyprac przed uzyciem wiec wtedy nsjwiecej brawnikow ci zlezie,
ja biale pralam poprostu na 40 stopni [o ile pamietam dobrze] A kolorowe [mialam pelno bardzo kolorowych zywych kolorow] wiec je wrzucalam na plukanie 'zimne' i pierwsze co mialo zejsc to zeszlo, a pozniej na 40 stopni tak jak biale.

^^ to odnonie pierwszego prania - pozniej juz wszystko razem wrzucalam biale i kolory na 40 stopni
[40 stopni albo na 'szybkie pranie 30 minut - w 40 stopniach]

no i nie pofarbowaly ci te kolorowe od siebie? Ja sie boje ze jak wrzuce np granat z żółtym to ten żółty sie zafarbuje. Dlatego tez pomyslalam o tych sciereczkach co wciągają kolory i zapobiegają farbowaniu ale nie ma na nich info czy mozna stosować dla noworodków. A boje sie troche zaryzykować, bo nie chciałabym zeby mały przez moją dbałość o ubrania dostał wysypki :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 52
No co do pepco to rzeczywiscei sa i jakosciowo szmatki ale tez i fajne. Niki ma b.duzo ubranek z pepco i nic sie z nimi nie stalo. Ja kupilam bluzke i tez jest ok. A z tych innych sklepow moja ciocia nalot zrobila w lumpku i niki duzo miala ubranek bodow i z niektorych to od razu na szmaty a nie ktore to i dla malego beda ok. Ja na fejsie dorwalam grupe h&m i innych sklepow i czekam jak przyjda moje kompleciki zobaczymy jak jakosciowo. Bo jestem zdania jak mam dac 50 zl za komplrt to wole dac 40 za dwa a sa juz prane i wiadomo co to za jakoas i posluza a tak to nie sa pieniadze w bloto

reklama
Zmobilizowałam się i w końcu zrobiłam pare fotek. To moja wyprawka, którą kupowałam jak byliśmy w PL. Więcej do porodu do PL nie jedziemy więc to była moja ostatnia szansa.;-) Ciuszków mam pare po Lence, reszte kupowałam. Brakuje mi z dwóch pajacyków, paru pieluszek tetrowych i dokupie jeszcze kocyk z h&m tylko inny wzór. Po za tym jeszcze wózek, fotelik, łóżeczko, materac i będzie już wszystko, ale to już w maju.;-)_SAM0515.jpg_SAM0517.jpg_SAM0519.jpg_SAM0521.jpg_SAM0522.jpg

Załączniki

• _SAM0515.jpg
    _SAM0515.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 85
  • _SAM0517.jpg
    _SAM0517.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 91
  • _SAM0519.jpg
    _SAM0519.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 96
  • _SAM0521.jpg
    _SAM0521.jpg