reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Co do chusty nie wypowiem sie wciaz sie zastanawiam.

Co do rozka nie uzywalam i nie zamierzam. Zuza nie lubila byc taka otulana jej zawsze cieplo bylo:-)
Kiedys mialam okazje trzymac dziecko w rozku usztywnianym i nigdy wiecej:-) wogole dziecka nie czulam mialam wrazenie ze wyleci mi zaraz

reklama
Wlasnie w tych rrozkach dobre jest to ze usztywnienie mozna wyjac. Ja od razu wyjelam:D
No i rodzilam w czerwcu ale rozek bardzo nam sie przydal glownie w nocy, na poczatku mialam jeden ale szybko dokupilam drugi. Mialam na rzep i wiazany i ten wiazany ( Amy) zdecydowanie lepiej sie mocowalo.

Chusty nie planuje ale dla jasia mialam nosidelko baby bjorn i NIE polecam bo mimo zapewnien producenta ze ergonomiczne itp, dziecko zwyczajnie w tym wisi na kroczu... Pozniej kupilam nosidelko TULA i bez niego sobie nie wyobrazam, na szybkie wyjscie po chleb, na wycieczki, i nawet jakis czas go w tym na drzemke usypialam bo mial meega problem z zasnieciem w domu. Nie mowiac juz o dniach marudnych gdy nic mu nie pasowalo i najlepiej na raczkach. Uwielbialam absolutnie, ciezar super rozlozony i mimo ze duzy juz byl to nie czulo sie. Teraz dokupie wkladke dla niemowlaka i bede drugie tez nosic ale to tak od 3 miesiaca pewnie

Mysle ze zawitkowski ma racje w jednym punkcie- ze jednak dziecko najlepiej sie rozwija lezac i to na plaskim- zadne lezaczki nosidelka bujaczki. Wtedy wszystkie miesnie sie prawidlowo rozwijaja. Chustowanie na pewno nie szkodzi ale jak zbyt dlugo dziecko jest w takim bezruchu to tez nie ma jak tych miesni cwiczyc, no i tez rozleniwia sie i przyzwyczaja do bliskosci, nie chce pozniej samo lezec

no i tu musze sie zgodzic !!! dziecko musi lezec - nie mozna go nosic caly czas bo to ani nam nie posluzy (dziecko od siebie uzaleznimy) ani dziecku - z tych powodów jakie wypisala josie ... ja zawsze mowilam ze dziecko powinno wiedziec ze ktos przy nim jest ale miec swoja przestrzen i moc sie w niej poruszac swobodnie !! w domu agate nosilam tylko na samym poczatku jak uczylam ja chustowania (10-15 min nie dluzej) potem bardziej uzywalam chusty wychodzac z domu ... lawiej zabrac ze soba chuste niz wozek !! chusta wejdzie zawsze i wszedzie :) no i z wozkiem nie wejdzeisz w sklepie miedzy polki, nie upilnujesz raczek siegajachych po zabawki ... ot wgoda :)

chusty Z Nusią nie używałam i żałuję, teraz chcę spróbować i mam nadzieje że się przekonam
Mea jak już przyjdzie czas to będę cie bombardować pytaniami :tak:

Mycha 05
Fajne sa te body/suknie!! Jaki rozmiar ci wyratarczyl na lato? Chce kupic ale sie zastanawiam z rozmiarem..:-/
Tak sie rospisaliscie za pare dni ze musze pół dnia expresowo naganiac)))
Kupiłam pierwsze ciuszki...bodiki z krótkim na 56 i troche cieplejsze pajacyk i dresik na 62...myślicie ze ok? Czy tez musze mieć cos 50 na pierwsze 2 tygodnie?

Ostatnia edycja:
anna Ja mialam na 56 z h&m, ale tam jest rozmiarowka zawyzona wiec jakby 62. Z tym, ze inne ciuszki ubieralam jej na 56 i te body tez pasowaly, potem jak zakladalam ciuszki 62 to bodziak nadal pasowal, bo one sie fajnie dopasowuja.:-)

KLAUDYNA sprawdz sobie czy nie da rady wyciagnac usztywnuienia - zazwyczaj da :)

Dziewczyny czesto uzywaja rozkow jako kolderek.

Ja mialam usztywniany - ale corka w nim yla tylko raz, chyba tylko zeby siostzenica ja wziela moja na rece [5cioletnia] ale sie widac ze dziecko nie bardzo zadowolone z tegopomyslu bylo :)

Mea nie koniecznie rozki beda 'za cieple' zalezy od mamy jak bedzie swoje dziecko trzymac. kolezanka urodzila w polowie sierpnia i podkoniec jak chodzila na pierwsze spacery czy wrzesien - sama chodzila w krotkim rekawku a dziecko body + dresik + rozek + przykryte 4-6 warstwami koca....

KLAUDYNA sprawdz sobie czy nie da rady wyciagnac usztywnuienia - zazwyczaj da :)

Dziewczyny czesto uzywaja rozkow jako kolderek.

Ja mialam usztywniany - ale corka w nim yla tylko raz, chyba tylko zeby siostzenica ja wziela moja na rece [5cioletnia] ale sie widac ze dziecko nie bardzo zadowolone z tegopomyslu bylo :)

Mea nie koniecznie rozki beda 'za cieple' zalezy od mamy jak bedzie swoje dziecko trzymac. kolezanka urodzila w polowie sierpnia i podkoniec jak chodzila na pierwsze spacery czy wrzesien - sama chodzila w krotkim rekawku a dziecko body + dresik + rozek + przykryte 4-6 warstwami koca....

a co myślisz o cienkich Bawelnianych otulaczkach? lepiej to czy jednak rożek ?

Dzien dobry.
Pisze z tel, ale moze uda sie dodac fotki.
Wczoraj doszla paczka z H&M.
Byly ciuszki dla Julki oraz dla malego.
Synkowi wzielam komplet z zeberka roz.56(po rabacie zaplacilam 7,5€), i dwa seledynowe komplety roz.62 oraz 74 (przecenione byly z 15€ na 7,50€).
Wczoraj kupilam tez skarpetusie i rajstopki.

Załączniki

• 1392891344233.jpg
    1392891344233.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 65
  • 1392891368193.jpg
    1392891368193.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry