reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Dziękuję, kupiłam usztywniany, od początku chciałam taki bo wygodniejszy moim zdaniem, na allegro jakby ktoś chciał, było dużo wzorów do wyboru;-)

co do chusty to ja nie jestem przekonana do końca, ale nie odrzucam tego bo mój mąż bardzo by chciał nosić w chuście Dzidziulka, więc zapiszemy się na kurs chustonoszenia, jest taka możliwość w szkole rodzenia, którą za tydzień zaczynamy, może i mnie przekonają :-)

co do rozka - ja mialam jeden usztywniany i zle mi sie go nosilo ... mialam wrazenie ze mala mi z niego wypadnie!! ale na szczescie usztywniany rozek mozna zrobic jako nieusztywniany :) ale to rzecz gustu - szfagierka jak przyjezdzala do mnei to bala sie nosic agate bez usztywnienia ...

a tak btw to boje sie ze rozki beda dla naszych maluchow za cieple ... ciekawa jestem jakie bedzie lato ...

a podejsce do chusty jest jak najbardziej wlasciwe :)

reklama
irytuje sie tym ze piszesz cos o czym nei masz zielonego pojecia!!!
a dlaczego namawiam do chustowania ?? bo to bardzo dobre dla nas i dla maluchow ... dlatego im wiecej moge przekazac osobom ktore tego nie znaja tym la nich lepiej ...

osobiscie nie kupilabym chusty za 300zl czy wiecej nie probujac wczesniej czy to ma sens i to tez podkreslam kazdemu - pozycz sprobuj i dopiero podejmuj decyzje !!! fajnie ze teraz na szkolach rodzenia ucza wiazania ... robia to profesjonalisci ktorzy znaja to z wlasnego doswiadczenia ...

z tego co mi wiadomo forum jest własnie po to by wyrażać swoje zdanie, by dyskutować na dany temat!!!
ale ty chyba tego nie rozumiesz.
Ja jeżeli nie mam wiedzy na dany temat to przytaczam argumenty specjalistów.
Rada dla ciebie...bierz zycie troche mniej serio!
Dobrze ze doradzasz ale nie próbuj na sile przeforsować swojej opinii bo kazdy ma swoją!

z tego co mi wiadomo forum jest własnie po to by wyrażać swoje zdanie, by dyskutować na dany temat!!!
ale ty chyba tego nie rozumiesz.
Ja jeżeli nie mam wiedzy na dany temat to przytaczam argumenty specjalistów.
Rada dla ciebie...bierz zycie troche mniej serio!
Dobrze ze doradzasz ale nie próbuj na sile przeforsować swojej opinii bo kazdy ma swoją!

chcesz czytac argumenty specjalistow to czytaj ale jak juz 2 razy pisalam takich co sie na tym znaja!!!

chcesz facowcow ?? prosze bardzo :)
www.chusty.info/forum/forum.php

rada dla ciebie - dziecko i wszystko co jest z nim zwiazane jest jak najbadziej serio przezemnie traktowane i dlatego nie zamierzam puszczac informacji ktore sa bzdurne ... pewnie nei czytalas poczatkow tego forum ale w przypadku fotelikow dla dzieci jestem bezwzgledna i bezwzglednie wytykam mamusiom glupote w stylu kupowania fotelika bez odpowiedniego zabezpieczenia dziecka ... tu w chustowaniu tez mam swoje konkretne zdanie i wiem ze jest ono sluszne dlatego go forsuje bo tak jak pisalam - jak ktos tego nie probowal to sam nie wie o czym mowi ...

chcesz czytac argumenty specjalistow to czytaj ale jak juz 2 razy pisalam takich co sie na tym znaja!!!

chcesz facowcow ?? prosze bardzo :)
www.chusty.info/forum/forum.php

rada dla ciebie - dziecko i wszystko co jest z nim zwiazane jest jak najbadziej serio przezemnie traktowane i dlatego nie zamierzam puszczac informacji ktore sa bzdurne ... pewnie nei czytalas poczatkow tego forum ale w przypadku fotelikow dla dzieci jestem bezwzgledna i bezwzglednie wytykam mamusiom glupote w stylu kupowania fotelika bez odpowiedniego zabezpieczenia dziecka ... tu w chustowaniu tez mam swoje konkretne zdanie i wiem ze jest ono sluszne dlatego go forsuje bo tak jak pisalam - jak ktos tego nie probowal to sam nie wie o czym mowi ...

a co ty jakąś wyrocznią jesteś zeby określać który specjalista jest dobry a ktory nie?!
moge napisac jedno..."walka z wiatrakami" i na tym zakończmy tą beznadziejną dyskusje bo nie prowadzi ona do nikąd!!!!
Ja mam swoje zdanie , ty swoje i niech tak zostanie!
stwierdzenie "bierz zycie troche mniej serio" nie tyczyło sie dzieci tylko twojej zaborczosci!

Ostatnia edycja:
Kolorove ja mam 2 rożki usztywniany i nie.Moje dziecko nie miało 2,5 kg na poczatku i usztywniany był najlepszy na świecie dla takiej 45 cm kruszynki.
Chusty ja juz pisałam, jak dla mnie nie bo jestem po urazie kregosłupa, ale gdybym nie miala i mniejsze cycki to napewno bym skorzystała.Spróbowałam osobiście na nie, dla innych super sprawa jak ktoś ma na to ochotę.

co do rozka - ja mialam jeden usztywniany i zle mi sie go nosilo ... mialam wrazenie ze mala mi z niego wypadnie!! ale na szczescie usztywniany rozek mozna zrobic jako nieusztywniany :) ale to rzecz gustu - szfagierka jak przyjezdzala do mnei to bala sie nosic agate bez usztywnienia ...
a tak btw to boje sie ze rozki beda dla naszych maluchow za cieple ... ciekawa jestem jakie bedzie lato ...
a podejsce do chusty jest jak najbardziej wlasciwe :)

muszę faktycznie sprawdzić jak już będzie dzidziuś:-) o pogodzie nawet nie pomyślałam, może być upalnie:-)

a co ty jakąś wyrocznią jesteś zeby określać który specjalista jest dobry a ktory nie?!
moge napisac jedno..."walka z wiatrakami" i na tym zakończmy tą beznadziejną dyskusje bo nie prowadzi ona do nikąd!!!!
Ja mam swoje zdanie , ty swoje i niech tak zostanie!
stwierdzenie "bierz zycie troche mniej serio" nie tyczyło sie dzieci tylko twojej zaborczosci!

jesli ktos wypowiada sie ze stanowczoscia specjalisty o czyms o czym nie ma pojecia to tak - bede wyrocznia ... albo informacja bo np dziewczyny nie wiedzialy tego ze pan zawitkowski nie wie o czym mowi ... ja wiem ze on sie na tym nie zna bo tez on sa sie do tego przyznal (chyba kiedys w DDTVN ogladalam z nim wywiad i mowil ze chustowania nie zna, problem w tym ze dziennikarze czesto tak prowadza rozmowy zeby wyszlo z tego ze on jest mega fachowcem w temacie bo jego akurat maja pod reka - on jest mega fachowcem jako fizjoterapeuta i prawda jest to co przytoczylas ze dziecko musi byc w pozycji lezacej, mioec podparta glowke i ze nosidlo obciaza kregoslup ale wszystko to jest bzdura w temacie chustonoszenia!!) ... a ty go cytujesz ... inne dziewczyny czytaja znajome nazwisko i wyrabiaja sobie opinie ... niestety fora maja jedna wade - wiele informacji na niach zawartych jest bzdurnych i te nalezy wytykac zeby osoby zainteresowane tematem wiedzialy co z tego co czytaja jest zgodne z prawda a co niekoniecznie ...

Kolorove ja mam 2 rożki usztywniany i nie.Moje dziecko nie miało 2,5 kg na poczatku i usztywniany był najlepszy na świecie dla takiej 45 cm kruszynki.
Chusty ja juz pisałam, jak dla mnie nie bo jestem po urazie kregosłupa, ale gdybym nie miala i mniejsze cycki to napewno bym skorzystała.Spróbowałam osobiście na nie, dla innych super sprawa jak ktoś ma na to ochotę.

dla takiego maluszka to usztywnienei jest praktycznie koniecznoscia ...

Witam sie wieczorowa pora:-)

Co tu taka napieta atmosfera?
Ja chusty nigdy nie uzywalam i chyba nie bede.
Jakos mnie ten sposob noszenia dziecka nie przekonuje.
Wiem, ze jest duzo mam ktore kovhaja noszenie dziecka w chuscie.
Jesli mamie i dziecku jest wygodnie to czemu nie.

reklama
Wlasnie w tych rrozkach dobre jest to ze usztywnienie mozna wyjac. Ja od razu wyjelam:D
No i rodzilam w czerwcu ale rozek bardzo nam sie przydal glownie w nocy, na poczatku mialam jeden ale szybko dokupilam drugi. Mialam na rzep i wiazany i ten wiazany ( Amy) zdecydowanie lepiej sie mocowalo.

Chusty nie planuje ale dla jasia mialam nosidelko baby bjorn i NIE polecam bo mimo zapewnien producenta ze ergonomiczne itp, dziecko zwyczajnie w tym wisi na kroczu... Pozniej kupilam nosidelko TULA i bez niego sobie nie wyobrazam, na szybkie wyjscie po chleb, na wycieczki, i nawet jakis czas go w tym na drzemke usypialam bo mial meega problem z zasnieciem w domu. Nie mowiac juz o dniach marudnych gdy nic mu nie pasowalo i najlepiej na raczkach. Uwielbialam absolutnie, ciezar super rozlozony i mimo ze duzy juz byl to nie czulo sie. Teraz dokupie wkladke dla niemowlaka i bede drugie tez nosic ale to tak od 3 miesiaca pewnie

Mysle ze zawitkowski ma racje w jednym punkcie- ze jednak dziecko najlepiej sie rozwija lezac i to na plaskim- zadne lezaczki nosidelka bujaczki. Wtedy wszystkie miesnie sie prawidlowo rozwijaja. Chustowanie na pewno nie szkodzi ale jak zbyt dlugo dziecko jest w takim bezruchu to tez nie ma jak tych miesni cwiczyc, no i tez rozleniwia sie i przyzwyczaja do bliskosci, nie chce pozniej samo lezec

Ostatnia edycja:
Do góry