reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

kolorove ja wiaazania uczylam sie z youtuba :D ale sporo dowiedzialam sie tez od mam ktore chustowaly ... chytalam opinie na chustoforum o rodzajach i jakosci chust ... to bardzo wazne ... jak mloda byla troche starsza to juz na niej testowalam wiazania na plecach i takie tam ... nie powiem proste na poczatku to nie jest ale jak 2-3 razy ci sie uda to potem mozesz to robic z zamknietymi oczami :D

reklama
mogę wyciągnąć usztywnienie jeśli będę chciała, ale muszę zobaczyć jak będzie mi wygodniej i Dzidziulkowi:-) i z mojego też można zrobić kołderkę:-) każda z nas będzie wolała coś innego, co do zakupów to odwiedziłam dzisiaj "mojego" lumpka i kupiłam ciuszki wydałam ok 8 zł :D WP_20140220_001[1].jpg

Załączniki

• WP_20140220_001[1].jpg
    WP_20140220_001[1].jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 58
Mea - tak myślałam, że youtube będzie pomocny :) a co sądzisz o kupieniu chusty używanej? jeśli była mało noszona i dobrej firmy, to może warto?

Klaudyna - fajne ciuszki i jak tanio!

W Tesco byłam ostatnio i super były przeceny, ale oczywiście musiałam się wstrzymać, bo większość albo chłopiec albo dziewczynka. Ale lubię te rzeczy w Tesco, fajną jakość mają.

Mea nie koniecznie rozki beda 'za cieple' zalezy od mamy jak bedzie swoje dziecko trzymac. kolezanka urodzila w polowie sierpnia i podkoniec jak chodzila na pierwsze spacery czy wrzesien - sama chodzila w krotkim rekawku a dziecko body + dresik + rozek + przykryte 4-6 warstwami koca....

ojjj znam taka mame, ja w szoku bylam jak to dziecko we wrzesniu pod takim tradycyjnym kocem 2x2 metry wiecie puchaty z takim tygrysem, to biedne dziecko to 8 razy bylo chyba owiniete tym kocem, do tego czapka gruby sweter.... po domu to body na to pajac a na to jeszcze sweter i wiecznie pod kolderka. no masakra dla mnie:no:

a co myślisz o cienkich Bawelnianych otulaczkach? lepiej to czy jednak rożek ?

ja kupilam taki bawelniany otulaczek z motherhood. no i niestety ale moze raz czy dwa w nim lezal, tak sie wil, plakal ze nie dalo rady. nie kazde dziecko jednak lubi byc krepowane, moj w brzuchu mial duuuzo miejsca (mialam wielowodzie) i fikal non stop jak tylko sie dalo, no i po porodzie tez do sennych dzieci nie nalezal :baffled:

Wy tu ciuszki kupujecie a ja jeszcze nic nie mam... bujeczek w piwnicy.. ciuszki w kartonach, do poodu nic nie kupilam... w ogole czuje ze maaaammm czas.. i chyba nic nowego nie kupie bo po co? tyle mam ciuszkow, a kasy niepotrzebnie natrace, a maluszkowi obojetne czy ma nowe czy uzywane czy kolorowe piekne czy biale sprane :) ważne by bylo wygodne, oddychające i czyste :) Bujaczek jesli moge polecic to wybierajcie te co maja wiekszy zapas kg.. bo szybko pojdzie w kat a to fajna sprawa.. i fajnie by bylo by starczyl na dłużej....
chusta od poczatku moze byc noszona jak najbardziej tylko ta kółkowa .. troche gdzies czytalam.. Pana zawitkowskiego ksiazke mam.. ale on bardziej w klocki masażu, zabaw itp... chcialabym pochustowac.. ale szczerze nie mam od kogo chusty porzyczyc na probe... moze bym kupila gdzies tania uzywke? macie jakies bazarki internetowe z takimi rzeczami na oku?

ojjj znam taka mame, ja w szoku bylam jak to dziecko we wrzesniu pod takim tradycyjnym kocem 2x2 metry wiecie puchaty z takim tygrysem, to biedne dziecko to 8 razy bylo chyba owiniete tym kocem, do tego czapka gruby sweter.... po domu to body na to pajac a na to jeszcze sweter i wiecznie pod kolderka. no masakra dla mnie:no:

właśnie wczoraj spięłam się o takie przegrzewanie z moją mamą która pomaga teraz siostrze w opiece nad Hanią, patrzę a mała leży na łóżku ubrana w bawełniany kaftanik, na to gruby kaftanik z pluszu i śpiochy, i oczywiście owinięta w rożek, pytam się siostry czy nie za grubo troszkę Hanie ubrała, (w pokoju u Hanki 25 st.) ona na to że mama mówi że tak trzeba, więc idę do mamy i mówię że chyba trochę za grubo małą ubrała, a ta się obraziła, stwierdziła że szóstkę dzieci wychowała a ja ja pouczam i jestem bezczelna:no: brak słów

reklama
Karolq rozmawiałam wczoraj z siostrą i trochę jej nawbijałam do głowy, musi sobie teraz ustawić naszą mamę bo później nie da sobie rady

Do góry