reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Te z fishera tez sa fajne moja kuzynka miala to maly czasem a ma juz 3 lata sobie lezy tam wibracje sa. Cos fajnego tez chce to kupic chyba ze mi pozyczy ale swoje to swoje tym bardziej ze mam dwie sostry. Sie przyda:p

reklama
Te z fishera tez sa fajne moja kuzynka miala to maly czasem a ma juz 3 lata sobie lezy tam wibracje sa. Cos fajnego tez chce to kupic chyba ze mi pozyczy ale swoje to swoje tym bardziej ze mam dwie sostry. Sie przyda:p

pomyliłam się. Ta z fisher price jest do 11,3 kg a nie do 13. Ale widziałam gdzieś takie do 13. Moze inny model :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 47
Ja jak na razie nie zamierzam kupować żadnych bujaczków i huśtawek, bo liczę, że może coś takiego dostaniemy na prezent :D

A tak z innej beczki, nie wiem czy temat był poruszany, ale nie przekopię tylu postów. Macie zamiar kupować chusty do noszenia maluszków? Bo ja się zastanawiam, zawsze chciałam nosić dziecko z takiej chuście, tym bardziej, że niekiedy jestem sama w domu i muszę psa wypuścić na siku, a to byłoby wygodne w lato wyjść tak o z maleństwem na chwilę w takiej chuście. Jak myślicie, czy w ogóle warto coś takiego kupować? Może macie jakieś sprawdzone chusty? Bo z tego co się orientowałam to trzeba uważać na podróby.

A tak z innej beczki, nie wiem czy temat był poruszany, ale nie przekopię tylu postów. Macie zamiar kupować chusty do noszenia maluszków? Bo ja się zastanawiam, zawsze chciałam nosić dziecko z takiej chuście, tym bardziej, że niekiedy jestem sama w domu i muszę psa wypuścić na siku, a to byłoby wygodne w lato wyjść tak o z maleństwem na chwilę w takiej chuście. Jak myślicie, czy w ogóle warto coś takiego kupować? Może macie jakieś sprawdzone chusty? Bo z tego co się orientowałam to trzeba uważać na podróby.

Obejrzyj sobie program "Mamo to ja" sezon 1 odc 2

http://tvnplayer.pl/programy-online/mamo-to-ja-odcinki,17/odcinek-2,S01E02,280.html

Wypowiada sie fizjoterapeuta dzieciecy Paweł Zawitkowski.
  • Nie kupować dziecku chusty ani nosidełka! do 4 m-ca dziecko powinno funkcjonować w ułożeniu poziomym (na leżąco).
  • tj. zbyt duze przeciążenie dla dziecka, dziecko nie trzyma sztywno głowki
  • noszenie dziecka w nosidełku jest tez obciążeniem dla kręgosłupa mamy.

Mam nadzieje ze pomoglam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry