reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Skodzia, a słyszałaś o Hilding? Mam ich materac zwykły piankowy, grubości ok10cm i jest rewelacyjny. Hanka wciąż na nim śpi i ani trochę się nie odkształcił. Kupiłam w promocji za 140 zł, wtedy kosztował dużo więcej, ale za podobną cenę teraz można mieć coś takiego;
materac Baby Hypoallergic - TANIE MATERACE - www.ackermann.pl
Nie nie, ale dziękuję za link, już wrzuciłam do zakładek, i ten widzę ma 14cm, nawet na duże dziecko będzie okej ? Bo po nas będzie big maluch na bank :-D

reklama
ja gotowałam tylko po zakupie butelki, potem już tylko myłam

co do zakupów ciuszkowych ja zaczynam od 62 bo przy obu synach tak zaczynałam, w mniejsze by się nie zmieścili, jeden miał 61 cm a drugi 59 cm po urodzeniu :) jak dzieciątko będzie mniejsze to dokupimy, a poza tym maluszki tak szybko rosną że moment i w 62 wskoczy ;)

Skodzia - jak najbardziej. Hania ma ponad 3 latka i materac wciąż się spisuje. Dopiero w okolicach marca - kwietnia kupimy młodej nowe, większe łóżeczko, do niego też kupię Hildinga, a maluch przejmie łóżeczko Haniowe. Bo jak pisałam, materac jest wciąż jak nowy :)

Skodzia: ja chyba kupię DANPOL. Widziałam, że ma odpowiednie atesty i jest w miarę tani. Kupuję kokos-pianka-gryka. "W praniu" się okaże czy dokonałam właściwego wyboru ;)

co do ciuszków to ja też kupuję 62 rozmiar, lepiej mieć większe niż mniejsze:) takich maleńkich mam bardzo mało, dostałam :) a co do materacy polecam te z Hildinga, koleżanki tata tam pracuje przy produkcji i wiem, że są bardzo dobrej jakości :)

moja dotychczasowa wyprawka...kropla w morzu potrzeb ale zawsze cos ;-)
ubranka są na rozm 56 (pajace na 62)
Nawet nie mam pewności czy maluch je wykorzysta. Oboje z mężem jestesmy wysocy:dry:
chyba bede kupowała juz tylko na roz 62

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 67
maja waro m kiec kilka mniejszych rzeczy.
Dzieci sie rodza 42-62 cm, ale to 'graniczne cyfry zadko'. Zazwyczaj do 58-59.

Moja miala 63 cm [mniej wiecj bo mogli ja zle zmerzyc i mogla miec 58-60 nigdy dokladnie nie mierza] a miala kikla 56 i w nich chodzila.
Zreszta pamietaj rozmiar rozmiarowi nie rowny

maja ale slicne:) ja nie kupuje nic na 56 mam po corci chyba ,ze cos wpadnie mi w oko. No i do szpitala to wiadomo. Ja poki co kupilam tylko 6 par skarpetek w kauflandzie za 10 zl a i 2 pary pumy bo chcialam a wtedy nie znalalm plci.

reklama
Ania ja nie kupuje ale dlatego ze mam 9 kartonow ciuchow. Wozek juz mam. Jest luty do maja sa 4 miesiace a wydatkow naprawde sporo. Wiec jak nie macie odlozonej kaski to zaczynaj wyprawke:-)

Do góry