reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Mika też myślałam o białym :) ten kolor na żywo trochę jest ładniejszy, a my ścianę mamy ciemnorudą więc myślę, że ładnie się bedzie prezentować. Teraz lukam na pościel, ale wszystkie te zestawy mają tyle elementów a mi wystarczy poduszka, kołderka, poszewka na poduszkę i kołdrę, baldachim, stelaż i prześcieradło, czyli 8 i nie mogę takiego kompletu znaleźć. Wszystkie mają jeszcze przyborniki i falbanki maskujące a dla mnie to po pierwsze siedlisko kurzu a po drugie my mamy pokój na poddaszu i latem jest strasznie gorąco, więc po co zabierać jeszcze dopływ powietrza dziecku przez łóżeczko. Chyba będę kupować każdy element oddzielnie jak nie znajdę nic fajnego

reklama
Mika ja na razie tylko oglądam i zapisuję w zakładkach jak coś mi się spodoba. Zamówić na allegro to chwila moment, tak samo z dostawą.Jakiekolwiek zakupy zacznę gdzieś w kwietniu, bo do kwietnia zamierzam pracować. Jak sobie pomyślę, to naprawdę tyle rzeczy tzreba zorganizować, zakupić. Ja będę robić listy rzeczy potrzebnych dla dziecka(ubranka, kocyki itp.), dla mnie po porodzie i takie medyczno-kosmetyczne. I będę się listy trzymać, bo nie sztuką jest kupić coś a potem tego nie użyć. Jednak rozsądek będzie potrzebny :)

CZy któraś z was używała czy chce używać pieluch wielorazowych. Zastanawiam sie tym razem nad zakupem, widzę po kolezankach że dzieciaki bardzo szybko przestały sikać w pieluchy.Sporadycznie używaly pampków.
Co do pościeli kupiliśmy taki zestaw i baldachim mieliśmy taki z woalu i był jedną wielką wylęgarnią kurzu poczym po praniu spaliłam żelazkiem.

Asica to jak coś to zleć uszycie pościelki- materiały są piękne, a elementó będzie tyle ile chcesz:) Jak u nas będzie panna to sobie uszyję pościelkę- znaczy zlecę uszycie, bo choruję na nie- takie piękne:)

Ja mam takie łóżeczko po Mikołajku Łóżeczka dla dzieci

A mi dziś męża siostra powiedziała, że swojemu małemu kupili nowe łóżko i jak chcemy to na ODDA ZA DARMO (!) to łóżeczko co mieli, a mieli takie:
25.jpg
Asica jedynym wyjatkiem od 'prostego lozeczka' wlasnie bylo to :) Sliczne :)

Teraz lukam na pościel, ale wszystkie te zestawy mają tyle elementów a mi wystarczy poduszka, kołderka, poszewka na poduszkę i kołdrę, baldachim, stelaż i prześcieradło, czyli 8 i nie mogę takiego kompletu znaleźć.
Na allegro poszukaj sobie Ala i As ni mieli rozne zestawy 2, 4 ,6 14, 20 elementowe, Ewentualnie mozna sobie np kupic 4 elementy i dokupic baldachim naprzyklad. Wszystko od jednego 'dostawcy'

reklama
Asica lozeczko super! Tylko nie mój kolor :-) tez takie oglądalam :-) ja bym wybrała biel lub wenge. A co do tej pościeli to ja tez będę kupowała na raty, bo te zestawy faktycznie SA olbrzymie i większości tych rzeczy nie będę potrzebowała. Ja kupie tylko pościel, ochraniacz na szczebelki i przybornik (podusie i kolderke juz mam - dostalam nowiutkie od babci :-) ) a baldachim mnie się nie podoba osobiście wiec tez odpada :-)
Aha ten sprzedający ala i AS ma faktycznie fajne te zestawiki i małe i duże :-)

Do góry