reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Silikonowe. Lateks lub kauczuk jest obrzydliwy, smierdzi, szybko sie "zużywa", odkształca... No i Skodziu nikt tu nie napisze jaka firma, bo to już maluch wybiera, będziesz musiała na zasadzie prób i błędów dobierać smoka. My mieliśmy wszystko co dostępne na rynku i avent i tommee tippee, nuk, lovi, canpol i Zuzia sobie upodobala "MAMbaby", jedne z najdroższych:sorry:

Silikonowe. Lateks lub kauczuk jest obrzydliwy, smierdzi, szybko sie "zużywa", odkształca... No i Skodziu nikt tu nie napisze jaka firma, bo to już maluch wybiera, będziesz musiała na zasadzie prób i błędów dobierać smoka. My mieliśmy wszystko co dostępne na rynku i avent i tommee tippee, nuk, lovi, canpol i Zuzia sobie upodobala "MAMbaby", jedne z najdroższych:sorry:
Zuuuzik wie co dobre :happy2:

Też tak myślałam, ale podpytam Was, wiem że lateksowe są bardziej miękkie, ale istnieje ryzyko popękania i odkruszenia się... Silikony są twardsze, ale bardziej wytrzymałe ale niby mniej kręcą dziecię...

Jak od razu dasz silikon to nie bedzie problemu, to niby prawda z lateksem, położna mi mówiła, że te smoki mają taki specyficzny smrodek i dzieci go lubią, ale podobno bardzo ciężko dziecko odzwyczaić.
Do szpitala nie brałam smoka, Zuzia wyła, to w aptece szpitalnej mieli tylko nuk właśnie kauczukowy, rozciapciał się masakrycznie przez ten pobyt w szpitalu, w domu go wyrzuciłam, daliśmy silikonowy i było git:-) do dziś niestety ciumamy, ale już tylko do zasypiania:-p

Jak od razu dasz silikon to nie bedzie problemu, to niby prawda z lateksem, położna mi mówiła, że te smoki mają taki specyficzny smrodek i dzieci go lubią, ale podobno bardzo ciężko dziecko odzwyczaić.
Do szpitala nie brałam smoka, Zuzia wyła, to w aptece szpitalnej mieli tylko nuk właśnie kauczukowy, rozciapciał się masakrycznie przez ten pobyt w szpitalu, w domu go wyrzuciłam, daliśmy silikonowy i było git:-) do dziś niestety ciumamy, ale już tylko do zasypiania:-p
No to faktycznie lepiej się na wejściu zaopatrzyć w najmniejszy silikonowy. W sumie na małych dzieciach te smoki to cały nosek zakrywają, zastanawiałam się zawsze jak te dzieci oddychają ;-)

reklama
Do góry