reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Wczoraj mnie naszło na zakupy książkowe dla Małego :) jeszcze będąc w ciąży rozglądałam się za fajnymi pozycjami dla dzieci i coś tam sobie wyszperałam. I choć jeszcze będzie musiał trochę do nich podrosnąć, ale co tam ;) Po pierwsze klasyka - Tuwim i Wiersze dla dzieci :) Potem "Różnimisie" Agaty Królak, "Księga dźwięków" Bravi Soledad i "Naciśnij mnie" Herve Tullet. Zobaczymy, czy rzeczywiście fajne, powinny dojść do nas jutro :-)
A Wy macie jakieś sprawdzone książeczki dla dzieci? Coś polecacie?

reklama
Klaudynaa, te czarno-białe to ponoć idealne dla takich maluszków :) Ja niestety dalej czekam na moje zamówione, najpierw opóźnienie jednodniowe, a dzisiaj kuriera ani widu ani słychu, grrrr..

Napsioczyłam wczoraj tutaj na kuriera i po 18 przyniósł mi paczkę ;) I już teraz mogę polecić zdecydowanie Księgę dźwięków! Jest super! Myślę, że Małemu, jak tylko zacznie coś więcej rozumieć, spodoba się bardzo ;) To taka gruba książeczka z fajnymi obrazkami różnych zwierzątek i rzeczy, i odgłosami, jakie wydają. Ale oprócz oczywistych, jak "kot robi miauu" i "krowa robi muuu' są też różne inne mniej zwyczajne ;) Moje ulubione to: "szpinak robi bleee" (choć sama osobiście szpinak uwielbiam! ;-)), "gniazdko elektryczne robi NIE!", "ślimak nic nie robi, tylko elegancko porusza czułkami" :-) Hahaha, i oczywiście najlepsze: "mama robi buzi buzi" :-D
Druga genialna książeczka to "Naciśnij mnie", ale to już zdecydowanie dla starszaków, genialnie prosta interaktywna zabawa! :)
Pozostałe dwie też fajne, ładne wizualnie, ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupów ;) Ja zamawiałam na bonito.pl, każda pozycja o ileś złotych tańsza niż np. w empiku.

mamuśki czy któraś z was używa lub używała pasa poporodowego albo bielizny wyszczuplającej, albo balsamów wyszczuplających myślicie, że to w ogóle pomaga :-D ?

klaudyna ja używam pasa ale ze względu na rozstęp mięśni prostych brzucha po porodzie. Szału nie ma..
Laski chciałabym was zaprosic na mój profil fb https://www.facebook.com/Liliankowewstazki dopiero zaczynam przygodę ale juz jest co obejrzeć ;))
a jak to u ciebie wyglądało ten rozstęp? miękki czy twardy brzuch? Bo ja mam cały czas dość twardy, i myślę czy coś pomoże, spróbuję może balsam bo teraz robię A6W :p

śliczne opaseczki i spineczki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
klaudyna leżąc na plecach moge wyczuć w mięśniach w okolicy pępka taką luźna przerwę. Stojąc nic nie widac tylko da dole taka malutka gałka się tworzy "a'la przepuklina"

Do góry