reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

na szkole rodzenia położna mówiła, że właśnie mamy używać ale takie z filtrem max 30 bo on właśnie delikatnie ochroni skórę, która jest bardzo wrażliwa, a krem z takim niższym filtrem nie zablokuje dostarczania witaminy D, tak też właśnie zrobiłam :-)
co do majtek to ja mam chyba z 15 sztuk takich z siateczki właśnie i też słyszałam, że one są lepsze :-)

reklama
Ciastko wiekszosc z nas kupuje majtki siateczkowe sa w roznych rozmiarach i sa przewiewne to jest najwazbiejsze.

Kremu z filtrem nie kupujemy bo z niemowlakiem nie chodzi sie po słońcu a do wozka mamy i tak najczęściej dodatkowo daja parasolki.

Ja osobiscie taki krem włączy dopiero w upalne lato jak bedzie dużo slonca a nie bedzie mozliwosci przed nim sie schowac np wycieczka wczasy.
Do tego czasu bede smarowac tylko nawilzajacymi kremami ja mam z Hipp

Swoja droga pare lat temu zabraniali takich kremów teraz piszecie ze polecają.

A ja wam powiem kazda matka zrobi co uważa dla swojego dZiecka za najlepsze. Bo polowa bedzie smarowac druga polowa wogóle.

No tak macie racje kazda robi jak uwaza ;) ja tylko chcialam sie dowiedziec dlaczego ;)

Milego dnia no i zycze wam szybkiego i szczesliwego rozwiaznia ;)

Ja kupowalam na allegro jest tego mnostwo w roznych rozmiarów nie wiem co jest w aptece.
Ale napewno cos znajdziesz. Hartman canpol itp one sa rozciqgliwe. Ja kupilam 5 par bede uzywac jako jednorazowki. I szybko w swoje majty wskocze jak ostanio chyba na 3 dzien po cc

reklama
wszystko się zmienia co do pielęgnacji i opieki nad Maleństwem, to normalne, wcześniej uczyli tak teraz uczą tak, napisałam tylko co na te czasy mówią na szkole, ale oczywiście każda z nas zrobi jak uważa :-) no i spokojnie, nie napisałam, że nie będę chronić dziecka przed słońcem, też będę się starać być w cieniu z Maleństwem, a krem kupiłam tak jak jedna z was napisała, gdy będzie upalny dzień i dużo słońca, na co dzień mam zwykły krem Nivea dla dzieci :-)

a mam jeszcze pytanie, wiem, że kiedyś padło ale kiedy najlepiej wyciągnąć materacyk z foli? i od kiedy kupuje się kołderkę i poduszkę dla dziecka?

Ostatnia edycja:
Do góry