reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Emotion, ja miałam majty siatkowe, koszulę, to mi położne kazały się kłaść, zdejmować wszystko i leżeć na podkładzie pod kołdrą z gołym tyłkiem, no i wyobraź sobie leżesz z 2 jeszcze dziewczynami i co chwila odwiedziny a Ty masz leżeć z gołom pupą i myślisz, kurna kiedy Oni pójdą bo czujesz, że płyniesz, no a weź ogarnij ten syf spod kołdry jak siedzi mąż "wspóllokatorkli'. Pózniej miałam to gdzieś i jak kazały tak robić to nie robiłam.

reklama
Emotion, ja miałam majty siatkowe, koszulę, to mi położne kazały się kłaść, zdejmować wszystko i leżeć na podkładzie pod kołdrą z gołym tyłkiem, no i wyobraź sobie leżesz z 2 jeszcze dziewczynami i co chwila odwiedziny a Ty masz leżeć z gołom pupą i myślisz, kurna kiedy Oni pójdą bo czujesz, że płyniesz, no a weź ogarnij ten syf spod kołdry jak siedzi mąż "wspóllokatorkli'. Pózniej miałam to gdzieś i jak kazały tak robić to nie robiłam.
o boshhhh maja pomysly w tych szpitalach :]
Ciekawe czy sa jakies parawany czy cosik.. ? Musze spytac jak kogosik zobacze. W irlandii bylo od 4- 10 na sali ale kazda byla oslnieta i miala jakby swoj pokoik z parawanika .. :]

Nie no tu o parawanach nie było mowy, wiesz mała sala a jeszcze leżałam z taką dziewczyną, która miała bardzo liczną rodzinę i jak Ją odwiedzali to na salę wpadało ok 5 os,to że było ciasno to nic takiego i tak się głownie leżało w łożkach z dziećmi, ale kurna jaki zaduch się momentalnie robił, szok.

U nas też kazali lezeć i wietrzyć z samym podkładem, alebez majtek byłam tylko na obchodzie, pózniej wszystkie zakładałysmy te jednorazowe. No i plusem był zakaz odwiedziń w pokoju jedynie na korytarzu przy stoliczku. Teraz będę rodzić w innym szpitalu i tu odwiedziny są ale na szczęście tylko w wyznaczonych godzinach.

to ja sobie jednak zadzwonie do szwagierek i siostrzenicy - na wypadek gdybym miala ich nie spotkac wiadomo roznie bywa :D - a kazda z tej trojki rodzila w innym szpitalu wiec sie wydowiaduje :D
jakos mnie zaczynaja przerazac pomysly polakow ostatnio :D

reklama
Co do laktatorów - wydaje mi się, że to bardzo indywidualna sprawa i że trudno powiedzieć co komu będzie służyło.
U mnie podczas karmienia z jednej piersi z drugiej samo się lało j z kranu, a kiedy próbowałam odciągać pokarm laktatorem, to żadnym z 3 nie mogłam bie poradzić, a odciągnięcie 100ml zajmowało mi pół h, brr na samo wspomnienie mam dreszcze..
A moja siostra odciągała za pomocą własnych dłoni:-) i szło jej j z płatka...
Ja mam 2 koszule do szpitala i muszą wystarczyć.

Do góry