reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

ja nawet rozjaśniałam raz i później farbowałam, żeby kolor był taki jak chciałam bo schodzę z ciemnych, i dzisiaj też kupiłam rozjaśniacz taki delikatniejszy, żeby dalej rozjaśniać, też konsultowałam to ze znajomą fryzjerką i powiedziała, że nie zaszkodzi to małej, więc się nie martwię:-)
a ja dzisiaj miałam ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia, temat: pielęgnacja noworodka, kąpaliśmy lalki, przebieraliśmy i pielęgnowaliśmy, bardzo przyjemnie było, wstawiam zdjęcie prezentów jakie dostałam na koniec zajęć, w tej teczce pochowałam wszystkie ulotki bo było bardzo dużo :-D Zobacz załącznik 618508

To widzę, że w każdej szkole rodzenia prezenty podobne :-)

Margo - śliczne ciuszki!

Mi z zakupów zostało jedynie kupić: pościel (poszewki i wypełnienie chyba też od razu zamówię za jedną przesyłką, rożek, kocyk, ochraniacz na łóżeczko, koszule nocne, staniki do karmienia i oczywiście najważniejszy wózek z fotelikiem :-)). Także też niewiele, ale na dniach chyba pozamawiam wszystko, żeby być spokojniejsza i mieć już wszystko naszykowane.

reklama
To widzę, że w każdej szkole rodzenia prezenty podobne :-)

Fakt, ja tez dostałam podobny zestaw, tylko zamiast smoczka butelkę aventu :)

My zmienilismy wizję co do łóżeczk, mam obrotowy regał w kolorze szarym i cięzko było mi znaleść pasujące łóżeczko. Tak więc kupilismy zwykłe sosnowe z szufladą i będziemy malować sami kompresorem. Do tego przemaluje tez szafki nocne na ten sam kolor i wszystko będzie grać. Kolory chłopięce średnio mi się podobają, nie lubię beżów, brązów i niebieskiego ale znalazłam fajne zestawienie kolorystyczne pościeli i tego będę się trzymać, szary + turkus + limonka :)
Kupiłam cały zestaw pościeli, ochraniacz, rożek i rogal w tych kolorach.

REWELACJA! idealna do karmienia poduszka ROGAL (3905594949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (kolor 3 turkusowa owieczka)

DSCF5348.jpg

Załączniki

• DSCF5348.jpg
    DSCF5348.jpg
    71,9 KB · Wyświetleń: 105
Fakt, ja tez dostałam podobny zestaw, tylko zamiast smoczka butelkę aventu :)

My zmienilismy wizję co do łóżeczk, mam obrotowy regał w kolorze szarym i cięzko było mi znaleść pasujące łóżeczko. Tak więc kupilismy zwykłe sosnowe z szufladą i będziemy malować sami kompresorem. Do tego przemaluje tez szafki nocne na ten sam kolor i wszystko będzie grać. Kolory chłopięce średnio mi się podobają, nie lubię beżów, brązów i niebieskiego ale znalazłam fajne zestawienie kolorystyczne pościeli i tego będę się trzymać, szary + turkus + limonka :)
Kupiłam cały zestaw pościeli, ochraniacz, rożek i rogal w tych kolorach.

REWELACJA! idealna do karmienia poduszka ROGAL (3905594949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (kolor 3 turkusowa owieczka)

Zobacz załącznik 618590

Od tego allegrowicza brałas? Bo właśnie się zastanawiam gdzie zamówić pościel i inne rzeczy. Nad takim rogalem też myślałam, chyba fajna sprawa coś takiego.

Tak, sporo rzeczy kupiłam i wszystko było ok, kupiłam tam też pościel, pieluszki :) i wydałam troche ponad 100 zł a dostałam wielką paczke :)
Rogala wczesniej nie miałam wiec nie wiem czy będzie przydatny, póki co czasami korzystam z niego w nocy, kładę na niego kolano, jest dosyć wysoki i wypełniony kuleczkami.

Ostatnia edycja:
Tera ja sie pochwle ile mam rzeczy :) i tylko to. Wozka mi brakuje poscieli kosmetykow i takich higienicznych spraw dla misiaczka i dla mnie.

monisia ładna kupeczka ;))
Ja właśnie skończyłam prać ciuchy dla małego i tylko rozm 56-62 i miałam tego 4 pralki. Nie ma mowy żeby nawet połowę tego założył (no chyba że będę go przebierać 4 razy dziennie), Teraz tylko muszę to wszystko poprasowac ;/ jest ktoś chętny???

reklama
Ja dzisiaj kupiłam dla siebie sukienkę, żel do mycia z Johnsona taki żółty z pompką 3w1 bo jakieś krostki mi na brzuchu wyszły i zaczeło mnie strasznie swędzieć, 6 par majtek w rozmiarze XXXXXXXXXL bo wszystkie moje majtki zaczeły mi uciskać brzuch a dla Tosi kupiłam za niecałe 4zł, różowiutki i bardzo milutki ręczniczek z mikrofibry.... Nie wiem po co mi on, ale był tani, miły w dotyku i uroczy :-D

Do góry