reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Ja też wzięłam m i przejechałam się po sklepach i całkiem zmieniłam zdanie. Nie widziałam tego tutka na żywo, ale widziałąm kilka wóżków. Wpadł mi w oko baby active elipse, bo waga wózka jest dla mnie bardzo ważna, ale facet w sklepie namawiał mnie na baby desing sprint jeszcze lżejszy ale ma koła piankowe, więc weszłam z NIm w dyskusie i fakt trochę dał mi do myślenia.
Jak pokazał amortyzacje na kołach pompowanych i piankach nioe ma różnicy, koła pompowane nie mają amortyzacji to jest w konstrukcji wózka, a przy kołach piankowych waga wózka się zmieniejsza, no i podyskutowałam o maxi cosi fotelikach, pokazał mi baby desing i jest bardziej leżące nosdełko, miękki wkład i lepiej to wygląda, jeśli chodzi o skorupę, też jest podobnie wyprofilowana, też pod spodem mają styropian, a podobno testy na których bazujemy są wykonane 5 lat wstecz także teraz już nosidełka mają porównywane paramtry.
Pokaże Wam jeszcze wózek który mi się podoba ale z opiniami nie bardzo bo to na bazie elipse.
MINI MO BABYACTIVE 2014!!! HIT 2w1!!! MINI-MO!!! (4069722991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mi oczywiście podoba się ten kremowy:) Pojadę jeszcze chyba do wawki i podejmę może wtedy jakąś decyzję.Dzięki za rady dziewczyny, dużo mi w głowie naprostowałyście...no i mam teraz dużo do myślenia.

reklama
To fajna cena :) Ja się ciągle zastanawiam, bo te 3w1 mają zazwyczaj foteliki bez testów ADAC, a mi na tym jednak zależy, więc muszę takiego poszukać, żeby później fotelik, np. maxi cosi pasował, ale chyba w większości nie ma z tym problemu.

bez testow ja nawet bym nie patrzyla ... a 90% wozkow ma adaptery do maxi-cosi wiec imho jedyna opcja ... taka 4 w testach to juz calkiem sensowny i rozsadny wynik ... 5 malo ktory maly fotelik ma bez bazy na isofixie ...

Ja też wzięłam m i przejechałam się po sklepach i całkiem zmieniłam zdanie. Nie widziałam tego tutka na żywo, ale widziałąm kilka wóżków. Wpadł mi w oko baby active elipse, bo waga wózka jest dla mnie bardzo ważna, ale facet w sklepie namawiał mnie na baby desing sprint jeszcze lżejszy ale ma koła piankowe, więc weszłam z NIm w dyskusie i fakt trochę dał mi do myślenia.
Jak pokazał amortyzacje na kołach pompowanych i piankach nioe ma różnicy, koła pompowane nie mają amortyzacji to jest w konstrukcji wózka, a przy kołach piankowych waga wózka się zmieniejsza, no i podyskutowałam o maxi cosi fotelikach, pokazał mi baby desing i jest bardziej leżące nosdełko, miękki wkład i lepiej to wygląda, jeśli chodzi o skorupę, też jest podobnie wyprofilowana, też pod spodem mają styropian, a podobno testy na których bazujemy są wykonane 5 lat wstecz także teraz już nosidełka mają porównywane paramtry.
Pokaże Wam jeszcze wózek który mi się podoba ale z opiniami nie bardzo bo to na bazie elipse.
MINI MO BABYACTIVE 2014!!! HIT 2w1!!! MINI-MO!!! (4069722991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mi oczywiście podoba się ten kremowy:) Pojadę jeszcze chyba do wawki i podejmę może wtedy jakąś decyzję.Dzięki za rady dziewczyny, dużo mi w głowie naprostowałyście...no i mam teraz dużo do myślenia.

kurde ladny ten wozeczek :D i super kolorki ... ja tego zaluje bo moj jedo ma taka sobie kolorystyke ... dzis szukalabym czegos w bardziej konkretnych kolorach ...

No fajny jest, ale opinie, jednak dziś facet w sklepie dobrze powiedział, że nie ma co czytać i faktycznie, jadą nieraz i na musty i na x landera, ile głów tyle opinii, kurcze tylko ja myślałąm o kupnie wózeczka używanego a ten mini mo z tego roku, muszę przedyskutowac z m.
Mea a widzisz a mi się podoba kolorystyka Twojego jedo- to dobre wóżki, tytlko z trego co patrzę to u mnie bardzo liczy się waga wózka, musze wnosić na 2 piętro no i tu są schody, bo jak lekki to kiepskie opinie, jak dobre opinie to cena:(

Dokładnie tak jak piszesz ile głów tyle opinii. Ja jednak wolałabym mieć nowy ze względu chociażby gwarancji.

Ale mam znajomą która wózek kupowała ze względu na firmę (to trzeba mieć narąbane). Kupiła bugaboo za 500 euro używany i do tego jeszcze musiała dokupić fotelik samochodowy.
No ale ma firmowy :D i nieważne że wygląda komicznie bo ona wysoka a wózek osadzony bardzo nisko.

Ostatnia edycja:
Margo mi nie zależy na firmie, ja mieszkam w małym miasteczku i mam gdzieś co ktoś powie, tylko zobacz te wóżki drogie mają z góry wyrobioną markę, że są dobre. NO jak płacę za wóżek ponad 3 tyśki to wymagam, a tak naprawdę to nie muszą się niczym różnić.
Ja mam mętlik w głowie bo podoba mi się miomo, ale z drugiej strony babydesind sprint może być korzystniejszy z punktu widzenia wóżka spacerowego. Sama użytkuje taki wózek spacerowy od 3 lat i nie mam żadnych zastrzeżeń, więc marka sprawdzona. No ale teraz muszę sobie to przetłumaczyć, a trudno jeśli się juz zakochałam w innym wózeczku.

Serenko ja mam Xa ale to cięzki wózek, spacerówke tak dokupiłam lżejszą, nie powoiem żeby byłą super Quinny Xtra, ale napewno dużo mniejszy.teraz jakbym kupowałą to parasolkę. Bardzo łąadna koorystyka w tych wózeczkach co podałaś link.

też uważam, że nie ma co tych opinii za bardzo brać pod uwagę, każdy inne rzeczy bierze pod uwagę, a czasami w tych opiniach już o takie głupoty się ludzie czepiają :-D co do koloru to jak kupujesz nowy to wybierasz sobie jaki tylko chcesz :-) a jak używany to musisz polować na kolor, który chcesz, więc jak masz jakąś okazję na używany wózek, podoba ci się, to kup go :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No akurat na miomo nie mam co polować bo to nowość, ale tak rozmawiałam z m, i On mói, kurcze jak mam zapłącić 800zł za wóżek używkę, to wolę dołożyć chyba i kupić nówkę, bo mam prewność jak tam z łożyskami i w ogóle. Ja już zgupiałam szczerze mówiąc. Ale 200zł to tez dobrze zaoszczędzić, tylko niertaz taka oszczędność może wyjśc bokiem. Ja po sobie wiem, że wózek głęboki oddałąm jak nowy, spacerówka była beznadziejna, więc też nie uzywana., al eróznie ludzie szanują wózki.

Do góry