reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nam na SR polecali te podkłady- ponoć super się sprawdzają..

Dziewczyny a jak to jest z tymi majtkami jednorazowymi?Bo ponoć położne w szpitalu krzyczą jak się je nosi.. ja mam zamiar kupić-może nie cały czas będę miała je na sobie ale na pewno bardziej komfortowo jest się z nimi chodzić.. niż bez- tylko z tą mega podpaską:eek:

reklama
Właśnie zrobiłam listę rzeczy, których mi jeszcze brakuje. Sa tu rzeczy do porodu i kosmetyki dla dziecka.
Wszystko wyszło 400 zł :szok::szok::szok:!!!
A myślałam, że juz malutko mi zostało. Ciuszki, buteleczki, smoczki, wózek, fotelik, łózeczko i materacyk, posciel, mam. Takie drobiazgi tyle wyszły!!! :szok::szok:

Habcia becikowe powinni dawać przed porodem ;-)...jesteś zameldowana co najmniej rok w Kraku?bo wiesz że nasze miasto szczodre jest :-D :-D

a ja dzisiaj idę na zakupy tuż przed lutowym porodem mojej przyjaciółki. zamierzamy dzisiaj kupić większosć potrzebnych rzeczy :) idę się szykować bo uwielbiam takie zakupy :)

megusku Właśnie jak to jest u nas z tym becikowym? Słyszałam, ze mamy podwójny. Gdzie trzeba składać o to? Ja jestem zameldowana w wieliczce od lipca, a maz w Krakowie całe życie. Niewiesz jak to bedzie?

princesstopic no to powodzenia na zakupach :-)
Habcia - widzę, że dopadł Cię prawdziwy szał zakupów! Ja na zakupy wybieram się w sobotę. O pieniądzach nawet nie chcę myśleć... bo ja mam tylko ciuszki i wanienkę NIC WIĘCEJ :-D Doła pewnie złapię w sobotę, gdy okaże się, że zabrakło kasiury :-D Ale za to do soboty śpiewam ze szczęścia!

JA wszystko kupuję przez internet. NIe mam zdrowia na takie chodzenie. A na męzu wole nie polegac, bo jeszcze kupi nie to co trzeba i bede zła :)
Dzis przyszedł fotelik Maxi cosi śliczny. Pod wieczór wkleje moje zakupy :D

reklama
Habcia, nadmanganiam potasu kupuje się w tabletkach. Ja rozpuszczałam , w dzbanku z wodą kilka takich tabletek, tak żeby woda była mocno fiotelowa (może pamiętasz doświadczenia na chemii w szkole, tam dużo się go używało) i po każdym siku, polewałam sobie krocze tym roztworem. Naprawdę działa, ostatnio poleciłam mojej przyjaciólce i też sobie chwaliła. Nie kosztuje to dużo, więc warto spróbować. Jescze parzyłam korę dębu i co jakiś czas przemywałam sobie krocze. Tantum rosa akurat nie używałam, ale dużo osób też sobie chwali. I wg mnie najwięcej dało wietrzenie, ja bardzo przejmowałam się moim kroczem, bo cholernie bolało na początku i w ogóle nasłuchałam się od paru osób o tym jak rana może się babrać, więc maniakalnie wietrzyłam krocze i po 4 dniach miałam zjęte szwy i już nic nie bolało.

Do góry