reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Widzę, że większośc z nas martwi się wydatkami. Ja jeszcze o nich nie myślałam, ale remont kuchni pochłonie nasze sotatnie oszczędności ;/ Powiedziałam już mężowi, ze będziemy kuchnie jeśc na święta. Jeszcze do tego mamy ten kryzys cholerny i u męża w firmie szykują się zastoje produkcji i zwolnienia, ale na razie o tym nie myślę.

reklama
a tu nie ma żadnego wyboru kosmetyków, tylko jonson i nic więcej, dlatego ja zamówiłam sobie kosmetyki Nivea Baby (bo slyszalam,że sa dobre i nie uczulaja) na allegro i zamierzam własnie takich używać

Maran-atha kilka produktów Nivea Baby jest tu dostępnych, ale nie tyle co w Polsce, to fakt;-) Między innymi płyny Shampoo&Bath i Cream Bath oraz chusteczki do pupy Soft Creme Wipes. Możesz je znaleźć w Dunnes Stores i Tesco:tak: Ja lecę za tydzień do Polski to przywiozę sobie też parę rzeczy;-) Na szczęście mam jeszcze buteleczkę Vigantolu (witamina D3), bo dwa lata temu to mi mama przysyłała, bo tu nie było można dostać, a teraz już widziałam w aptece:tak:

Dla poprawy humorku polecam przeczytać plik hehe

:szok:Dobra jest:rofl2:

Sudocrem to nie jest krem pielegnacyjny ale na odparzenia chyba a Oilatum to dla alergikow raczej.Ja polecam bambino,tanie i dobre.Jak skora byla rzeczywiscie przesuszona to wlewalam nakretke zwyklej oliwy z oliwek do kapieli,czyste witaminy .Nivea tez ma dobre produkty

Ja od początku używałam Sudocremu, bo takiemu Maluchowi nie dużo potrzeba do odparzenia. Przynajmniej ja miałam takie doświadczenia z Victorem. Był etap podczas kolek, że potrafiłam co 5 min zmieniać mu pieluszkę, bo coś wyleciało razem z bączkiem, a pupa zaraz zaczerwieniona:sorry: Do tego używałam chusteczek Pampers i Bepanthen'u na poważniejsze odparzenia. Victor też kiepsko reagował na oliwkę i wtedy położna poleciła mi oliwę z oliwek, która spisywała się rewelacyjnie:tak: Jak odeszłam od stosowania oliwki to zaczęłam używać mydełka Oilatum i kremu Bambino, a potem płynu do kąpieli Nivea 2w1:tak: Tym razem zrobię podobnie:-)

wydatki też mnie przerażają bo u nas tylko M pracuje bo ja w maju straciłam pracę a na dodatek wynajmujemy mieszkanie, koszmar po prostu a jeszcze tylu rzeczy brakuje mam tylko ubranka wanienkę i fotelik, a luty tuż tuż

U nas też tylko M pracuje. :( Mamy tylko jego pensję. Pracuje w banku. A teraz maja dużo zwolnien, wiadomo recesja na rynku. On się trzyma :) I to jest jednym z lepszych na szczescie.

no na poczatku i mnie:tak:.
Swoja drogą zastanawiam się czy po CC krwawienie jest takie samo ( dość obfite) jak po porodzie SN, bo wyczytałam gdzieś , że nieco słabsze.:eek:
J masz racją - po CC krwawienie jest dużo mniej obfite i szybciej zanika .Wiem z własnego doświadczenia :tak:

yhy, dzięki asus.
Zastanawiałam sie właśnie ile opakowań tych pieluszek jednorazowych kupić dla siebie i dla maleństwa, ale skoro tak jest jak piszesz to nie będę zbytnio z tym szalała.W razie czego to małzon dokupi.

golimek CO się robi z tym nadmangananem potasu? Jak duzo sie go uzywa?
Mi w pierwszej ciazy jak mialam naciecie ,szwy sie rozlazly i wdalo jakies paskudztwo.Polozna jak przychodzila to wlasnie robila mi plukanki tym i dzialalo cuda.Tak jak golimek pisze,ze to bardzo dobry specyfik.

reklama
a tu nie ma żadnego wyboru kosmetyków, tylko jonson i nic więcej, dlatego ja zamówiłam sobie kosmetyki Nivea Baby (bo slyszalam,że sa dobre i nie uczulaja) na allegro i zamierzam własnie takich używać
U mnie tez wybor taki,ze az sie plakac chce,dlatego ja mam wszystko z Polski.

Do góry