reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

no na poczatku i mnie:tak:.
Swoja drogą zastanawiam się czy po CC krwawienie jest takie samo ( dość obfite) jak po porodzie SN, bo wyczytałam gdzieś , że nieco słabsze.:eek:

nie mam porównania, bo tylko cc miałam :-)
ale leje się trochę... tyle, że krocze nie boli :-), to taki dosyć obfity okres :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Habcia, wklej swoje zakupki.!!!

A i dzięki za listę wyprawkową, zaraz sobie spiszę co i jak. Bo ja oprócz ubranek dla małego nie mam nic.

Wszystko odkładamy na styczeń. Pocieszam się, że mam termin dopiero na 24 lutego i że zdążę ze wszystkim.:-)

Kosmetyki Nivea są rzeczywiście bardzo dobre, używamy od samego początku i tak jest do dzisiaj. Szamponik i krem na każdą pogodę oraz krem na lato sprawdzają się naprawdę świetnie. Jedyne co mi nie podchodziło to chusteczki odrzucał mnie ich zapach. Jak kacperek był mały to do kapieli używaliśmy mydełka Bobas i do dziś je mamy a po kapieli oliwka bambino dlatego że jest tańsza od Nivea a też dobrze się sprawdza. Do pupki to bezapelacyjnie Sudocrem.

No i nie zapominajcie o pępuszku, u nas sprawdziła się gencjana co prawda brudzi na filoetowo ale jak się uważa to jest ok.

O podkładach i majtkach o których piszecie to nie mam pojęcia. Jak rodziłam Kacperka to w szpitalu wszystko dawali a jak było za mało to można było sobie dokupić u położnej. Muszę sprawdzić jak to teraz jest.

Właśnie do pępka, to nie polecam spirytusu!!! Frankowi po nim zaczął się strasznie bbabrać i musieliśmy jechać do chirurga jak miał półtora tygodnia. Potem już używałam gencjany i lekarz i położna stwierdzili, że była to reakcja na spirytus.

W aptece. Też smarowałam fioletem i lepszy był od zwykłego spirytusu.Tylko troszkę przeszkadzał mi w ocenieniu czy nic się nie dzieje złego z pempuszkiem ( czy nie czerwienieje .Dobre są też te gotowe gaziki lekko.

Kalii permanganas (nadmanganian potasu) 5 g Apteka Herba

GENCJANA FIOLET ROZTWÓR WODNY 2% 20 G - Apteka internetowa Domzdrowia.pl - leki, suplementy i kosmetyki w internecie. Sprawdź nasze promocje.

Obydwia produkty są w aptekach.

JA mam pytanie odnośnie tej gencjany, jak się ją przygotowuje do pępuszka?

Właśnie też słyszałam o tym, że cieżko jest potem zauwazyc ewentualne zmiany przy pępku. Moja mama przemywała zwykłym spirytusem salicylowym i ślicznie pępek się wygoił i odpadł. JA zamówiłam na allegro te LEko gaziki, ale niewiem czy to jest aż tak niezbędne. 1 gazik kosztuje 1 zł, czyli 15 kosztuje 15 zł.
Nie orientujecie się czy w aptekach nie ma spirytusu 70%? Szukałam na internecie i nie mogę znalzc.

Ostatnia edycja:
reklama
habciu w proporcjach 2:1, 2 porcje spirytusu i 1 wody zwykłej. I już masz roztwór 70% do pępka, od położnych dostałam radę jak zrobić, bo w szpitalu przepiszą Ci receptę na 15 ml. a to wystarczy Ci na parę razy tylko .

Ostatnia edycja:
Do góry