reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Dla poprawy humorku polecam przeczytać plik hehe

Załączniki

• crazy.JPG
    crazy.JPG
    79,5 KB · Wyświetleń: 56
reklama
NinaK,golimek,Kamylka,elwis_m Dziękuję Wam baaaaaaaardzo za pomoc! Tak byłam przerażona kupowaniem tych kosmetyków, że to tyle tego trzeba itd. A z tego co widzę to wystarczy kupic oliwkę i sudokrem i będzie ok. :-D:-D:-D Ale się cieszę. Myślałam, że to więcej pieniędzy mnie pochłonie. MAm pytanie jeszcze to krem do buzi na zimę. Jaki najlepiej wybrać?

A i co kupić po porodzie na krocze.

ardzesh :szok::szok::szok::szok: nie wierze, że ktos moglby mieć tyle wózków! szok! Jesli to prawda to ile ta Pani musiala na nie wydac! :szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
ardzesh hihihi:-D:-D. Ta pani powinna założyć komis z wózkami, może część kaski by jej się zwróciła.Może ona wyciągała wózek pod kolor ubranek ,w które było ubrane dziecko.:-D

habcia na poczatku tego wątku jest zamieszczona lista zakupów wyprawkowych. Przejrzyj ją , tam coś napewno znajdziesz dla ciebie i maleństwa.Fajnym wątkiem też jest "polecam-odradzam."
Co do kremiku to każdy chwali sobie Nivea na każą pogodę.
Po porodzie do podmywania się Tantum Rose lub coś z kory dębu.
A co do kosmetyków bambino są one najtańsze i najlepsze.

Załączniki

• nivea_krem_na_kazda_pogode.jpg
    nivea_krem_na_kazda_pogode.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 22
  • 482512824.jpg
    482512824.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 23
  • 477948979.jpg
    477948979.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 23
  • 477950555.jpg
    477950555.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 21
A dziś byłam w aptece i zakupiłam pieluszki jednorazowe dla maluszka ( podkłady poporodowe bella), majtki siateczkowe 2szt.( pani w aptece stwierdziła żebym narazie kupiła sobie 2 pary i żebym nie kupowała jednorazowych , bo są do kitu.) oraz dostałam gratis masę przerużnych próbek ( po znajomości).
M.in. dostałam podróbkę sudocremu , kosmetyk o nazwie SUDERM. Jest to o wiele tańszy zamiennik tego kremu .Ciekawe jak się sprawdzi.Nie mogę znaleźć narazie tego na allegro , więc wklejam fotkę.

Załączniki

• DSCN9146.JPG
    DSCN9146.JPG
    64,5 KB · Wyświetleń: 26
  • 491331541.jpg
    491331541.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 26
  • 486806203.jpg
    486806203.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 29
Jeszcze jedno pytanko. CO myslicie o ceratkach pod przescieradło i podkaladach jednorazowych. Oplaca sie to kupowac? Troche boje sie dawac ceratke pod materac, zeby dzidziusia nie odparzyc.

Co do tego podkładu to nie mam pojęcia czy warto czy nie. Ja na wszelki wypadek zaopatrzyłam sie w taki, bo nie jest aż tak drogi. Za jeden zapłaciłam coś ok. 2 zł. w supermarkecie . A mam taki:

Załączniki

• be1.jpg
    be1.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 28
Habcia, ja nie kładłam żadnej ceratki na materacyk, ale gdzieś słyszałam że są takie fajne podkłady do kupienia na allegro i one nie odparzają ani nie uczulają. Ja teraz będę się przymierzać do czegoś takiego, jak Franka będę uczyła spać bez pieluchy. A jak się urodził to na materacu miałam położony stary ręcznik a na to prześcieradło na gumce, a pod główką miał pieluchę flanelową (chyba) i jak ulał trochę to tylko tę pieluchę zmieniałam.
Już chyba pisałam, że po porodzie najlepszy był dla mnie nadmanganian potasu, kosztuje on grosze a naprawdę się sparwdził.

a tu nie ma żadnego wyboru kosmetyków, tylko jonson i nic więcej, dlatego ja zamówiłam sobie kosmetyki Nivea Baby (bo slyszalam,że sa dobre i nie uczulaja) na allegro i zamierzam własnie takich używać

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry