reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ardzesh jakie śliczne i tanie ubranka.:biggrin2:
Habcia liczę , że się pochwalisz nowymi zakupami po złożeniu i skręceniu.:biggrin2:

reklama
ja zamierzam ubrać dziecko w kombinezon. w paczce ciuchów, które kupiłam jest kombinezonik, który myślę, będzie dobry :-)
pod spód 2 warstwy ubrań, czyli kaftanik (lub body) + śpiochy, jakaś bluza i spodnie, skarpetki, no i czapka obowiązkowo. myślę, że wystarczy. dodatkowo można dziecko w foteliku przykryć kocem. słuchajcie, przecież to będzie tylko chwila od wyjścia ze szpitala do drzwi samochodu, chyba nie będą to kilometry trasy do przejścia...:-)

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi . Moje dzieci rodziły się latem i dlatego nie wiem w co ubrać niemowlaczka zimą . Czyli koszulka , kaftanik , śpioszki , czapeczka , skarpetki i w kombinezon + fotelik ????

ja kupiłam kombinezon na polarku na wyjście do tego cieplutką czapeczkę, a pod spód pajacyk, kaftanik, body. Mam nadzieję, że będę wiedziała co i jak jak maleństwo pojawi się na świecie.

Ja na razie mam już wystarczającą ilość ciuszków (babcia jest totalnie zakręcona i kupuje bez opamiętania).

Z tego co slyszalam to w szpitalach najczesciej praktykuje sie taki zestaw: koszulka, kaftanik, spiochy...niby najlatwiej zalozyc no i pepek sie wietrzy wiec j na razie z bodziakow zrezygnuje, przynajmniej do czasu jak kikut odpadnie. Na to malemu zaloze kombinezon, czapa..jak cos przykryje kocem i do fotelika.

U nas bryka dla Bartka tez juz stoi w domu. Jezdzilam dwa dni po pokojach, ale zeby zrobic zdjecia nie wpadlam, a teraz jest juz spowrotem spakowana.

Habcia tez myslalam o RED x-landerze, w ogole ten wozek jest zachwalany i polecany, ale u mnie przewazyla jednak waga wozka.

A no i kolezanka polecila mi krem na brodawki Purelan..przy poprzednim dziecku maly tak jej poranil brodawki, ze ryczala karmiac..a teraz smarowala i nic..no i tego kremu nie trzeba zmywac przed karmieniem wiec wygoda gora.

My jeszcze żadnych zakupów nie robiliśmy, dopiero po nowym roku zaczniemy cos kompletowac. Dużo rzeczy jednak mamy od mojej teściowej, mój szwagier ma 10 lat więc ma pare rzeczy w całkiem dobry stanie. Mamy cały komplet pościeli, wypranej i wyprasowanej, wygląda jak nowa. Dużo ciuszków, wiadomo że w takim sobie stanie, ale synek będzie miał po domciu, są niektóre poplamione,ale co to przeszkadza, będzie mógł je zniszczyc do końca :) a kupimy tylko ciuszki wyjściowe. Łóżeczko też mamy po minm szwagrze takie solidne drewniane, mąż wyczyście je dokładnie i polakieruje na nowo i będzie super. A wózek kupujemy taki: GONDOLA-SPACER BABY DESIGN ATLANTIC + FOTELIK !!! (486018854) - Aukcje internetowe Allegrowygląda jak dla mnie łądnie i jest w miare lekkie, na co zwracałam dużą uwagę. Mieszkamy w sumie tylko na pierwszym piętrze w bloku, ale po co się przemęczac.

ulagor86 ja tez wybieram ten wózek w kolorze red, czekam tylko do stycznia bo ma wejść wersja z fotelikiem atlantic, zobaczymy ale ten też jest super dopasowany:)
co do wygody prowadzenia jest extra ostatnio jeździłam po całym sklepie bardzo skrętny lekki i dobrze się prowadzi pozatym wysoka rączka u mnie przeważa na plus.
zastanawiałam się jeszcze nad x-landerem ale jest droższy a wyglądem bardzo podobny do atlantica jest 5 cm niższy od niego, a tak nie odczuwa się różnic.

W co ubrac maluszka przy wyjściu ze szpitala?
Jak będzie tak zimno , to oprócz tego co piszecie, czyli : body, śpioszki, bluzeczki, pajacyki , ciepła czapeczka i kombinezon , ja jeszcze otulę je w kocyk a na buźke pieluszke położę.

reklama
Prawie wszystki ciuszki mam już poprane. Właśnie się susza. Teściowa zadeklarowała się, że mi wszystko poprasuje :-D wózeczek stoi w pokoju. PAtrzę sobie na niego. Narazie bez kół, bo mąż musi napompować na stacji. Juz nie mozemy sie dodczekać malenstwa!!!

Do góry