reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

elunia r. my też nad x landerem się zastanawialiśmy, ale jednak stanęło na tym, ten jest faktycznie wyższy, można zablokowac skrętne przednie koło, z czego bede nieraz korzystała, no i wygląd tez nieczego sobie, ale jaki kolor to jeszcze nie wiem, wszystkie są ładne. Tez zamierzamy dopiero po nowym roku zakup wózka, to zobaczymy jaka bedzie cena z oryginalnym fotelikiem, ale ten też jest faktycznie dopasowany.

reklama
Dziewczyny ja też chcę kupić kombinezon na wyjście i wogóle na spacerki, ale co będzie jeśli dzidzia urodzi się większa niż 56 cm?Na jaki rozmiar kupić?
Boże popadam w panikę bo ja nic nie kupiłam, a nie rozróżniam body od śpioszków, kaftanika. No i ten rozmiar mnie męczy. Ja byłam większa przy porodzie,mama mnie ubierała w 62.

Antar spokojnie :) ja kupilam 62 wole miec troche wiekszy niz za maly.
A rozek to chyba i do tego i do tego, przynajmniej na poczatku.

Antar kombinezon lepiej większy kupić, łatwiej będzie dzidzię ubrać. Nie mam doświadczenia z noworodkiem w zimie, ale Frankowi kupiłam raz taki akurat kombinezon i nie mogłam go potem w niego ubrać teraz ciuszki zimowe zawsze trochę większe kupuję. I wiesz co ja do teraz nie odrózniam niekórych ciuszków po nazwach:-) Po prostu wiem w co ubrać, a jak się nazywa to już nie zawsze. Dla mnie większość to śpioszki:-D
Ja dla małej prawie nic nie mam. Dopiero po świętach zacznę o tym mysleć i szczerze to tym razem już mi się nie chce prać, prasować itp. A Frankiem w ciąży to wszystko 2 m-ce przed miałam przygotowane i poukłade w komodzie. I też się martwiłam rozmiarami, nazwami a teraz pełen luz.
A jeszcze do rozmiarów to w H&M wypadają większe. I body 56 takie zapinane po boku, z ukosa ( nie wiem czy ktoś zrozumie) Franek nosił prawie pół roku.
po prostu idealna rzecz i do tego super jakość.

ja póki co nigdzie nie mogę dostać płatków mydlanych i się wkurzam ;/ dziś w roosmanie może poszukam.

CIeszę się, ze nie tylko ja mam problem z nazwami. Hehe piszecie o spioszkach, kaftanikach, pajacykach, body, a ja kompletnie niewiem czym to sie rózni i co na co zakładac ;/

reklama
Do góry