reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

wiesz habciu ja kupiłam rożek po rozmowach z koleżanką któa rodziła w marcu, używała 2-3 miesięcy taki większy coś jak ten który zamówiłam, 80x80, zawsze było jej wygodniej małą do piersi przystawić i jak przychodzili goście łatwiej im było maluszka trzymać i ona się nie martwiła że źle złapią i coś będzie nie tak. Dlatego zakupiłam i spróbuję trochę go poużywać cena 15 zł. + koszt wysyłki nie jest przerażająca.

reklama
eluniu Moja mam tez jest bardzo zadowolona z tego rożka. Mała ma juz 5 miesiecy, ale nadal mama karmi ja w rożku, tylko tym wiekszym. Zawsze to bezpieczniej. Sama ją nosiłam jak była mniejsza tylko w tym. Bałabym sie takie male cialko gdzies uszkodzic.

habciu ja dlatego wlasnie zamowilam i mam zamiar uzywac, goscie tez beda czuli sie bezpieczniej mala trzymajac, a jakmi nie bedzie pasowal to nie bede za 15zl plakala.

a ja Was znowu szpieguję :-) ale fajnie macie z tymi zakupkami dla maluszków :-) kurcze chciałabym znowu, a tu lipa :-/
ardzesh widzę, że jednak X-Lander :-) Super wóz :-) W sumie nie znam ludzi, którzy nie byliby z niego zadowoleni :-)

Laski - nie gniewajcie się - ale po co Wam butelki w takich ilościach?
Toć będziecie karmić cyckiem nie? :-) Jedna starczy na poczatek - dokupicie sobie jak będzie potrzeba, a tak kasa wydana na wyrost.
Poza tym nie wiadomo czy np. avent czy TT podpasi maluszkowi - i wtedy cały zapas butli się zmarnuje. (no, chyba, ze uda się odsprzedać). U nas sprawdziła się butelka Dr.Browns ze specjalnym systemem odpowietrzającym.
Dr. Browns : Wszystko dla dziecka
Najpierw mielismy małą 120 ml, używaną dosłownie kilka razy (gdy trzeba było podac herbatkę koperkową) bo w sumie cyckowych dzieciątek nie ma potrzeby dopajać jeśli nie ma konieczności. Potem gdy przeszliśmy na mleko modyfikowane - kupiłam większą 240 ml. I służyła ponad rok. 1 sztuka :-)

Wiecie - jak sobie teraz przypomnę ile rzeczy nakupowaliśmy, które się potem kurzyły to pozostaje się tylko złapać za głowę... :-)

Pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie :-) Macie szczeście że to luty - bo styczniaki to straszne urwipołcie :-)

habciu ja dlatego wlasnie zamowilam i mam zamiar uzywac, goscie tez beda czuli sie bezpieczniej mala trzymajac, a jakmi nie bedzie pasowal to nie bede za 15zl plakala.

ja rożka też będę na początku używać, dlaczego nie :-)
tylko nie nastawiam się na długofalowe używanie. poza tym później może służyć jako przykrycie lub podkład. w każdym razie przydaje się, ale max 2 szt. na zmianę. nie więcej:-):-):-)

a ja Was znowu szpieguję :-) ale fajnie macie z tymi zakupkami dla maluszków :-) kurcze chciałabym znowu, a tu lipa :-/
ardzesh widzę, że jednak X-Lander :-) Super wóz :-) W sumie nie znam ludzi, którzy nie byliby z niego zadowoleni :-)

Laski - nie gniewajcie się - ale po co Wam butelki w takich ilościach?
Toć będziecie karmić cyckiem nie? :-) Jedna starczy na poczatek - dokupicie sobie jak będzie potrzeba, a tak kasa wydana na wyrost.
Poza tym nie wiadomo czy np. avent czy TT podpasi maluszkowi - i wtedy cały zapas butli się zmarnuje. (no, chyba, ze uda się odsprzedać). U nas sprawdziła się butelka Dr.Browns ze specjalnym systemem odpowietrzającym.
Dr. Browns : Wszystko dla dziecka
Najpierw mielismy małą 120 ml, używaną dosłownie kilka razy (gdy trzeba było podac herbatkę koperkową) bo w sumie cyckowych dzieciątek nie ma potrzeby dopajać jeśli nie ma konieczności. Potem gdy przeszliśmy na mleko modyfikowane - kupiłam większą 240 ml. I służyła ponad rok. 1 sztuka :-)

Wiecie - jak sobie teraz przypomnę ile rzeczy nakupowaliśmy, które się potem kurzyły to pozostaje się tylko złapać za głowę... :-)

Pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie :-) Macie szczeście że to luty - bo styczniaki to straszne urwipołcie :-)

Abeja zgadzam się z toba w każdym calu ..:-)

ja już kociokwiku z tymi wózkami dostaję....
postanowiłam, że na razie nie będziemy kupować żadnegó wózka. na początek pożyczę od kuzynki taki wózek
& WÓZEK BABY DESING COSMO +TORBA+OSŁONKA+DHL (482922959) - Aukcje internetowe Allegro (kolor pomarańczowy)
i sprawdzimy czy będzie do tej windy pasował (tzn czy się zmieści)...
a potem najwyżej kupimy inny, już bez typowej gondoli.
kuzynka używała ten przez jakieś pół roku, później jej córeczka (a zarazem moja chrześnica) z niego wyrosła i kupili inny.
aaa, do tego też można przypiąć fotelik :tak:

o chicco słyszałam, że są trochę awaryjne, choć tak mi się marzy nowy sprzęcik!!!

JA stwierdziłam, że najwyżej sprzedam te butelki na allegro jak mi się nie przydadzą. Zamierzam karmić piersią, ale będe miała wtedy sesję i często będę musiała wychodzić z domu. Wtedy Mąż będzie się zajmował synkiem. Odciągnę mu mleko i będzie karmił. Wolę mieć większy zapas.

a wczoraj kupiłam sobie dwa biustonosze do karmienia firmy alles.
w pierwszej ciąży też 2 takie miałam, jednego do tej pory używam, choć trochę ciasny jest...
miałam takie:
Alles super MAMA NEW 75E -3 kolory - bez ryzyka!!! (468228725) - Aukcje internetowe Allegro
Biustonosz ALLES Mama New do karmienia 75D czarny (482745317) - Aukcje internetowe Allegro

teraz kupiłam znów ten w kwiatki, a drugi taki:
@@@ Biustonosz do KARMIENIA-ALLES Mama BIANCA 75 B (481321046) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ojejku jakie pięęęęęęęęękne staniki!!!!!!!!!!!!!!! jej a ja kupiłam wielki biały, najzwyklejszy namiot z Triumpha za 90 zł ;/

Powiedz mi Elwisku nigdzie CIę nie gniotą fiszbiny?

Do góry