reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
laski nie gadajcie, że nie odróżniacie kaftanika od śpiochów, w to nie uwierzę, no i body też chyba wiecie co to jest:-D:-D:-D. Reszta to faktycznie głupota, wydaje mi się, że rozróżniam te nazwy, ale ... czasem można się pomylić.

moja Zuzia jest z marca i powiem Wam ze tez mialam za duzy kombinezon bo ona malutka sie urodzila-miala 50cm i szczerze mowiac nie polecam zbyc duzego kombinezonu poniewaz takie malenstwo sie topi w nim i nie za bardzo przy tym mozna dopiac do samego konca pod szyje bo ja sie balam ze jak sie zsunie to sie przydusi. dlatego tym razem bede ostrozniejsza - bo powiem Wam ze kazdy mi mowil aby wieksze rzeczy kupowac a ja potem sie tylko denerwowalam. tak samo z pajacykami czy ze spioszkami jest. rekawek mozna podwinac ale co ze stopkami????? one sie tylko majtaja i placza jak dzidzius sie wierci...
taka jest moja opinia;-)

hehe
ale szalejecie z tym praniem :-)
ja kupiłam polski proszek bobas i w tym zamierzam prać.
i napewno nie będę prała w specjalnym proszku miesiącami, czy rok. wcześniej przejdę na zwykłe proszki, tylko te sensitive. o ile dziecko nie będzie miało żadnych podrażnień, alergii czy innych problemów ze skórą :-)

moja paka z allegro stoi i czeka na pranie. tylko najpierw muszę zrobić miejsce na ciuszki, gdzieś w szafie, szufladę w komodzie opróżnić ....

No ja tez sie nastawiam na pranie w Bobasie. Jelp podobno ma dosc intensywny zapach, a moze to o Lovelli czytalam, juz nie pamietam.
A plucze sie jeszcze w plynie, czy nie?

Elwis tzn jak dlugo zamierzasz tak prac? tak ok. do pol roku?

Oj Aga uwierz mi, ze dla tych co nie maja kontaktu z maluchami nazwy tych ubranek moga stanowic problem. Ja naprawde nie wiedzialam co jest co i do czego, ale posiedzialam na allegro i teraz juz sie nauczylam :)

Lovela ma delikatniutki, śliczny zapaszek. Mam powieszone w pokoju ciuszki i w ogóle nie czuć zapachu proszku. Dopiero muszę przystwić do nich nos. Wącham co chwila. Uwielbiam zapach maluszka :D

Ja Frankowi prałam z 8 m-cy w proszku dla dzieci i używałam różnych firm, na ogól tych które były w promocji.Te proszki są drogie, chociaż ja zawsze sypałam bardzo mało i na długo mi starczały. Znam przypadek kiedy dzieci byly uczulone na wszystkie proszki przenaczone specjalnie dla nich i trzeba było im prać w najzwyklejszym proszku E, bo tylko na ten nie były uczulone. A prasowałam z 3 m-ce, a teraz to najchętniej bym w ogóle nie prasowała, nienawidzę tego.

reklama
Przy drugim dzieciątku pamiętam , że niedługo prasowałam.
To tak samo jak z wodą do kompania. W naszym szpitalu dzieci były myte pod bierzącą wodą z kranu.Gdzieś wyczytałam , że takie maleństwo powinno się kąpać w wodzie przegotowanej. Tak więc rytuał kompania w domu przebiegał całkiem inaczej niż ten w szpitalu. W domu wodę przegotowywałam, studziłam..... Z drugim dzieciątkiem już tak nie robiłam i jakoś nic się nie stało.

Do góry