reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Postrzalka Ja zamawiam z mało znanej strony. Ważne, żeby cena była dobra. Jak kupisz wózek za pobraniem to nie masz się co martwić. Płacisz przy odbiorze. Kuzyn mojego męża już kupił wózek ze strony Krzyś - Zabawki, wózki dziecięce, klocki lego, foteliki, modelarstwo, gry, kolejki i bez problemu doszedł. A sklep jest w ogóle nieznany. My tak kupiliśmy już dużo rzeczy do domu np. Kuchenkę, lodówkę, pralkę :)

reklama
habcia ja włśnie nigdy nic jeszcze nie kupowałam z internetu, ale teraz jak patrze na ceny to mega róznica jest no i bym chciała tak tylko oczywiście mam obawy pewne. Zastanawiałam się z jakich stron Wy zamawiałyście, że może macie sprawdzone jakieś :-) Ale tak jak mówisz jak przy odbiorze będę płacić to nie strace wiele w razie czego.

zastanawiam się nad butelkami bo byłam już przekonana do tommee tippie i teraz koleżanka mi powiedziała że są do kitu bo się szybko wyrabiaja i przeciekaja. Ale miała jedną tylko , a no i jej jakies 2 koleżanki też nie były zadowolone i ogólnie to polecają avent, a mój mąż wczoraj na zakupach jak zobaczył te z tommee to powiedział ze są fajne i mam je wziąć (opowiadałam mu opinie tutaj z forum o tym że do piersi podobne są). Nie wiem teraz zgłupiałam. Im wiecej opini tym człowiek głupszy.

Ja mam nowe opinie co do smoczków, ja kupiłam dwa TT, bo też wyczytałam, że są najlepsze, natomiast wczoraj byłam u koleżanki i jej 6 tygodniowego bobasa i te smoczki są dla niego za duże, wypadają mu z buzi (musi poczekać, aż urośnie trochę i na pewno się przydadzą), a póki co kupiła aventowskie i chwali je sobie.

larkaa, Postrzalka ja kupiłam i butelki i smoczki TT. Nawet nie wiedziałam, że smoczki są w rozmiarach i tak na allegro zamówiłam od +6, ale głupi ma zawsze szczęście i się udało i mam od 0+:-D:-D:-D. Larkaa powiedz koleżance, że jej dzidzia jak się przyzwyczai do rodzaju smoczka to prawdopodobnie nie weźmie do buzi już innego.
Postrzalka ja zamawiam wszystko na allegro. Jakoś nie jestem przekonana co do innych sklepów internetowych. Na allegro są opinie i jak ktoś ma złe to mogę u niego nie kupić. Ostatnio kupowałam szlafrok, bo w sklepach jak na parę dni do szpitala są za drogie i na allegro znalazłam za 40zł razem z przesyłką. Koleś miał mało komentarzy, a dane z allegro nie zgadzały się z danymi do przelewu. Więc piszę do kolesia co to ma znaczyć, dodam, że miał chyba tylko 5 komentarzy. Koleś zaczął się tłumaczyć, było to tylko 40zł i zaryzykowałam, no i się udało:-):-):-). Co do wózka nie pomogę, jak już pisałam wcześniej zupełnie zmieniłąm zdanie jak zobaczyłam ten sprzęt na realu. Ja jakoś dopasowałąm swój wybór do potrzeb i zobaczymy czy się spełni:-D:-D:-D. Jak nie to się będę męczyć. Bo mój M nie pozwoli mi kupić za pół roku kolejnego, a mi też będzie szkoda kasy, jakoś dam rade.

właśnie ja też chyba z allegro kupie butelki i smoczki a znalazłam tak że można odebrać w sklepie w Warszawie więc pewnie siostra będzie zaangażowana :-) od razu zobaczy czy wszystko oki. dzięki dziewczynki za wszystkie porady ja się na razie żegnam z Wami bo mi internet zabierają i nie wiem kiedy będę miała okazję zajrzeć.
Na wszelki wypadek wszystkim życzę zdrówka, wytrzymalości, cierpliwości i w ogóle wszystkiego udanego żeby jak najmniej bólu było :-) i same radosne i zdrowe maluchy
Wielkie BUZIACZKI

X-landery są rewelacyjne :-) moje koleżanki mają i chwalą ...tylko podkusiła mnie cenowa oferta espiro ..bo bym miała już 3 w 1 za około 1200 zł. a ja nie mam zamiaru wydawać 2000 tys. na wózek bo gondola i tak mi posłuży tylko do lata:sorry2:
A x- landery są mocne jak stal :-p na pewno nie skrzypią ani nie trzeszczą bo tego się obawiam:baffled: wiem jak niektóre wózki się zachowują po kilku miesiącach:tak:
Na razie chyba przoduje X-lander XA:confused::confused::confused::rofl2:
Najpierw sama zdecydowałam, że mi się podoba XA, a później na NK zobaczyłam fotkę koleżanki z tym wózkiem. Zapytałam ją o opinie i mówi, że jest rewelacyjny. Ale znalazła u niego jednego minusa. Że nie ma przekładanej rączki tak jak w Mutsy-m. Ale chyba zniosłabym tego minusa... :) u mnie też przoduje X-L XA :)

...A był taki wózek, który podobał mi się na internecie i ardzesh też on się podobał, jak go zobaczyłam na realu to zaczęłam kręcić nosem, bo jak na taką dużą kasę to materiał był prostackie (dla mnie oczywiście, bo może to był materiał najlepszej klasy:-D:-D:-D).
Do materiału nic nie miałam - podobał mi się, :-) ale prowadziło się go koszmarnie! Gorszy i cięższy od czołgu! i w ogóle nie był skrętny! masakra!

a co do butelek - sama nie wiem co kupić... ale chyba zostanę przy avencie. Jest go pełno wszędzie, nie będzie problemu z zakupem nowych, no i mnóstwo akcesoriów. A TT są niewymiarowe i wszystko musi być tej właśnie firmy... to mnie wkurza. Nawet termoopakowanie nie pasuje ze zwykłego sklepu! :wściekła/y::-p
Chociaż przyznaję, że są ładne i ciekawe.
Mam jeszcze chwile do namysłu więc pomyślę co z tym zrobić :tak:

No to wózek już do nas jedzie :) Kupiliśmy go w sklepie internetowym. Tu jest link Krzyś - Zabawki, wózki dziecięce, klocki lego, foteliki, modelarstwo, gry, kolejki. Tylko w tym sklepie była promocja na
czerwonego X landera XA. W ogóle to mieliśmy kupować w sklepie DINO, w momecie kiedy chcieliśmy zamówić cena podskoczyła do 1499 zł :szok: i panika. Taka zła byłam. Od nowa szukanie po wszystkich sklepach i cudem udało mi się znaleźć :-)

Udało nam się, bo z tego co się dowiedziałam od PAna z tego sklepu od dziś trzeba płacić koszty wysyłki. A My załapaliśmy się na transport GRATIS :-D

JAk będziecie kupować X landera XA to pytajcie zawsze czy to model z 2008 roku. Gondolki są tam większe niż w tych z 2007.

Korzystając z darmowego transportu zamówiliśmy sobie jeszcze zestaw AVENT. Krzyś - Zabawki, wózki dziecięce, klocki lego, foteliki, modelarstwo, gry, kolejki

JAk tylko dojdzie to dam znać ;-)

Kuzyn mojego męża też tam kupował wózek, taki sam tylko niebieski i jest z niego zadowolony. Wtedy Czerwony wózek kosztował 1299. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry