reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a ja zbieram się z zamiarem zakupu zestawu startowego butelek avent jak myslicie??
ZESTAW STARTOWY AVENT BUTELKI SMOCZEK SZCZOTKA (467765270) - Aukcje internetowe Allegro
a wczoraj zamówiłam już rożek taki
Orginalne rożki firmy**BABY-RAJ **80x80 (476360712) - Aukcje internetowe Allegro
wybrałam dla córci wzór "żyrafki", a w poniedziałek umówiona jestem z koleżanką która w marcu urodziłą i ma do odsprzedania cała wyprawkę do 6 miesiąca, więc jak będa fajne rzeczy to mam z głowy latanie po sklepach i szukanie rzeczy dla małej.

reklama
rzeczywiście ten sam zestaw więc tez u nich zamówię a jak wygląda koszt przesyłki płacisz przy odbiorze?? bo dla mnie ten system najwygodniejszy , jak przyjdzie już to podziel się opinią czy dobry wybór.

Wiesz co mi się trochę udało, bo w ogóle nie płace za przesyłkę. Zamówiłam go razem z wózkiem i gondolą i poprosiłam, żeby włożyli mi do gondoli ;-) Jak tylko dojdzie wszystko dam Wam znać.

A puki co czekam na kuchenkę, którą też kupiłam w sklepie internetowym mało znanym. Niedługo ma być kurier :)

Fajne te rożki. Ja mam jeden od koleżanki z utwardzanymi pleckami, ale to za mało. Muszę dokupić. Tylko rozmiar większy. Z tych małych dziecko szybko wyrasta.

Ostatnia edycja:
to cierpliwie czekaj i opowiadaj jak tam wózek, ja wczoraj byłam oglądać x-landera i jeszcze raz atlantica i chyba wybiorę atlantica bo jest mimo wszystko wyższy, ale poczekam na ostateczny zakup do stycznia może jakies priomocje będą tych z 2008r, zresztą nowy model atlantica wchodzi to wydaje mi się że poprzedni może trochę stanieć. Pożyjemy zobaczymy

Ja z koleji słyszałam, że najlepszy czas na zakup jest teraz, bo właśnie od stycznia wejdzie nowa kolekcja i tych nie będzie już w sprzedaży. Dlatego się tak pospieszyliśmy. Z resztą u mnie nic niewiadomo czy wcześniej nie urodze.

...

Fajne te rożki. Ja mam jeden od koleżanki z utwardzanymi pleckami, ale to za mało. Muszę dokupić. Tylko rozmiar większy. Z tych małych dziecko szybko wyrasta.

fajne są rożki, ale nie nastawiajcie się na noszenie dziecka miesiącami w rożku, to tylko na początek. pamiętam jak położna środowiskowa była u nas, Kuba miał może z miesiąc i zwróciła mi uwagę, żeby już go nie zawijać i że on rośnie i już jest duży chłopak :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Franek nienawidził rożków i ścisłego zawijania np. w kocyk. Kiedy byliśmy na kontroli bioder, lekarka twierdziła, że dobrze, że go nie zawijam, bo nóżki u maluszka powinny być szeroko, a jak są ściśnięte to istnieje większe ryzyko dysplazji bioderek.

Dziękuję WAm za rady :-)
W sumie to już sama niewiem co zrobić. Moja mama dużo używa tych rożków. Szczególnie jak karmi małą. I jest bardzo z nich zadowolona.

reklama
Habcia, za bardzo się nie przejmuj. Dużo rzeczy wyjdzie jak już dzieci się urodzą. Nie jesteśmy w stanie kupić wszystkiego idealnie, a z zakupami nie ma co przesadzać, bo zawsze później jak będziemy z czegoś zadowolone to możemy dokupić.
Je też mimo, że mam już dziecko trochę się gubię, tym bardziej, że Franek urodził się w czerwcu i były wtedy ogromne upały, a teraz będzie odwrotnie.

Do góry