reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Moja koleżanka, która ma małe mieszkanie i niezbyt duży samochód, kupiła używany wózek głęboki, do tego spacerówkę-parasolkę z możliwością wpięcia fotelika samochodowego i używany fotelik. Wydała na to wszystko mniej niż ja na wózek.
Teraz posprzedawała wszystko, z wyjątkiem parasolki i kupiła spacerówkę.
Przy kolejnym dziecku myślę, że zrobię podobnie ;-)

reklama
Dziękuję za opinię. Jestem w 80% zdecydowana na ten wózek.
Pierwszy jaki kupiłam nie był do końca przemyślany. Teraz chcę mieć stabilny, niezbyt duży wózek spacerowy. Zimę przejeździmy w gondoli a na wiosnę kupimy Scootera.
Jeszcze jedno pytanie:czy można powiesić na rączce torbę pielęgnacyjną (czy są specjalne napy na torbie).
Z drugiej strony napy zawsze można napić :-)

A to dobre pytanie, zupełnie zapomniałam. Torba jest super sama w sobie, ale niestety zjeżdża okropnie z rączki i to faktycznie mnie wiecznie wkurzało. :angry: Te napy to dobry pomysł.

Mam z Implasta torbę na wózek na napy , ale sprzedam ją razem z wózkiem.
Z Implastem są problemy z dodatkami: na parasol czekałam 3 miesiące, a na śpiwór 2 :-D, więc rzucę na allegro wszystko może dostanę dobrą cenę.
Emmaljunga będzie wózkiem na dłużej, zostawię go sobie dla następnego dziecko, więc też chciałabym mieć komplet

jejku.....czytam te wasze wypowiedzi i czuje sie taka zagubiona:baffled: ja dla mojego maleństwa nie mam jeszcze nic i nie wiem od czego zacząć. Nie wiem nawet jak wygląda spiworek, o ktorym piszecie. Musze wreszcie wybrac się na zakupy, ale co i w jakich ilosciach kupić?

kasikk spokojnie. Nie kupuj tylko zbyt dużo "na dzień dobry".
ja kompletowałam wyprawkę w 8 miesiącu ciąży. Trochę to było za późno, bo byłam już bardzo zmęczona i nie mogłam długo chodzić po sklepie. Grunt to nie daj sobie w sklepie wmówić, że coś jest ci niezbędne.

Ja tak samo jak wy drogie kuleżanki:-) po nowym roku kupię resztę, bo ubranka już mam teściowa kupiła mimo, że znała moje zdanie na szczęście trafiła, że dziewczynka z kolorami. A teraz zalegają u niej w szafie hihi, bo u mnie trwa remont i mi się nie spieszy.

Wydaje mi sie ze 6 msc ciazy to dobry moment aby zaczac kompletowac wyprawke, lub choc rozejrzec sie gdzie co jest i w jakich cenach :tak:

Na razie mam dla malenstwa śpiworek, skarpetki, kołderke i poszewke.... Za tydzien dostaniemy łóżeczko, wanienke, przewijak i kilka drobiazgow od szwagierki (uzywane po jej synu)... No a w grudniu na swieta pewnie dostaniemy kolejna porcje prezentow dla malenstwa, dlatego mysle ze wstrzymam sie z wyprawka na poczatek stycznia... Bedzie wiadomo czego nam jeszcze brakuje :rofl2:

w IKEI sa bardzo fajne rzeczy dla dziecka. Posciele, reczniki. Moj maz dzis jedzie po lozeczko. Kosztuje 99 zl. Nie oplaca sie zamawiac na allegro.

reklama
No akurat z ręcznikami się nie zgodzę, bo są brzydkie, drogie i mały wybór (podajże tylko żabka i coś tam) (chyba 35 zł), na allegro mają ładniejsze i tańsze. Ale Ikea i tak polecam, my tam przewijak nabyliśmy.

Do góry