reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Mnie się w Ikea podobają pościele, niestety zgapiłam się i kupiłam wcześniej gdzie indziej. Zresztą co kto lubi, to tak samo jak z ciuchami, każdy ma inny gust.

reklama
ja ogladalam na necie. Ladne sa te reczniczki. Nie porownywalam ceny do allegro i nie dotykalam. Nie mam zdrowia na takie wycieczki

habcia ja w Ikei widziałam łóżeczka za prawie 300zł, i to bez materaca. No chyba, że się przewidziałam. My z M lubimy rzeczy z Ikei, i wszystkie meble z tego sklepu mamy. Jak na warunki polskie nie jest to najtańszy sklep, ale ciekawe rzeczy. Łóżeczko to które widziałam, jest inne niż te nasze Polskie standardy. Jest niższe. Gdyby nie ta cena to bez zastanawiania się kupiłabym w Ikea, ale do tych 300zł jeszcze materac. No i mam dylemat, bo co najlepsze to chcę białę łóżeczko, a ich mało jest.

Nathalie oglądałam w sklepie Scootera. Super wózek. Akurat była torba w komplecie. Jest bardzo fajna, ale nie ma jej jak przyczepić. Poradzę sobie z tym :-).
Minusy wózka: mały kosz na zakupy, pozycja półleżąca i mniejsze koła niż w standardowych wózkach Emmaljunga.
Kosz według mnie wygląda super, a dużego nie potrzebuję. Pozycja półleżąca to chyba jest pod kątem 30, moje dziecko tak właśnie sypia. Mniejsze piankowe koła to tez nie problem jeśli dobrze radzą sobie w terenie.

To teraz zostaje mi tylko jeden problem: jak namówić męża na kupno tego wózka.:-D

Witam wszystkie przyszłe mamusie.
Praktycznie dla mojego dzidziolka mam już wszystko oprócz wózeczka.:tak: Ale mam na oku kilka typów. Np. ten TITANIUM baby wielofunkcyjny +śpiwór+parsolka (475856435) - Aukcje internetowe Allegro albo ten ESPIRO ATLANTIC by baby design MEGA GRATISY (467422219) - Aukcje internetowe Allegro i ostatni ten PROMOCJA wózek CONECO TOLEDO SZYBKO KURIEREM 0zł (479388837) - Aukcje internetowe Allegro
Co o nich sądzicie?
Łóżeczko już też mam firmy Klupś Radek III z szufladą. Teraz tylko czekam na przyjście dzieciątka na świat:-) Nie dodałam obrazka z tygodniem ciąży bo nie umiem:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
byłam wczoraj na pierwszych zakupach dla mojego maleństwa. Narazie zaopatrzyłam go w same ciuszki kilka sztuk body, pajacyki itp. tylko nie wiedziałam że będę mieć z tym taki problem. Większość ciuszków jest z podziałem dla chłopców i dziewczynek. A my nie znamy płci dziecka( i raczej nie poznamy aż do narodzin, bo maluch jest źle ułożony) Korciło mnie żeby kupić śliczny różowy komplecik dla dziewczynki ale mąż mi nie pozwolił :( łóżeczko chyba zamówie na allegro bo są w dobrej cenie i nie trzeba sie nachodzić by coś wybrać.

Praktycznie dla mojego dzidziolka mam już wszystko oprócz wózeczka.:tak: Ale mam na oku kilka typów. Np. ten TITANIUM baby wielofunkcyjny +śpiwór+parsolka (475856435) - Aukcje internetowe Allegro albo ten ESPIRO ATLANTIC by baby design MEGA GRATISY (467422219) - Aukcje internetowe Allegro i ostatni ten PROMOCJA wózek CONECO TOLEDO SZYBKO KURIEREM 0zł (479388837) - Aukcje internetowe Allegro
Co o nich sądzicie?
Łóżeczko już też mam firmy Klupś Radek III z szufladą. Teraz tylko czekam na przyjście dzieciątka na świat:-) Nie dodałam obrazka z tygodniem ciąży bo nie umiem:zawstydzona/y:

Hej ja tak szybciutko... Na pewno NIE KUPUJ CONECO !!! Masakra wózki :baffled:...... i te paski w budzie są psychodeliczne :sorry2: dostałabym oczopląsu na miejscu dziecka:-D

Moja szwagierka ma espiro i jest zadowolona bardzo (polecam) ....

tego pierwszego wózka to nie znam ,ale bym nie kupiła bo ma trzy koła ;-)
i na pewno jest mniej stabilny niż czterokołowiec

Buziak i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Co o nich sądzicie?
ja też chcę zakupić Espiro Atlantic, jest produkowany w Częstochowie, więc wrazie czego nie ma problemu z reklamacją, pozatym w styczniu wchodzi dodatkowa wersja z fotelikiem samochodowym wpinanym do tego wózka w komplecie. Ja i tak będę kupywała dopiero na koniec stycznia to akurat ukaże się więc czekam, a bardzo mi on odpowiada bo jest wysoki łatwy w prowadzeniu dla wysokich mam jak najbardziej.

ja też chcę zakupić Espiro Atlantic, jest produkowany w Częstochowie, więc wrazie czego nie ma problemu z reklamacją, pozatym w styczniu wchodzi dodatkowa wersja z fotelikiem samochodowym wpinanym do tego wózka w komplecie. Ja i tak będę kupywała dopiero na koniec stycznia to akurat ukaże się więc czekam, a bardzo mi on odpowiada bo jest wysoki łatwy w prowadzeniu dla wysokich mam jak najbardziej.

A ile wtedy będzie kosztował ten 3 w 1 coś wiesz może??????

reklama
cena na dzień dzisiejszy 2-elementowego to 949 na allegro za 889zł, z tego co mówiła kobieta ze sklepu z wózkami cena będzie ok 1100-1200, na 100% mi nie powie ale to polski producent więc cena nie będzie wygórowana.

Do góry