reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Habcia sklep nazywa się 'maluszek', jest w centrum Nowego Targu i wersja grafitowa kosztuje 1200,- gondolka + spacerówka. Z tego co wiem inne kolory są już droższe.

Cześć dziewczyny :)
Będę mamą na poczatku lutego i właśnie rozglądam się za wózkiem. Słyszałyście coś o firmie Bebetto? Jak na razie podoba mi się model Joker ale nie mogę znaleźć w sieci opinii na jego temat... W sklepie wydaje się być fajny (4 duże pompowane koła, przekładana rączka, duży kosz na zakupy) ale jestem kompletnie zielona, w rodzinie nie ma małych dzieci i nikt nie moze mi pomóc...
A schodząc z tematu polecam marcepany z Lidla, obżeram się nimi niemiłosiernie hi hi :-)

Kinna bardzo podobny wózek do naszego w wersji spacerowej. :tak: My tapicerkę mamy czarną ze wstawkami w szarą kratkę, a mimo to nie przypominam sobie, żeby Inga była bardziej spocona od strony wózka. Poza tym łatwo się czyści. My często chodziliśmy do lasu z psem na spacery i rewelacyjnie sie sprawdzała na zabłoconych drogach, czy kamieniach, czy wystających konarach, i na plaży tez spokojnie bez większego wysiłku można ją prowadzić. :happy2:

Kinna bardzo podobny wózek do naszego w wersji spacerowej. :tak: My tapicerkę mamy czarną ze wstawkami w szarą kratkę, a mimo to nie przypominam sobie, żeby Inga była bardziej spocona od strony wózka. Poza tym łatwo się czyści. My często chodziliśmy do lasu z psem na spacery i rewelacyjnie sie sprawdzała na zabłoconych drogach, czy kamieniach, czy wystających konarach, i na plaży tez spokojnie bez większego wysiłku można ją prowadzić. :happy2:

Dziękuję za opinię. Jestem w 80% zdecydowana na ten wózek.
Pierwszy jaki kupiłam nie był do końca przemyślany. Teraz chcę mieć stabilny, niezbyt duży wózek spacerowy. Zimę przejeździmy w gondoli a na wiosnę kupimy Scootera.
Jeszcze jedno pytanie:czy można powiesić na rączce torbę pielęgnacyjną (czy są specjalne napy na torbie).
Z drugiej strony napy zawsze można napić :-)

Zasięgnełam porady u wielu osob i jednogłośnie wszytskie poleciły mi wózek 3funkcyjny(ze spacerówka i nosidelkiem... jest tez wersja z fotelikiem samochodowym w dodatku), na paskach (aby dziecko móc kolysać), z pojedynczymi kolami rozstawionymi standardowo w ksztalcie prostokąta, głęboką gondolką....

W Krakowie jak na razie jeden taki wuzek widziałam na Tomex obok ronda Kocmyrzowskiego. Niestety nie przedstawie wam zadnego linka, wiem tylko ze producent to Tomas i wuzeczek jest naszym polskim produktem :tak:

Jestem juz prawie zdecydowana na niego, ewentualnie poszukam cos podobnego... Jednak ten jest tez taniusi bo kosztuje 650zl - a wersja z fotelikiem samochodowym okolo 1000zl :-)

reklama
W moim przypadku wózek 3funkcyjny się nie sprawdził.
Stelaż wózka jest spory i zajmuje dużo miejsca w samochodzie (mamy niestety mały samochód). Unikam jeżdżenia z małą na zakupy.
Druga sprawa to wielkość fotelika: moja córka ma w nim już ciasno. Musieliśmy kupić drugi dla dzieci od 9 do 36kg.
Podejrzewam, że jak Niunia wyrośnie z gondoli to sprzedamy cały komplet, nie używając spacerówki. Wózek wtedy nie będzie jeszcze w miarę nowy, no i nie będzie mi w domu leżała zbędna gondola i fotelik.

Do góry