reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Jejku dziewczyny jestem przerażona trochę tymi zakupami wyprawkowymi :baffled:. Jak na razie też zamierzam karmić piersią ale myślę że jakaś butelka albo dwie na początku się przydadzą. No i na pewno mam zamiar kupić laktator :tak:. Mój wybór waha się pomiędzy aventem a TT i do tej pory byłam bardziej przychylna avant ale po waszej dzisiejszej rozprawie chyba jednak będzie to TT. Co do wózka to chyba na pewno będzie to x lander xa. Oglądałam już sporo wózków, nie powiem, są inne które bardziej nam się podobają ale niestety raczej u nas 3000,- za wózek nie wchodzi w gre :zawstydzona/y:. Także x lander wydaje mi się ok :tak:. Jeszcze się chciałam zapytać czy kupujecie foteliki które można do stelaża wpiąć, bo ja się zastanawiam czy w zimie ma to w ogólę rację bytu? U mnie jedynie widzę zastosowanie jakbyśmy do jakiegoś marketu na zakupy jechali, ale poza tym chyba więcej nie będzie takich sytuacji.
No i jeszcze mam pytanie czy kupujecie pościel do łóżeczka? Bo to jest temat który okrutnie mnie ostatnio męczy. Kupiłam ostatnio śpiworek w którym mam zamiar układac do snu juniora, poduszki podobno w ogóle się nie używa u małego dziecka, kołderkę warto zastąpić kocykiem po prostu, więc chyba nie ma sensu kupować pościeli. Nie wiem już sama. Wszystkie opinię są niestety zasłyszane, podczytane w necie, bo ja nie mam żadnego doświadczenia w tych sprawach, także prosze o pomoc :sorry2:.

reklama
Mnie sie marzy ten wozek,ale ta cena:baffled:Ten tyl wpina sie z przodu i starsze dziecko sobie jedzie a to co jest na zdjeciu z przodu rozklada sie do pozycji lezacej i wklada tam taki cocon,gdzie sie kladzie niemowlaka.Widzialam na zywo i ten wozek jest rewelacyjny.Zreszta ma swietne opinie.Ale wydawac kaske na kolejny wozek.
Hooba
,ja mam laktator avent i jestem zadowolona,tzn bylam :-)Butle avent,bo maja super smoczki,dla kazdego dziecka jest jakas alternatywa w wyborze.
Moja kolezanka ma speedi i juz drugie dziecko w nim jezdzi i jest bardzo zadowolona,tylko wlasnie nie ma przekladanej raczki ani zmiany pozycji.

A oto ten wozek http://www.everbaby.pl/sklep/index.php?gfx=true&cat_id=86&products=product&prod_id=146

Ostatnia edycja:
pościel sobie podaruję na początek- kupię rożek, kocyk,a na noc jakiś śpiworek do łóżeczka- wydaje mi się to najrozsądniejsze wyjście - dzidziol sie nie odkryje, ani nie nakryje zbyt mocno.. a obawiam się jakiegoś przyduszenia albo coś...

jeśli chodzi o butelkowy temat- nie rozglądałam się jeszcze za niczym tego typu... zielona jestem...:baffled::baffled::baffled:

ja wybrałam buzza po tym jak przejechaliśmy się do sklepu wózkowego, miał być ten mutsy, ale po przejechaniu się nim zorientowałam się, iż to istny czołg :) trójkołowych się boję, więc zostaje buzz 4. Był leciutki, składa się do naprawde małych rozmiarów i jest wygodny, jedyne co mnie wkurza to piankowa rączka do prowadzenia, ochydna w dotyku, ale coś z tym już sami zrobimy :) No i kolory też do najpiękniejszych nie należą. Takie drogie wózki, a taka mała gama kolorów do wyboru.
a co do spacerówki buzz ma siodełko, które rośnie razem z dzieckiem, dwa rodzaje, jedno na mniejsze dziecko, a drugie na większe dziecko :)
co do fotelika, myślimy jeszcze, ale chyba weźmiemy taki zestaw na allegro, który ma wszystko, łącznie z tym fotelikiem do wpinania do wózka i jakimiś gratisami.

a co do pościelki to ja kupuję cały komplet, ale bardziej dlatego bo zalezy mi na tym samym wzorku ochraniaczy do łóżeczka i baldachimu. Poszewska na kołdre napewno też się przyda, ale to później, bo na początek będziemy dzidziora w beciku układać do spania :)

Martussa, dla pocieszenia ja to w ogóle jeszcze o wyprawce nie myślę. Zajmę się tym na przełomie roku. A śpiworek to fenomenalna rzecz, chyba już dziewczyny pisały o tym. no i faktycznie z pościel można sobie odpuścić na początek. Z zakupami jest tak, że nigdy się nie jest mądrym, dopiero podczas użytkowania dochodzi się do wniosków co jest potrzebne.
Kamylka, ja nie mogę patrzeć na te podwójne wózki. Na początku też myślałam o takim, ale w koncu zrezygnowałam.

Martussa82 ja też byłam zielona. Kupiłam rożek, śpiworek, komplet pościeli i kocyk. Rożek używałam w szpitalu, a w domu kocyk i kołderkę. A miałam jeszcze wałeczki zabezpieczające, ale raz może użyłam. Jak położyłam małą na boczku spać to tak ją zastawałam przy następnym karmieniu. podkładałam jej tylko za plecki zrolowaną podusię.
Mi pediatra kazała układać ją pod kątem 30st, dlatego kupiliśmy poduszkę klin. Nie jest to idealne rozwiązanie bo mała czasem się z niej zsuwała, ale i tak musiałam wstawać co 3,5 godziny

Hooba co do x-landera xa to na poczatku roku bedzie nowa kolekcja (slowa sprzedawcy ze sklepu dzieciowego)..na pewno drozsza...teraz sa wyprzedaze na konkretne kolory ash i grafit, bo koncza im sie akcesoria...spojrz na allegro..jak juz zdecydowaliscie to kupujcie lepiej teraz..

Posciel do lozeczka kupie, ale i tak na poczatku bedziemy uzywac rozka..maluchy lubia ciasnote :tak:

Yawla ja też słyszałam o nowej kolekcji na początku roku także wózek chcemy zakupić jak najszybciej i będzie to pewnie właśnie grafit bo bardzo mi odpowiada ten kolor :tak:. Też myślałam o allegro ale znaleźliśmy fajny sklepik i też tam mają wyprzedaże na bardzo dobrych warunkach więc myślę że nie będę się już bawiła z zakupami przez internet przynajmniej w tej kwestii :-).
A z pościelą to chyba też sobie dam spokój przynajmniej na razie. bardzo mi zależy na tym żeby zakupić tylko najpotrzebniejsze rzeczy, bo u nas największym problemem jest brak miejsca. Fizycznie nie mam gdzie tego chować :no:.

reklama
Do góry