reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

megusek - super :> nie miałam pojęcia. Ale powiedz mi, czy ty np zamierzasz kupić pieluszki tego typu? Albo czy znasz w swoim otoczeniu kogoś kto używał takich pieluszek? (ewentualnie jaką ma opinie o nich ten ktoś)
Ja ogólnie jestem taka trochę proekologiczna :> nie do przesady, ale jednak.. więc daje mi do myślenia taka pieluszka :) ale nie chcę być tą pierwszą która je wypróbuje ;-)a jednak przyznaję, że są dosyć drogie, więc jeśli mam kupić a użyć ich raz i być z nich niezadowoloną - nie uśmiecha mi się! :sorry:

reklama
Obejrzałam sobie filmik, poczytałam troszkę. Ciekawa sprawa, gdzieś już słyszałam o tych pieluszkach. Szkoda tylko, że to taka droga impreza, 40 zeta za sztukę razy 25 sztuk to tysiąc złotych na dzień dobry. :baffled:

aga221122

wybrałam dokładnie ten sam wózeczek co Ty i Twój M mam nadzieję że wszyscy bedziemy z niego zadowoleni:-)

ja mam problem z kolorkiem mam trzy typy i zero zdecydowania:-(

Witam
Mam wózek Implast Bolder 3. Jest bardzo stabilny i na rewelacyjne amortyzatory. Świetnie jeździ po lesie.
Przestrzegam tylko wszystkie mamy przed instalowaniem do nich uniwersalny parasolek przeciwsłonecznych. Implast na specyficzny przekrój ramy. Uniwersalna parasolka ześlizguje się i rysuje ramę.

Wydaje mi się, że na tej aukcji, której link był wklejony była parasolka innej firmy. Implast robi w jednym deseniu (czyli jeśli wóżek na wstawki z kwiatkami to parasolka jest w kwiatki)

Kobitki a słyszałyście o butelkach/ smoczkach/ podgrzewaczu Tommy Tippee :confused: Co myślicie o tym sprzęcie :confused:

ja używałam dwóch rodzajów butelek: Avent i Tommee Tippee. Moja córka zdecydowane "nie" powiedziała Aventowi. TT polecam z czystym sumieniem :tak:
Tylko mają jedną wadę: są dużo szersze od standardowych butelek. Sa problemy z włożeniem ich do standardowych termoopakowań, ale TT wypuściło w końcu własne opakowania. Widziałam je na allegro :-)

kinna czy smoczki też używałaś TT?
Czy butelki są wygodne w użyciu...chodzi mi o trzymanie w ręku?
Bo ja się zastanawiam między TT a Dr. Brown.. Avent też u mnie odpada;-)

lajfik DLaczego u CIebie też odpada Avent? Ja właśnie chcę kupić ztej firmy

Dlatego ,że jakoś nie mam przekonania do tej firmy... i chyba z doświadczenia moich koleżanek ,które je używały... np. przeciekające butelki ..lub odrzucenie piersi ..jeśli któraś karmiła na zmianę ... jakoś najbardziej mi odpowiada Dr. Brown i TT ale też nie mam typu do końca :-)...zresztą każde dziecko ma inne upodobania ...Mi GŁÓWNIE zależy na karmieniu piersią min. 6 m-cy , ale jak zaistnieje potrzeba podania dziecku herbatki np. na kolki lub ból brzuszka...albo dokarmiać butlą ...to nie chciałbym aby mi za szybko odrzuciło moją pierś ... a przy avencie jakoś często się to dzieje... oczywiście to są opinie Moje i moich koleżanek ......Dla kogoś innego mogą one być SUPER :tak:.... Każdy ma swój typ:-);-)

Ja kupiłam już dla mojej kruszynki ...MATĘ EDUKACYJNĄ firmy Tiny Love 0-10 m-cy ... ale to dlatego ,że była przeceniona z 50euro na 25 euro ...cena dobra ...jest bardzo ładna ..kolorowa i ma dużo edukacyjnych zabawek wiszących :-D
http://www.e-mama.pl/index.php?d=produkt&id=934
ja mam akurat ciut inną w zwierzątka z farmy

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny Wy macie mniejsze dzieci albo jesteście debiutantkami więc powiedzcie mi co myślicie o szerokim pieluchowaniu ? Jak urodziła się Paulinka to był standard - pediatrzy tak zalecali i wszyscy tak robili . Z Kasią już tak nie było a teraz w erze pampersów to chyba już nikt tego nie robi a podobno to nie było złe . Dodam że u Pauliny to były 2 pieluszki tetrowe a u Kasi przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące pieluszka tetrowa wkładana do pampersa . Podobno było to dobra na stawy biodrowe i pomagało w prawidłowym ich ukształtowaniu . Czy wiecie coś na ten temat i co o tym sądzicie ?

Do góry